in

İNSAN BEDENİNİN MUCİZELERİ


İnsan, insanlığın en mucizevi varlığıdır. İnsan vücudu, faaliyeti, iç ve dış organların özellikleri vb.

Tüm bu süreçler karmaşık bir yapının parçasıdır. İnsan vücudunda 206 kemik, 32 diş, 10 parmak, iki göz, iki kulak, burun, ağız, kalp, iki böbrek vb. Vardır. Ama hepsi bu kadar değil.

Bize öyle geliyor ki vücut parçalarımız hakkında her şeyi biliyoruz. Ancak insan vücudunun karmaşık yapısında birçok gizem vardır.

Publika.az insan vücudunun ilginç ve gizemli özelliklerini dimension anlatır:

  1. Kalça kemiğinin gücü granite eşittir – İnsan kemiği – Dünya üzerindeki en güçlü malzemelerden biridir. Mukavemeti, beton ve kabaca granitinkiyle karşılaştırılabilir. 9 ton ağırlığa dayanabilecek kibrit kutusu büyüklüğünde bir kemik düşünün. Bu ağırlık, bir beton duvarın taşıyabileceğinin 4 katıdır. İnsan vücudundaki en büyük kemik, büyük kalça kemiğidir. Yalnızca aşırı koşullarda take a look at edilebilir (araba kazası).

  1. Vücuttaki hücreler saniyede 25 milyon kez yenilenir – Vücudumuzun hücreleri en önemli işlevi görür. Saniyede 25 milyon kez yenilenen hücreler sayesinde vücut kendini düzenler. Vücudun en önemli koruyucu tabakası deridir. Deri dokuları genellikle dış çevre ile temas nedeniyle değişikliklere maruz kalır. Hızla yenilenen hücreler sayesinde ciltteki kesikler, çeşitli yaralar ve yanıklar kısa sürede iyileşir.
You May Also Like:  Everest Dağı Hakkında İlginç Bilgiler

  1. İnsan vücudundaki kan damarlarının toplam boyutu 100.000 kilometredir. Büyük arterlerden küçük kılcal damarlara kadar insan vücudundaki tüm kan damarlarını bir sıra halinde dizersek, dünyayı iki kez sarabiliriz.

  1. İnsan beyni dakikada 1000 kelime okuyabilir. Araştırmaya göre insanlar bir kitabı yüksek sesle okuduklarından iki kat daha hızlı okuyorlar. Genel olarak, üç okuma biçimi vardır – dürtüsel, yani ücretsiz cümleler oluşturma, yüksek sesle okuma ve görsel okuma – yani sessiz. Kelimeleri kendimiz seçmemize rağmen, bu şekilde insan beyni en yavaş sonucu gösteriyor – dakikada 250 kelime. Yüksek sesle okurken beynimiz dakikada 450 kelime okuyabilir. Ancak görsel okuma sırasında dakikada 700 kelime kaydedildi. Bazen gençlerin hızlı okuduğunu görünce şaşırıyoruz. Bu tüm insanlar için geçerlidir. Sadece aktif olarak çok okuyarak bu sonuçları ve daha da yüksek sonuçları elde edin

  1. İnsan saçı çok güçlüdür. Ortalama olarak, bir insanın kafasında yaklaşık 150.000 kıl çıkar. Toplanan saçlar 12 ton kaldırma gücüne sahiptir. Bu, iki dev filin ağırlığı kadardır. Ek olarak, bir tel fazla ağırlığı olmayan küçük bir şişeyi kaldırabilir.

  1. Kadınlar renkleri erkeklerden daha iyi ayırt eder.

Ortalama olarak, insanlar bir milyon renk ile çeşitli tonlarını ayırt edebilir. Gözlerde rengi seçmek için özel nöronlar ve hassas seçimi düzenleyen küçük ampuller vardır. Çoğu durumda bilinen 3 tip küçük şişe vardır. İlk genetik mutasyonlar, insanların çıplak gözle görülemeyen renkleri ve gölgeleri kolayca ayırt edebilmeleri sayesinde dördüncü derece ampullerdir. Tetrakromat türü insanlar bazen renkleri seçebilir, bazen seçemezler. Diğer tür, yaklaşık 100 renk ve ton seçeneği sunar. Bu süreçler kadın bedenine özgüdür. Renk körlüğü kavramı da var. Görme bozukluğu ile karakterize, renk seçimi vermeyen bir hastalıktır. İstatistiklere göre özellikle erkeklerde yaygındır.

You May Also Like:  Asla Olmayacak 21 Komik Durum / Komik ve Utanç verici Anlar

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Botosk etkisi olan bu bitkide gençliğin sırrı yatıyor.

Bu vitamini almak KANSERE neden olabilir