in

Cleocin Vajina Kremi Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?


Adından da anlaşılacağı gibi; Cleocin Vajinal KremVajina içine uygulanır. Cleocin Vajinal KremAktif içeriği: 1 gram krem, 20 mg klindamisin ile aynı oranda klindamisin fosfat içerir.

KLEOSİN KREM NEDİR VE NE İÇİN KULLANILIR?

Cleocin 7 adet 40 gramlık ve tek kullanımlık aplikatörlerle Bakalit kapak şeklinde satılmaktadır. Cleocin, vajinadaki bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır.

CLEOCIN VAGİNAL KREMİNİN SERT OLACAĞI DURUMLAR

Cleocin vajinal kreminde bulunan klindamisin, lincomycin veya diğer maddelere alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayın.
Antibiyotikle ilişkili kolit veya iltihaplı bağırsak hastalığı geçmişiniz varsa, Cleocin’i doktor gözetiminde kullanmayın.

KULLANIM SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Antibiyotiklere bağlı ishal veya ishal varsa, mide ve bağırsak problemleriniz varsa, Cleocin kullanırken dikkatli olun.
Cleocin kremi Süreniz sırasında veya sonunda uzun süreli ve şiddetli kanlı ishal semptomları yaşarsanız, derhal bir doktora görünmelisiniz. Doktorunuza danışmadan ishal ilacı almayınız. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.
Celocin Kremi Kullanım sırasında cinsel ilişkiye girmeyin. Cleocin kremi Hamile kalmamak için alınan önlemlerin etkisini azaltabilir. Cleocin ile tedaviden sonraki 72 saat içinde bir kontraseptif prezervatif veya diyafram kullanmayın. Ayrıca tedavi sırasında tampon ve duş gibi diğer vajinal ürünlerin kullanılması tavsiye edilmez.

KLEOSİN KREM HAMİLELİKTE KULLANILIR MI?

Hamile olan veya hamilelik belirtileri gösteren kadınlar bu ilacı bir doktor gözetiminde kullanmalıdır. Cleocin vajinal krem Gebeliğin ilk üç ayında kullanmak güvenli mi değil mi? Bilinmiyor. Bu nedenle hamileliğiniz süresince doktorunuzun onayı olmadan kullanmayınız. Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza görünün.

You May Also Like:  Kahve telvesini çöpe atmayın çünkü! :

EMZİRİRKEN KLEOSİN KREMİ KULLANMAK GEREKİYOR MU?

Cleocin Vajinal Kremİçerdiği maddenin süte geçme riski vardır. Emzirirken Cleocin kullanmayı düşünüyorsanız, doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Cleocin kremindeki aktif içeriğin bebeğinize geçmesi beklenmese bile, çocuğunuzda kanlı ishal veya başka hastalık belirtileri fark ederseniz, emzirmeyi bırakın ve doktorunuza danışın.

KLEOSİNİN DİĞER İLAÇLARLA KULLANIMI:

Diğer ilaçlarla Cleocin kremi Kullandığınız krem ​​veya ilacı kullanmak etkiyi değiştirebilir.

Cleocin ile birlikte kullanıldığında etkisini kaybedecek ilaçlar aşağıda listelenmiştir:
Eritromisin; Cleocin ile birlikte kullanıldığında her iki ilacın da etkisi kaybolur.
Kas gevşetici: Cleocin Krem genel olarak bu ilaçların etkisini artırabilir.
Bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, büyük olasılıkla kanamanız olacaktır. Kan pıhtılaşma oranını belirlemek için doktorunuzun düzenli olarak kan testi yapması gerekecektir.

KLEOSİN KREMİ NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz, ilacı reçete ederken Cleocin’i ne sıklıkla ve hangi dozda almanız gerektiğini size bildirecektir.
Cleocin Krem kullanımı için uygun dozaj tam bir aplikatördür. Gece yatmadan önce 7 gün süreyle Cleocin Krem 3 ile vajina içine aplikatör uygulanmalıdır. Doktorunuzun talimatlarının ötesine geçme ve ilaç dozunu artırma hatasına düşmeyin. İlacın dozunu kendi kafanıza göre artırdıysanız, doktorunuza başvurun ve size tekrar kullanmanız söylenene kadar Cleocin’i kullanmayın. Cleocin Krem kullanmayı unutursanız, ilacı hemen kullanın. Bir sonraki doz yaklaşıyorsa, o gün kullanmamalı ve atlamalısınız. Unuttuğunuz gün için iki doz kullanmak çözüm değildir.

