in

Vücut Tipine Göre En İdeal Beslenme


Vücut tipine göre en ideal beslenme; Vücudunuzun yağları nasıl ve nerede depoladığı, sağlığınız ve kilonuz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Her kişinin vücut tipi farklı olabilir ve kilo alımı buna bağlı olarak değişebilir, bu yüzden burada vücut tipine göre yemek yemek çok önemlidir.

Vücut tipini tanımak

Vücut tipimiz, kilo görüntüsü olarak iğrenç olan bölgesel yağ birikintileri üzerinde kendini gösterir ve hepimiz bir an önce fazlalıklardan kurtulmak isteriz. Ancak konu sağlığınız olduğunda, vücut tipiniz size özel riskleriniz ve güçlü yönleriniz hakkında önemli ipuçları verebilir – buradaki anahtar, vücudunuzda en fazla yağı depoladığınız yerdir.

Bazı bölgelerde yağlardan kurtulmak diğerlerine göre daha zordur ve farklı beslenme tekniklerine farklı tepkiler verebilir. Örneğin, 2015 yılında Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırma, düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyetin daha fazla abdominal yağ kaybına neden olduğunu buldu. Ve bu çalışma, daha fazla göbek yağı olan kişilerin bu beslenme dengesini yansıtan bir diyet seçmesinin mantıklı olabileceği sonucuna varmıştır. Vücut şeklinizin size ne söylediğini ve hangi diyetin sizin için doğru olduğunu anlamanıza yardımcı olması için diyetisyeninizle de konuşmalısınız.

Vücut tipine göre nasıl yenir

Birçok insanın kendine sorduğu sorulardan biri Vücut tipine göre beslenme nasıl olmalı? Bu makaledeki soruyu cevaplamaya çalışacağım. İşte ne tür bir vücut yemeli ve vücut tipine göre beslenme;

1 elma benzeri gövde

Elma şeklindeki gövde, elma ile aynı şekle sahiptir: kalın bir gövde, geniş omuzlar ve daha küçük kalçalar, bacaklar ve kollar. Elma türündeyseniz, aldığınız kilo doğrudan karın bölgesine gider. Karnınızda yağ olması, organlarınızın çevresinde kilo alma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir ve bu sorun, diğer hastalıkların yanı sıra kalp hastalığı, diyabet ve metabolik sendrom riskinizi artırır.

Elma türü insanlar, zeytinyağlılar, avokado, badem, ceviz gibi daha sağlıklı yağlar yemeye odaklanmalıdır. Önce yağ yemenin sizi şişmanlayacağı düşüncelerinden kurtulmalısınız çünkü sizi şişmanlayan yağ tamamen farklıdır. Tekli doymamış yağlar ve omega-3’ler daha tok hissetmenize, daha az yemenize, midenizin açlık hormonlarını dengelemenize ve kalp hastalığı ve diyabet riskinizi azaltmanıza yardımcı olur. Yağ, insülin seviyeleri üzerinde minimum etkiye sahiptir, bu nedenle kan şekerinin yükselmesini engeller, bu da daha az yemek isteği ve besinlerden daha fazla enerji ile sonuçlanır.

  • Elma türü Nelerden kaçınmalı
You May Also Like:  Yasemin Yağının Faydaları Nelerdir? -

Daha sağlıklı yağlar yemek, göbek yağına karşı savaşın sadece yarısıdır. Elma tipi insanların karbonhidrat alımlarını, özellikle de şekerli atıştırmalıklar gibi basit karbonhidratları azaltmaları gerekir. Ancak bu, tüm karbonhidratları yasaklamanız gerektiği anlamına gelmez; Karbonhidratları genel kalorinizin yüzde 40’ı ile sınırlandırmaya çalışın ve genellikle şekerli içeceklerden (meyve suyu dahil), ekmek, makarna, kahvaltılık gevrekler ve atıştırmalıklardan kaçının.

Tip 2 armut gövdesi

armut benzeri vücut

İyi haber şu ki, kalça ve uyluktaki gluteofemoral yağ, fazla yağ depolamak için en sağlıklı yerlerden biridir ve 2014 tarihli bir makaleye göre, bu kilo dağılımına sahip kişiler Diyabet’te daha düşük risk altındadır. diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar. Ancak fazla yağ nerede saklanırsa saklansın bizim için zararlı olacaktır.

  • Armut çeşitleri Ne yenir

Armut türü için ana vurgu, sağlıklı bir vücut ağırlığını korurken yağsız kas kütlesi oluşturmaya çalışmaktır. Bunu yapmanın en iyi yolu, bol miktarda yağsız protein, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve sağlıklı yağlar yediğinizden emin olmaktır. Bunlar herhangi bir sağlıklı beslenmenin üç ayrılmaz parçası olsalar da, Armut tipi kişiler bu yiyeceklere özellikle dikkat etmeli ve yağsız et yemeklerinin yanı sıra bol miktarda sebze tüketmeye dikkat etmelidir.

  • Armut türü Nelerden kaçınmalı

Elma türünde olduğu gibi, önce basit şekerden kaçınmalısınız. İşlenmiş ve önceden hazırlanmış yiyeceklerde, tatlılarda ve makarna sosu, ketçap, ekmek, hazır tahıllar ve kekler gibi şeylerde bulunan şeker, gizli şeker için en tehlikeli gruplardır. Mümkünse, etiketinde 3 gramdan fazla şeker bulunan gıdalardan kaçının.

You May Also Like:  Domates maskesi ile en pahalı işlemlerden yalnız 1 saatte çıkmış şeklinde muhteşem bir cilde haiz olmuş olursunuz.

