in

Grip yada soğuk tedavi


Bir türAlmanya’da okuduğum naturel tıp okulunun bir sözü var: “Doktora gidersen yedi gün içinde iyileşir, gitmezsen 7 gün içinde iyileşir.” Grip olan insanoğlu bitkin ve iyileşmek için bir halde dinlenmek (mümkünse yatmak) gerekir.

Pek oldukça hastalık şeklinde grip ve soğuk algınlığı, bağışıklık sistemimizin zayıf olduğu dönemlere denk gelir. Bu durumda problem aslen çevredeki virüsler yada bakteriler değildir. Bunun yerine, onları kendi başlarına katılmaya çağrı etme koşullarını hazırladık. Bizimle tanıştıklarında fırsatları değerlendirmek için fırsatlar da bulacaklar. Organik tıp uzmanı olarak klasik grip aşısını önermiyorum. Aksine bilhassa geçiş dönemine hazırlıkta bağışıklık sistemini detoksifiye etmek ve güçlendirmek gerekiyor, bu yüzden tüm bu durumların önlenebileceğine inanıyoruz.

Ne yazık ki bağışıklık sistemimiz devamlı kuvvetli değildir.

Ne süre grip oluruz ve ne süre üşütürüz?

Ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve kas ağrısı, hastalık ve titreme şeklinde semptomlar grip ve grip enfeksiyonunun (soğuk algınlığı) belirtileridir. Detaylı laboratuar testlerinden sonrasında hastalığın grip mi yoksa soğuk mu bulunduğunu öğrenebiliriz. İki vakadaki semptomlar nerede ise aynıdır, sadece semptomların grip durumunda daha belirgin bulunduğunu ve ateşin daha süratli bulunduğunu gördük. Hasta ansızın kendini fena hisseder ve ateş birkaç gün sürebilir. Ek olarak, baş ve kas ağrısı gribin özelliğidir. Grip hastalarında öksürük daha belirgindir. Kısacası, grip olan kişilerde daha şiddetli semptomlar olacaktır.

Çağıl tıp kitaplarında, grip virüsünün sebebi grip virüsü ile açıklanırken, soğuk algınlığı mesela birkaç değişik virüsten meydana gelmektedir.Rinovirüs, adenovirüs, koronavirüs vb.

You May Also Like:  Waldorf Anaokulu Derslik Tasarımı

Hangi semptomlar hangi tedaviyi gerektirir?

Natural Medicine oldukça kişiselleştirilmiş ve oldukça detaylı uygulamalar sağlar. Bunu grip enfeksiyonlarında da görebiliriz. Doğru kullanılırsa, naturel ilaçlar oldukça pozitif yönde sonuçlar verebilir..

Hafifçe hastalık bu durumuda (Gramer olmadığında):

-Ter terapisi, Türk hamamı, sauna, sıcak ve soğuk duş

-Elderberry şurubu ve öteki kırmızı sular

C vitamini içeren taze sıkılmış meyve suyu

-Çay: mürver çiçeği, ıhlamur çiçeği, zencefil (dikkat; şiddetli böbrek hastalığı olan kişiler zencefil kullanmamalıdır)

Uçucu yağ masajı

Refleksoloji

-dinlenme

-Temiz havada kolayca yürüyün ve stresten uzak durun

-ve daha fazlası

ateş:

Ateş aslen bir hastalık değil, iyileşme sürecinin bir göstergesidir. Bu süreç metabolizmamızın mükemmel bir aktivitesidir, vücudumuz negatif duyguları çözmeye çalıştığında anlamlı bir tepkidir. Bu zamanda yüksek ateşe bağlı ciddi sorunlarınız (kalp, nefes darlığı, şuur kaybı vb.) Var ise yanıkları azaltmak için önlemler alabilirsiniz. Sadece her insanın yangından korunma kabiliyetleri farklıdır ve çocuklar bile daha savunmasızdır. Bu tür durumlar için (bilhassa kalp hastaları) derhal bir uzmana başvurmak gerekir.

Düzgüsel şartlarda problemi olmayan kişiler için 39-40 ° C’de ateşi düşürmeye başlayın.

Ateş sürecini azaltmak için önlemler:

Bu zamanda en mühim önleyici önlem, oldukça oranda sıvı tüketmektir (gazsız su ve çay / mürver çiçeği, ağaç çiçekleri).

Ateş için genel kurallar; hastalar oldukça fazla örtülmemelidir!

