in

Mutlu bir aile hayatı nasıl sürdürülür. Psikoloğun tavsiyeleri


Yani peri masallarındaki gibi bir ailemiz yoksa, bazen eşimizle tartışıyorsak ya da geçmişte yapmış olsaydık, yardım edemeyiz ama mutlu oluruz ve geleceği dört gözle bekleriz.

Her şeyden önce, mutluluğun bize bağlı olduğunu bilmeliyiz. Yani mutlu olmak istiyorsak, umutsuzluğu bir kenara bırakmalıyız. Elbette her ailede söylentiler var. Birbiriyle tartışmayan ve farklı görüşler üzerinde tartışmayan çok az aile var.

Asıl mesele bu tatsız olayları ilk etapta engellemeye çalışmak, önleyemezsek çok fazla uzatmamaktır. Her kadın kocasının karakterini iyi bilir. İstersek, hoş olmayan olayları önceden görebilir ve harekete geçebiliriz. Kavgalarımız kısa olsun. Mutlak barış, özellikle o akşam değilse. Sağlıklı uyursanız, hayatınız gecenin rengiyle kaplanır. Hiçbir şeyin tadına bakamazsınız.

Bir efsaneye göre, şeytanlar her gün KAF Dağı’nın arkasında buluşur. Adamı yoldan çekmek için yaptığı şeyden herkes bahsediyor. Herkesin konuşmasının ardından ödül töreni yapılır. En büyük ödül, karı-koca arasına giren şeytana verilir. Bu nedenle şeytanı memnun etmemek ve meseleyi abartmadan uzlaşmak gerekir. Doğruysa özür dilemek, yanlışsa özür dilemek gerekir. Çocuklarımızın ruhunda bu tür tartışmaların sonuçlarını kendi gözlerimizle görebilseydik, hiçbir ebeveynin tartışmayacağına inanıyorum.

Koyun evlerimizden çocukların kahkahaları duyulsun, kavgalar değil …

Sevinj Alizade

Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi Psikoloğu

You May Also Like:  Panik ataklardan kurtulmanın yolları - Bir saldırı geldiğinde ne yapmalı?

Pcc.az

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cildi temizler, gözenekleri temizler – KİL MASKESİ

GOLD’DAN PAHALI ARI SÜTÜNÜN İNANILMAZ FAYDALARI