3 kum saati gövde tipi

kum saati gövdesi

Kum saati tipi vücut tipleri; Üst ve alt arasında eşittir ve daha ince bir bele sahiptir. Kadınlar genellikle bu vücut tipini ister, ancak aynı zamanda, ağırlık tüm vücuda eşit olarak dağıldığı için, gerçekten farkına varmadan kilo almak daha kolaydır.

  • Bir çeşit kum saati ne yenir

Sağlıklı atıştırmalıklarla, farkına varmadan yavaş yavaş kilo alımıyla mücadele edebilirsiniz. Farkında olmadan, bir torba patates cipsi veya tuzlu kraker yemek yerine, karbonhidratlarınız yüksek kaliteli kompleks karbonhidrat kaynaklarından gelmelidir. Gizli atıştırmalıklar kum saati için tehlikeli olabilir, bu yüzden bilinçli kararlar vermeye çalışın. Özellikle sebzeler. Sadece size iyi gelmekle kalmaz, aynı zamanda çok fazla kalori tüketmeden çok daha fazla yemenizi sağlar, tok ve tatmin hissetmenize yardımcı olur. Kum saati türü için en iyi atıştırmalık seçenekleri: havuç ve avokadolu humus, kereviz ve bademli salata, salatalık ve humustur.

  • Kum saati türü Kaçınılması gerekenler

Kum saati türü, östrojen ve progesteron gibi kadın hormonlarının daha yüksek seviyelerine bağlı olabilir. Bunun sağlık açısından yararları olsa da, östrojen aynı zamanda yağ depolayan bir hormondur ve kilo alımına ve östrojende daha fazla artışa neden olabilir. Doğal hormonal ritminiz bozulursa (stres bir neden olabilir), iştahınızı ve şekerleme isteğinizi artırabilir. PMS’iniz ne söylerse söylesin, kek, şeker, dondurma gibi yiyecekleri ve şeker ve yağ oranı yüksek diğer yiyecekleri sadece özel günleriniz için saklayın.

4 cetvel gövdesi

cetvel gövdesi

Çok az eğri olan veya hiç olmayan doğal olarak ince bir vücudunuz varsa, muhtemelen cetvel tipisiniz. Yağ depolamaya gelince, bu en şanslı vücut tipi olabilir – genellikle denediklerinde bile kilo almakta güçlük çekerler. Ancak bu, diyetiniz söz konusu olduğunda tamamen özgür olduğunuz anlamına gelmemelidir. Birçok yönetici tip insan, zayıf oldukları için istediklerini yiyebileceklerini düşünür. Ancak fazla kilolu olmasanız bile, yine de yüksek vücut yağına sahip olabilirsiniz, bu da sizi birçok hastalığa ve sağlık sorununa karşı savunmasız kılar.

You May Also Like:  Sıkı ve uzun kirpikler için BÜYÜK MASKE

Ana kural türü kural, tatmin olana kadar yemektir, çok az veya çok değil. Karbonhidratları, yağları ve proteini dengeleyen işlenmemiş bütün yiyecekleri içeren bir diyet önerilir. Düzenli egzersiz de önemlidir. Proaktif bir şekilde yemek yiyerek ve egzersiz yaparak vücudunuzu koruyabilir ve sağlık sorunları riskini azaltabilirsiniz. Birçok yönetici türü insan bisiklete binme ve koşma gibi dayanıklılık sporları yapar, bu nedenle tüm bu aktiviteyi dengelemek için bol miktarda sağlıklı karbonhidrat yediğinizden emin olun.

  • Kural türü Nelerden kaçınmalı

Yönetici tip insanlar fazla kilolu değildirler, zayıf olma eğilimindedirler, bu nedenle yiyecek gruplarını veya yiyecek türlerini yeterli miktarlarda tüketmeleri gerekir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu protein kilogram başına yaklaşık 0,8 ila 1 gramdır. Bu nedenle çok fazla protein tozu çok tehlikeli olabilir.

5-Dondurma Külahı Gövde Tipi

dondurma gövdesi

Göğsünüz, boynunuz ve omuzlarınız vücudunuzun diğer bölümlerinden daha büyükse, ayrıca bir dondurma külahı gövdeniz var. Kas, özellikle vücudunuzun üst kısmında daha büyük olabilir, ancak elma türünde olduğu gibi, karın bölgenizde yağ depolama riskiniz daha yüksektir.

  • Kaçınılması gereken dondurma külahı yiyecekleri

Bu vücut tipine sahip kişilerin, yağ alımlarını kontrol etmek için çalışmaları gerekir; bu, alışveriş sepetinizi yağsız, işlenmiş atıştırmalıklarla doldurmamak, yediğiniz yağ türlerinin farkında olmak anlamına gelir. Sağlıklı, besleyici yoğun bir yemek için tam tahılları, et suyunu ve sebzeleri tercih edin. Sağlıklı yağlar yiyebilirken, vücudunuz üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden, MCT’ler (orta zincirli trigliseritler) veya PUFA’lar (çoklu doymamış yağ asitleri) şeklindeki yağlardan kaçınmalısınız.

Bu yiyecekleri ölçülü kullanın: hindistancevizi yağı, peynir, tereyağı, kanola yağı, bitkisel yağlar ve tohum yağları.

Diyetisyen Hanife Kara beni Instagram hesabımdan takip edebilirsiniz. @pozitifpozitif

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fucidin Krem, Merhem Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri ve Kullananlar

5,75 por ciento de aumento en la electricidad