in

Nar Ekişinin Faydaları Ve Zararları


Nar takviyesinin faydaları ve zararları Ekşi ve tatlıların en mükemmel kombinasyonu olan nar ekşisi, sadece tadı ile değil iyileştirici özelliği ile de insanları etkilemeyi başarmıştır. Salataların ve köftelerin olmazsa olmazı olan nar ekşisi, her yaştan insanın düzenli olarak tüketmesi gereken besinlerden biridir. Narın vücuda ve insana faydaları artık sıkça gündeme geliyor. Nar ekşisi, narın tüm vitamin ve minerallerini içerir. Bu nedenle narın insanlara tüm faydaları nar ekşisinde de mevcuttur. Bu nedenle nar ekşisi kış başta olmak üzere dört mevsim tüketilmelidir. Ayrıca az miktarda tüketildiğinde kilo vermeyi de teşvik eder.

Nar ekşisi nedir?

Nar ekşisi, nar meyvesinin tohumlarının sıkılmasıyla elde edilen bir sos çeşididir. Ülkemizde yaygın olarak Hatay bölgesinde yapılmaktadır. Binlerce şifalı bileşen içeren bu özel sosun yalnızca güvenli veya hiç katkı içermeyenlerini seçmelisiniz. Dilerseniz evde kendiniz de nar ekşisi yapabilirsiniz.

Nar ekşisinin besin değeri

Bu inanılmaz lezzeti tüketmeyi seviyorsanız mutlaka Nar ekşisinin besin değeri Ayrıca bilmelisin. Nar şurubunun en önemli bileşeni karbonhidratlardır. Aynı zamanda bol miktarda protein kaynağı olarak kullanılır. 100 gram nar ekşisi 300 kcal kalori içerir.

Nar ekşisinin faydaları nelerdir?

Ülkemizde sık tüketilmektedir Nar ekşisinin faydaları sandığınızdan daha fazlası. Nar ekşisinin az bilinen faydaları bunlardır.

  • Nar ekşisi vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı korur.

Bu lezzetli sos, her mevsim vücudun direncini artırmaya yardımcı olur. İçerdiği bol C vitamini sayesinde özellikle kış aylarında oluşabilecek her türlü hastalığa karşı vücudu korur. Kışın soğuk ve kirli hava nedeniyle vücut yapısı bozulabilir. Bu sebeple salatalarınızda bol miktarda nar ekşisi kullanmanız vücudun direncini artıracaktır.

  • Kalp ve damar sağlığını korur.

Kalp, insanın en önemli organlarından biridir. Kalp sağlığınızı koruyan yiyecekler yemek çok önemlidir. Düzenli olarak nar ekşisi tüketirseniz hem kalp-damar sağlığını koruyabilir hem de kalp ritmi bozukluklarını ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Nar şurubu, kolesterolü dengelemeye yardımcı olur.
You May Also Like:  Tatlılar neden şişman? - Uzmandan önemli tavsiyeler

Özellikle gözlük ve bardak sağlığında önemli rol oynayan nar ekşisi ile kolesterol seviyenizi istenilen seviyeye getirmeniz mümkün. Bu nedenle kalp sağlığı ve kolesterol dengesi için nar ekşisi tüketilmesi önerilmektedir.

  • Nar şurubu çoğu enfeksiyonu tedavi eder.

Nar şurubunun daha az bilinen faydalarından biri enfeksiyonları ortadan kaldırmasıdır. Özellikle ameliyat sonrası oluşabilecek enfeksiyon risklerine karşı bu suşun tüketilmesi tavsiye edilir.

  • Yorgunluğa ve bitkinliğe iyi gelir.

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde nar ekşisi yorgunluğa iyi gelir. Sürekli yorgun, cansız ve bitkin hisseden insanlar için de ideal bir besin kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde yorgunluğa, özellikle kronik yorgunluğa iyi gelir.

Nar şurubu kana ulaşan enfeksiyonları iyileştirir. Ayrıca kandaki mikropların temizlenmesine yardımcı olur. Kan akışının daha net ve temiz olmasına yardımcı olur.

  • Nar şurubunun idrar söktürücü özelliği vardır.

Vücudunuzda fazla toksin varsa bol miktarda nar ekşisi tüketmeniz tavsiye edilir. İnar meyvesi gibi nar şurubu da vücuttan ve iç organlardan toksinlerin atılmasına katkıda bulunur. İdrar söktürücü özelliği ile vücuttaki toksinlerin ve toksik maddelerin idrar yolu ile atılmasına katkı sağlar. Sürekli olarak kronik bir hastalık için ilaç kullanmanız gerekiyorsa, ilacın vücuda verdiği zararı nar ekşisi ile ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Nar ekşisinin en popüler yönü bağırsak parazitlerini temizlemesi.

Nar şurubunun daha az bilinen yönlerinden biri de bağırsak parazitlerini yok etmesidir. Nar şurubu, bağırsakta görülebilen bağırsak kurtlarının yok edilmesine katkıda bulunur. Bağırsak parazitleri gibi problemleriniz varsa her gün aç karnına ev yapımı yoğurt suyu içmeniz ve ardından bir çorba kaşığı nar ekşisi tüketmeniz önerilir. Bağırsak parazitleri hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmayacaktır. Ayrıca bağırsak florasını düzenler ve faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesine katkıda bulunur. Bu nedenle kronik kabızlık veya ishal gibi durumları engeller.