Sirke sıkıştırması:

Uygulama: Havlu yada başka bir pamuklu bezi sirkeye batırın ve sıkarak kurulayın.
Bu bezler hastanın ayak bileğine sarılarak kuru bir havluyla sarıldıktan sonrasında hasta yatağa yatırılır ve örtülür. Yatağın ıslanmasını önlemek için mat üstüne kompresin yerleştirildiği kısma kalınca bir havlu serebilirsiniz. Kompres tamamen ısınana kadar bu şekilde kalmalı ve bu işlem 3-4 kez tekrarlanmalıdır.

You May Also Like:  Wuhan'da Durumu Ağır Koronavirüs Hastası Kalmadı

Banyoyu yenileyin: (Bu yöntem kalp rahatsızlığı ve kronik hastalığı olan kişilere önerilmez)

Uygulama: Küvetteki su miktarı, hastanın ateş yüksekliğinden bir tek 1 aşama daha düşüktür. Hasta küvete girer ve ortalama 3 dakika suda kaldıktan sonrasında küvet içindeki su sıcaklığı 35 ° C’ye ulaşana kadar küvete soğuk su ilave edilir. Hasta yine ortalama 3 dakika suda kaldıktan sonrasında su sıcaklığı 30 ° C’ye düşene kadar soğuk su ilave edilir ve ortalama 1 dakika hasta suyunda kaldıktan sonrasında hasta kurutulur ve yatakta dinlendirilir. Hasta örtüldü ve dinlendi.

Boğaz ağrısı:

Gargara: Günde birkaç kez adaçayı, papatya yada ılık tuzlu suyla tekrarlayın.

-Şekersiz adaçayı pastilleri yada şeker emilir.

Günde minimum 3-4 kez adaçayı için.

-Hala kısıksa ağzınıza bir parça reçine bırakın ve çaya ilave edin.

– Lenfleri harekete geçirin: parmak uçlarıyla timustaki kaburgalara hafifçe vurarak masaj yapın.

-Patates boğaz kompresi yap.

Patates boğaz kremi uygulaması:

5-6 orta boy patatesi soymadan kaynatın. Patatesleri soymadan pamuklu bir bezle ezin, peşinden patates püresini beze hafifçe serpin ve peşinden boğazın etrafına sarın. Bu pansumanın etrafına ikinci bir bez sarın ve peşinden pansumanı uzun süre sıcak tutmak için üstüne bir şal daha sarın. Sıkıştırılmış içerik soğumaya ve gerektiğinde yine etmeye başladığında sıkıştırabilirsiniz.

öksürük:

Öksürme esnasında oldukça su / sıvı tüketmek gerekir şundan dolayı balgam bir tek sıvı ile çözülebilir ve öksürme ile gerçekleştirilebilir.

You May Also Like:  En Kısa Sürede Kolayca Yetiştirebileceğiniz 12 Sebze

Ateş ve grip semptomları şeklinde öksürük, vücudun hastalığın nedenine verdiği müdafa tepkisidir. Bundan dolayı bu durumda öksürük kontrolü kullanılmamalıdır.

En etkisinde bırakan nebat, bilhassa soğuk dönemlerdeki öksürüklerde kekiktir. Kekik çayına bazı bitkileri (okaliptüs, lavanta, rezene, havlıcan, rezene ve nane) karışmasını sağlayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kronik bir öksürük oluşursa, aşağıdaki bitkilerden aynı oranda bir çay karışımı hazırlayabilir ve öksürük tamamen kaybolana kadar günde minimum üç kez içebilirsiniz.

-Ebegümeci çiçeği

Öksürük otu

Sinir Otu (Pelin Otu)

-Ebegümeci

-At kuyruğu

Kronik öksürük durumunda, aşağıdaki prosedürlerden de yararlanacaksınız:

-Sıcak banyo (Banyo suyuna 4 damla kekik esansiyel yağı ilave edilebilir)

-Kompresler: patates kompresleri ve pirzola

Soluma

Soluma yönetimi:

Erimeyen bir kaseye bir litre kaynar su koyun, peşinden suya birkaç damla okaliptüs yağı yada kekik yağı ilave edin. Başınızı büyük bir havluyla örtün ve burnunuzdan buharı solumaya çalışın.

Geleneksel bir öksürük önleme yöntemi olarak bal ile kaplanmış soğan suyunun kullanıldığı da bilinmektedir. uygulama: İri soğanı doğrayın, bir gece süresince ballı hava geçirmez bir kaba koyun ve sıvıyı sabah aç karnına için.

Mutlu bir kış dilerim.

Shaduman Karaca

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çocuk yetiştirmede 5 hata – PSİKOLOJİK YAKLAŞIM

Fesleğenin (Rayhan) Yararları