APLİKATÖR CLEOCIN CREAM UYGULAMASINDA NASIL KULLANILIR

Cleocin Vajinal Krem Kutu içerisinde vajinaya uygun ve uygulaması kolay olacak şekilde tasarlanmış 7 adet tek kullanımlık aplikatör bulunmaktadır. Tüpün kapağını açın ve aplikatörü tüpün ağzına yerleştirin. Tüpü uçtan hafifçe sıkarak aplikatörü doldurun. Aplikatörün içindeki itme kolu tamamen dışarı itildiğinde yeterli miktarda kremin doldurulduğu anlamına gelir. Aplikatörü tüpten ayırın. Sırt üstü yatın ve aplikatörü vajinaya olabildiğince derine itin. Aplikatörün itme kolunu yavaşça sonuna kadar itin. Aplikatörü vajinadan nazikçe çıkarın ve asla klozete atmayın.

You May Also Like:  Tırnak Nasıl Hızlı Uzar? Tırnak Uzatma Kürü Ve Tarifi

KLEOSİN VAGİNA KREMİ SONRASINDA OLUŞABİLECEK ETKİR

Cleocin ile tedavi sırasında kendinizi iyi hissetmeyin ve tedaviyi bırakın. Tedaviye erken ara verilmemelidir. İlacın mikropları tamamen öldürüp öldürmediği belli olmadığından sonuna kadar devam etmelisiniz.

KLEOSİN KREMİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Her ilaçta olduğu gibi, Cleocin Krem’in de yan etkileri vardır. Ayrıca herkes için yan etkisi olmayabilir. Aşağıdakilerden herhangi birini yaşarsanız, doktorunuza görünün. Yaygın olmayan şiddetli, uzun süreli veya kanlı ishal (kramp gibi şiddetli veya ateşle birlikte olabilir). Antibiyotik tedavisi aşamasında veya tedavi aşamasından sonra ortaya çıkabilen tehlikeli bir etkidir ve ciddi bir bağırsak enfeksiyonuna işaret eder.
Ürtiker veya kızamık şeklinde herhangi bir alerjik fonksiyon bulursanız, bu etkileri ciddiye almalısınız. Çünkü bu etkiler için bir doktora danışmanız zorunludur. Öte yandan ciddi etkilerin yaygın olmadığı da unutulmamalıdır.

KLEOSİN KREMİNİN OLASI YAN ETKİLERİ

  • Vajinada mantar hastalığı, Mantar hastalığı,
  • Candida enfeksiyonu, tat alma duyusunda azalma,
  • Baş ağrısı, üst solunum yolu enfeksiyonu, baş dönmesi,
  • Mide bulantısı, kusma, kabızlık, karın ağrısı, ishal.
  • Uygulama alanı dışında aşırı kaşıntı veya kızarıklık
  • İdrar yolu rahatsızlığı, idrarda şeker veya protein, anormal doğum
  • Vajinada kaşıntı ve buna eşlik eden akıntı (vulvovajinit),
  • Adet takviminde tutarsızlık, vajinada ağrı (vulvovajinal ağrı), rutin adet kanaması dışında aralıklı kanamalar vb. Yan etkiler, Cleocin’in yaygın yan etkileridir.

KLEOSİN KREMİ NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz size bu kremi reçete ettiğinde, size ne sıklıkla ve hangi dozda kullanacağınızı söyleyecektir. Genel olarak kremin kullanım süresi 7 gündür, bu süre içinde asla aşırı doz uygulanmamalıdır. Krem vajina içine sürülür. Uygulamadan önce daima ellerinizi yıkayın. Cleocin krem ​​uygulaması şekil;

You May Also Like:  Effective solutions against hair loss:

Kremin içinde her gün 1 adet kullanabileceğiniz 7 adet plastik aplikatör bulunmaktadır.

  • Tüpün kapağını açıp plastik aplikatörü tüpün ağzına yerleştiriyoruz.
  • Basınç uygulayıcı, krem ​​tüpünün altını dolduracaktır.
  • Aplikatörü tüpten çıkarıyoruz ve tüpün ağzını kapatıyoruz.
  • Rahat bir yerde sırt üstü yatarak aplikatörü olabildiğince vajinaya doğru itiyoruz.
  • Aplikatörün içindeki düğmeye basıyoruz ve kremin vajinaya akmasına izin veriyoruz.
  • İşlem bitti, aplikatörü atın ve ellerinizi iyice yıkayın.
  • Asla aşırı doz almayın, kaçırdığınız dozu atlayın.

Cleocin kremi nasıl kullanılır, Kleosin kremi ne işe yarar? Soruyu cevapladıktan sonra bu kremin fiyatı hakkında bilgi vermek istiyorum.

CLEOCIN KREM FİYATI

Reçete kleosin krem ​​fiyatı 12 TL.

CLEOCIN CREAM KULLANICILARI

Etkili bir kremdir Kleosin kremi kullananlar Yorumlarında kremin çok etkili olduğunu belirtmişlerdir. Krema ile ilgili bilgi veya sorularınızı yorum kısmına yazarak destek alabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menajerimi Ara 6. Bölüm – Dicle’yi Kov Kıraç!

Boldly Go! NASA’s New Space Toilet Is on Its Way to the Space Station – Here’s How It Works