You May Also Like:  Yoğurdun Saça Faydaları ve Saça Yoğurt Maskesi
  • Nar ekşisi ishalin vücutta verdiği zararı engeller.

İshal gibi sorunları olan kişiler vücut sıvılarında düşüş yaşarlar. Nar ekşisi hem ishali tedavi etmek hem de ishalin neden olduğu hasarı önlemek için vücut sıvı oranını dengede tutar.

  • Sivilce tedavisinde nar ekşisi kullanılmaktadır.

Nar suyu ile cilde toner uygulandığında cilt görünümü, sivilce, lekeler ve donuk cilt görünümü kaybolur. Ancak, karaciğerden gelen sivilce ve siyah noktaların tedavisi için nar suyu cilt bakımı tek başına yeterli değildir. Bu nedenle, karaciğer detoksifikasyonu yapmak çok önemlidir. Nar ekşisi ile bu mümkün olacaktır. Nar ekşisi karaciğeri temizler, yağlılık ve sivilce gibi cilt rahatsızlıklarını önler.

  • Hemoroid tedavilerinde nar ekşisi kullanılmaktadır.

Aslında nar şurubunun daha az bilinen faydalarından biri de hemoroid tedavisinde kullanılmasıdır. Nar ekşisi ile basur ağrılarını giderebilirsiniz. Özellikle kanlı hemoroid durumlarında aç karnına bir çorba kaşığı nar ekşisi tüketilmelidir. Bu sayede gün boyu daha rahat hissedebilirsiniz.

  • Romatizmal hastalıklar için tedavi edicidir.

Nar ekşisi ile romatizmal hastalıklarınıza çare bulabilirsiniz. İltihaplı romatizma gibi rahatsızlıklarınız varsa burada mutlaka nar ekşisi kullanmalısınız. Enfeksiyonu yok etme işlevi ile eklemlerde görülen iltihaplı romatizmanın tedavisine yardımcı olur.

  • Nar ekşisi ses kısıklığına iyi gelir.

Özellikle kışın en sık karşılaşılan durumlardan biri sesin zayıflamasıdır. Nar ekşisi, sesi azaltmaya iyi gelen en önemli gıdalardan biridir.

  • Nar ekşisi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen cinsel sorunlara iyi gelmektedir.

Afrodizyak özelliği olan meyvelerden biri de nardır. Ancak nar ekşisi aynı zamanda cinsel performansı artıran en iyileştirici gıdalardan biridir.

  • Ağız enfeksiyonlarına yardımcı olur ve ağız hijyenini artırır.
You May Also Like:  Acurun Faydaları Nelerdir? Acur hangi hastalıklara iyi gelir?

Nar ekşisi dişin dibinde görülen enfeksiyonları ortadan kaldırır. Ağızdaki pamukçukları tedavi eder. Ağız hijyeni için de en önemli gıdalardan biridir. Yani nar ekşisinden ağız ve boğaz ile ilgili tüm sorunlarınızda rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

  • Cilt sarkmalarına ve cilt kırışıklıklarına iyi gelir.

Her meyvenin cilt sağlığı için ayrı faydaları vardır. Ancak narın cilt üzerindeki etkileri küçümsenemez. Bu nedenle cilt hücrelerini içeriden besleyerek sarkma ve kırışıklıkları önler.

Evde nar ekşisi nasıl yapılır?

Archi’nin doğal ve katkısız versiyonunu kullanmak daha faydalı olacaktır. Bu sebeple evde de nar ekşisi yapabilirsiniz.

  • Öncelikle 20 kilo narı iyice temizlediğinizden emin olun.
  • Sonra el bombasının tüm zarlarını temizleyin,
  • Narın suyunu bir meyve sıkacağı ile çekip büyük bir tencereye koyabilirsiniz.
  • Orta ateşte yaklaşık 3 saat kaynatın.
  • Nar suyu kaynarken köpürür,
  • Bu köpükleri almanız gerekiyor.
  • 3 ila 3,5 saat sonra nar ekşisi pekmez kıvamına gelecektir.
  • Pekmez kıvamında olan nar suyu artık nar ekşisi olarak tüketime hazır.

Nar ekşisinin zararları nelerdir?

Nar ekşisinin zararları neredeyse önemsizdir. Ancak dikkatli olmalı ve aşırı tüketimden kaçınmalısınız. Çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsaklarda rahatsız edici bir iltihaplanma meydana gelir.

Nar ekşisi nasıl tüketilir?

Nar ekşisi salatalarda sos olarak kullanılabilir. Doğal cilt güzelliği maskelerine de eklenebilir ve cilde uygulanabilir. Bunun dışında ağız ve boğaz sağlığı için doğrudan tüketilebilir.

Ayrıca narın faydaları sayısızdır. Narın faydalarının neler olduğu hakkındaki yazımızı da okumalısınız.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sürekli Partnerinden Şikayet Eden Bir Arkadaşla Nasıl Başa Çıkılır?

Características impresionantes del Chevrolet Camaro 2021