in

Sufizmin ilk insanının yaratılışı


benOrijinal tasavvuf bu şekilde bir şeye haiz olmasa da, daha sonraki tasavvuf ilk kişinin evrim kanalıyla doğduğuna inanıyordu. Onlara bakılırsa cansız, mercanlara dönüşmüştür. Mercanın sertliği taş gibidir fakat beneklidir, denizde büyür, çoğalır ve çoğalır, denizden çıkınca kurur ve kesilir. Mercanlar cansız bitkilerin doğum yeridir. Bu nebat günümüze kadar gelişti. Palm, bitkiler ve canlılar arasındaki kanaldır. Tarihin başlangıcı kesilirse kurur ve çiftleşerek kopyalanır. Hayvanlar evrim geçirdiğinde, insanoğlu ortaya çıktı. Hayvanlar için en kuvvetli kanıt, bazı durumlarda maymunlar ve insanoğlu arasındaki yaratıklar olan “nesneler” olan atlardır. Hatta bazıları insan kelimelerinin de bu nesna kelimesinden oluştuğunu söylüyor.

Bu evrimin ilk insanoğlu oluştuğunda mı yoksa hala devam edip etmediğine dair net bir izahat olmasa da, bunun ilk insanların ortaya çıkışına ilişik olduğuna inanıyoruz. İslam hukukunda, Adem’den ilkin pek oldukca kişinin Hz. Adem’in ilk insan ve ilk peygamber olduğu ve onun insanlığını ilk fark eden ve vahiy enerjisini elde eden ilk şahıs olduğu inancına karşı çıktığını söylediler. Fakat burada, Adem peygamberin bugün insanların atası olduğuna ve ondan ilkin insanların keşfedilip yok olduğuna dair haberler var diyelim.

You May Also Like:  Neden güleriz?
Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kromozom yapı anomalileri

Men’s Autumn Combinations – Women’s Blog