in

Japonlar neden tahta çubuklarla yemek yer? – Şaşırtıcı GİZLİ AÇIKLANDI – FOTOĞRAF


İlk çubuk yaklaşık 3.000 yıl önce ortaya çıktı ve Çinliler tarafından icat edildi.

Tahta çubuklar bambudan yapılmıştı ve pense gibi görünüyordu. Başlangıçta, pişirme kolaylığı için tasarlandılar. Çanağı tahta pense ile çevirmek çok uygun oldu. Onların yardımıyla, sıcak yemek yakmak için ellerini çeviren aşçının şansı azaldı. Çubukların uzunluğu 38 cm idi ve gıda alımı için 25 cm’ye düşürüldü. Bu gelenek kısa süre sonra Japonlar da dahil olmak üzere diğer ülkeler tarafından kabul edildi. Japonya’da bunlara “khasi” denir.

Sadece Japon ve Çinliler değil, Koreliler ve Vietnamlılar da çatal kaşıkla yemek yemiyorlar.

Kuru yiyecekler tahta bir çubukla yenmesi kolaydır. Dikeni iki tahta arasına koyup yutarsın. Peki Japonlar sıvı yiyecekleri nasıl yiyor? Belki Japonlar hiç çorba yemiyor? Yiyorlar ama özel bir şekilde. İlk kuru yiyecekler servis edilir, kuru parçaları suya batırıp çiğnerler ve ardından suyu içerler.

Japonlar kaşık ve çatal kullanmaya devam etme niyetinde olmadıklarını söylüyorlar. Çünkü ağızlarına demir cisimler sokmak istemiyorlar. Çubuk ağacı daha doğaldır. Bu arada atalarımız da tahta kaşık kullandılar.

Geleneksel olarak khasi ahşaptan yapılır, bambu, selvi, akçaağaç ve erik malzeme olarak kullanılır. Khasi yuvarlak veya kare kesilebilir. Bazen vernik ve incilerle süslenirler. Süslü bir khasi’yi güzel bir hediye olarak sunmak utanç verici değil. Yeni evliler böyle bir hediyeyi aldıkları için minnettar, çünkü ayrılmazlıklarını ve birliğini sembolize ediyor. Geleneğe göre, sopa kişisel bir nesne olarak kabul edilir, kullanılması için başka bir kişiye verilmesi kabul edilmez. Bunun için tek kullanımlık hortumlar bulunmaktadır. Khasi özel paletler üzerinde tutulur.

You May Also Like:  Eviniz karakteriniz hakkında oldukca şey söylüyor

Doğulular her zaman yüksek bir gelişme eğilimi ile karakterize edilmiştir, ellerin tahta çubuklarla hareketinin 40 hayati noktayı uyardığını anladılar. Küçük parmağın kişinin zihinsel gelişimi üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Japonya’da çocuklar bir yaşına geldiklerinde onlara sopayı doğru kullanmayı öğretmeye başlarlar. Bu sanatı erken yaşta öğrenen çocuklar, kaşıkla yemek alan akranlarından daha hızlı gelişirler.

Japonlar yalnızca yılda 30 milyardan fazla çubuk üretiyor. Çin ve Rusya’da khasini de ahşaptan elde edilmektedir.

Japonlar, özellikle iştahı güçlü insanlar tarafından çubuklara ihtiyaç duyulduğuna inanıyor. Kaşıkla yemek yemek daha uygun olduğu için, tahta bir sopayla dikeni yakalamaya çalışıncaya kadar, ağzındaki yiyeceği daha dikkatli bir şekilde çiğnemek mümkün olacaktır. Yani ağızda bulunan yiyecekler büyük miktarlarda yutulmayacaktır. Yemeye başladıktan 15-20 dakika sonra kendinizi tok hissedersiniz ve vücudun artık yemeğe ihtiyacı kalmaz. Ayrıca mide daha çok çiğnenmiş yiyeceği daha iyi sindirir.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu eski Hint tarifi felç, kalp krizi ve hatta kanseri önler

Bu yağlar birçok hastalığa neden olur: kısırlık, kanser …