in

Lenf nodu büyümesinin nedenleri ve DOĞAL ÖNLEMLER


tanınmış fitoterapist Fizuli Huseynov’un bir makalesini sunuyor.

Esas olarak eklemlerde bulunan lenf düğümleri, vücudu çeşitli virüslerden, mikroplardan, tümör hücrelerinden vb. Korur ve her eklemin başlangıç ​​ve bitiş noktalarında bir geçit görevi görür.

Lenf düğümü şişmişse, o bezin çevresinde bir sorun (yani iltihap) olduğu ve lenf düğümlerinin boşuna şişmediği anlamına gelir. Normalde, lenf düğümleri birbirinden 1-1,5 cm’den fazla şişmişse, bu bezin şişmesi zaten meydana gelmiştir. Çoğu durumda, bezler soğuk algınlığı nedeniyle şişer ve daha sonra eski hallerine geri döner. Örneğin boğazda submandibuler lenf düğümleri şişer, akciğer hastalıklarında koltuk altı bezleri şişebilir vb.

Ancak bazen lenf düğümleri 5-6 cm ve üzeri gibi daha büyük boyutlara şişebilir. Bu durumda elle bastırıldığında ağrı olmaz, bu tür tümörler kanserli tümörler olarak adlandırılabilir, bu durumda acil tanıyı netleştirmek gerekir.

Çoğu durumda lenf düğümlerinin şişmiş bölgesini tedavi etmek mümkündür, örneğin bez submandibular bölgede şişmişse, ağızdan ve boğazdan olabilir. Daha sonra günde 3 defa 30 gram propolis, 200 gram bal ve 2 yemek kaşığı hindi ile karıştırılmış 2 yemek kaşığı ud ezmesi ile günde 3 defa ağız ve boğaz içini silin. Ağız ve boğazdaki iltihap ilerledikçe lenf düğümleri küçülecektir. Koltuk altı bezleri şişmişse akciğerleri kontrol edin. (Bir kadının meme bezlerinde bir kist veya tümör varsa, koltuk altlarında şişlik vardır.) Bunlara bronşit, zatürree, tüberküloz, sarkoidoz vb. Dahildir. Her biri ayrı ayrı tedavi edilmesi gereken diğer hastalıkların bir sonucu olarak şişlik.

You May Also Like:  Alzheimer İlerlemesini Gösteren Görüntüleme Tekniği

Bazı insanlarda lenf düğümleri daha sık şişer, bu da bu tür insanların bağışıklık sistemlerinin zayıf olduğu anlamına gelir, bağışıklığı arttırmak gerekir.

Bağışıklık için karışımın tarifi:

Zencefil – 40 gram

Garazira – 40 gram

Ud türkiye – 40 gram

Guldafna (hilba) – 40 gram

Ginseng – 40 gram

Propolis – 50 gram

Bal – 1 kg

Bu yüzden bütün otlar kuru, kahve değirmeni içinde öğütülmeli ve toz haline getirilmeli, propolis 1 gün buzdolabında bekletilmeli, ardından ovulmalı, karıştırılmalı ve 1 tatlı kaşığı yemeden önce günde 3 defa 30 dakika yenilmelidir.

Bazen lenfatik damarlarda durgunluk olduğunda arterlerde şişlik ve kalınlaşma olur (örneğin sırtta kızarıklık). Bu gibi durumlarda lenf damarlarına yüksek basınçla masaj yapmayın. 1-2 çay kaşığı karabiberi 100 gram zeytinyağı ile karıştırıp, yavaş bir masajla başlamak, ardından derin bir masaj yapmak daha iyidir. El altındaki cilt tamamen gevşek ve kırmızı hissetmeli, bu noktada kan damarları durgun hale gelmeli ve arterler çalışmaya başlamalıdır.

Bazı durumlarda, lenf damarlarının içindeki kapakların iltihaplanması sonucu lenf damarları aşırı derecede şişer. Bazen bir kişinin ayağı o kadar şişer ki, fil hastalığı denilen karın büyüklüğünden daha büyüktür.File çare olmamakla birlikte 1 çay kaşığı hindi tozu ve 1 bardak kaynar su karıştırılarak içilmesi gerekir 1 Yemeklerden önce günde 3 defa cam. Veya yemeklerden 30 dakika önce günde 3 defa 1 tatlı kaşığı alıp 1 bardak su için. Ayaklar, günde bir kez, aşağıdan yukarıya doğru sürülerek yağ ile masaj yapılmalıdır. Bu en az 3 ay yapılmalıdır. Bu tür hastalar için bir lenfastaz cihazı da bulunmaktadır (fizyoterapi odalarında).

You May Also Like:  Bir insanı en süratli yaşlandıran 7 unsur - alerjiler, tatlılar, düşük emekli maaşları ...

Genelde vücudumuzda, geniş kan dolaşımında, karaciğerde, böbreklerde problemler varsa bunlar mutlaka lenf düğümlerinde ve lenfatik damarlarda kendini gösterir. Bu nedenle 3 ayda bir başörtüsü takmak hem büyük dolaşım bozukluklarını hem de lenf bezlerinin şişmesini önler. Bunun nedeni, başörtüsü sırasında iltihaplı kanın çıkarılması ve bezlerin hem kan damarlarını hem de karaciğeri ve böbrekleri gevşeterek bu iltihaptan vücudu temizlemesidir.

Sabahları aç karnına günde en az 1 çorba kaşığı ghee içerseniz sadece bağışıklığı güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda vücudun alerjenlere karşı direncini de artırır. Sarımsak, lenf düğümleri büyüdüğünde faydalıdır. Zencefil, zerdeçal, siyah frenk üzümü, civanperçemi, kuşburnu, andiz, ginseng, papatya, meyan kökü gibi otlar kullanım sırasında hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de lenf bezlerinin büyümesini engeller.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Boston Dynamics’in Spot robotu satışta! İşte fiyatı

Ayak ölçünüz kaç yıl yaşayacağınızı gösterir – BİLİMCİLERDEN İNANILMAZ ARAŞTIRMA