in

Üründe hurma yağı varlığı nasıl belirlenir? – VİDEO


Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) uzmanlarına göre, düzenli olarak rafine hurma yağı tüketimi obezite ve kalp hastalığı riskini artırıyor.

Doğal hurma yağı çok kullanışlı, ancak çabuk bozulan bir üründür. Hurma yağı, hizmet ömrünü uzatmak için özel yollarla işlenir. Sonuç olarak doğal ve faydalı hurma yağı, zararlı margarine dönüşür. Ucuz işlenmiş hurma yağı diğer ülkelere ihraç edilmektedir.

Ne yazık ki, artık birçok bitmiş ürüne ucuz hurma yağı ekleniyor. Bu yağ, özellikle tatlı ve süt ürünleri üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Üründe hurma yağı varlığı nasıl belirlenir?

Rus medyasına göre, ürününüzde hurma yağı olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

  1. Hurma yağı ilaveli bir ürünün raf ömrü, bu yağ ilavesiz bir üründen daha uzundur.

  1. Palm yağı ucuzdur, bu nedenle bu yağın bulunduğu ürün diğer benzer ürünlere göre daha ucuza satılır.

  1. Hurma yağı ilaveli ürünün adı farklı olabilir: örneğin, “lor” değil, “lor ürünü” (“süzme peynir”) veya “lor kütlesi” (“lor kütlesi”), “peynir ürün “(” peynir “). ürün”). Buradaki “ürün” kelimesi, bitkisel yağ içerdiği gerçeğini ifade etmektedir.

  1. Doğal süt ürünleri bitkisel yağ içermemelidir. Herhangi bir süt ürününün etiketinde “bitkisel yağ” kelimesi varsa, muhtemelen ona hurma yağı eklenmiştir. Ürün etiketini okuduğunuzdan emin olun!

  1. Doğal lor, oda sıcaklığında kaldığında hızla ekşimeye, kokusu ve tadı değişmeye başlar. Hurma yağı ile süzme peynir, oda sıcaklığında bile uzun süre bozulmaz ve üzerinde sarı bir tabaka oluşur.
You May Also Like:  YEMEK KÜLTÜRÜ

  1. Hurma yağı eklenmiş ekşi krema veya süzme peynir yedikten sonra, ağızda ve dilde hoş olmayan yağlı bir tat kalır.

  1. Doğal dondurma, oda sıcaklığında yavaş yavaş yumuşar ve şeklini korur, tamamen eridiğinde beyaz süt gibi sıvı hale gelir. Hurma yağlı dondurma uzun süre erir ve eridiğinde yarı saydam bir sıvıya dönüşür.

  1. Hurma yağı ile peynir “sabunlu” bir tat verir, kesilmesi zor (kauçuk gibi) veya ovalanması zor. Açık havada yapay peynir çabuk kurur ve üzerinde çatlaklar oluşur.

Güneşte bırakılan doğal peynir çabuk yumuşarken hurma yağlı peynir sertleşir ve üzerinde yağ damlaları oluşur.

  1. Palm yağı ile tereyağı daha ucuza satılmaktadır. Yedikten sonra dilde yağlı bir tabaka oluşturur. Doğal tereyağı yedikten sonra ağızda çok hoş sütlü-kremsi bir tat kalır.

  1. Doğal tereyağının yağ içeriği% 82,2’den az olmamalıdır. Örneğin yağın üzerine% 72 yazılıyorsa, bu doğal yağ değildir.

  1. Doğal “squashonka” sadece süt ve pudra şekeri içermelidir. Burada bitkisel yağ olamaz.

  1. Mağazadan satın alınan şekerlemelerin çoğuna (bisküvi, waffle, kek vb.) Hurma yağı eklenir. Bu nedenle uzmanlar, özellikle çocuklar için bu tür ürünleri yemeyi önermiyorlar.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sinirleriniz gerginse, en sıradan olaylardan rahatsız olursunuz, BU ÇAY SİZİN İÇİN

Edis – Benim Ol (Akustik) [Dinle – İzle – İndir]