in

Emla Krem Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?


Emla Krem nedir? Nedir? Nerede kullanılır? Faydaları nelerdir? Ağda yapmadan önce cilde sürmek ve ağda yapılacak bölgeyi uyuşturmak ve ağda kaynaklı ağrı ve ağrıları en aza indirmek için eczanelerden satın aldıkları Emla Krem; Lokal anestezik olma özelliğine sahiptir.

Uygulandığı ciltte geçici bir hassasiyet kaybına izin veren bu krem, genital bölge ile bacak ve cilt ülserli bölgelerinde uygulanmaktadır.

5 gramlık 5 tüpte satışa sunulan ürün reçeteli veya reçetesiz satın alınabilir.

Son zamanların en popüler kremlerinden biri olan emla krem, cilt cerrahisinde de doktorlar tarafından kullanılmaktadır.

Bu yazıda kısaca Emla kremi nedir?? Emla kremi ne işe yarar?? Emla kremi nasıl kullanılır? Bu kremle ilgili soruları cevaplamaya ve soruları cevaplamaya çalışacağız.

Emla Kremi nedir?

Küçük cilt ameliyatlarından hemen önce doktorlar tarafından cilde uygulanan Emla Krem; Cerrahi müdahalelerden kaynaklanan ağrı ve ağrıyı en aza indirir.

Lokal anestezik ajanların hastaya enjeksiyonla verilmesinden önceki aşamada hekimler; bu kremi kullanır.

Emla Kreması; Ayrıca bacak ülserlerinin en belirgin semptomlarından biri olan bacak ağrısını büyük ölçüde azaltır.

Bu krem; Ağda ve lazer epilasyon öncesinde kadınlar tarafından da kullanılmaktadır. Özellikle lazer epilasyon sırasında ağrı ve ağrıyı azaltır ve kadınların en büyük kurtarıcısı olmayı başarır.

Aktif bileşenleri lidokain ve prilokain olan emla kremi, Arlaton 289, sodyum hidroksit, saflaştırılmış su ve karboksipolimetilen içerir.

Emla Krem ne işe yarar? Nerelerde kullanılır?

Doktorlar tarafından anestezik olarak kullanılan emla krem; Kadınlar arasında ‘önceden cilalanmış krem’ olarak bilinir.

Emla krem ​​epilasyon sürecinden sorunsuz, acısız ve acısız geçmenizi sağlar; Ağda dışında lazer epilasyon öncesinde de tercih edilmektedir.

Ağda ve lazer epilasyon öncesinde cilde uygulandığında cildi lokal olarak uyuşturur ve bölgede his kaybı sağlar.

Emla krem, cildin ince olduğu kaşlara, kollara ve genital bölgelere uygulanabilir; Başarılı epilasyon sürecini yönetin.

You May Also Like:  Soğan Suyunun Saça Faydaları - Faydaları Nelerdir

Ağda kaynaklı ağrılardan kurtulmak istiyorsanız veya lazer epilasyon yaptırmayı planlıyorsanız; Bu kremi kullanabilir ve işlemin ağrısız geçmesini sağlayabilirsiniz.

Emla kremi nasıl kullanılır?

Emla kremini ağda veya lazer epilasyondan yaklaşık 1 saat önce cildinize uygulamalısınız. Kremi, parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak cildinize sürmelisiniz.

Kremi cildinize uygulamadan önce mutlaka bol su ile yıkamalı ve temizlemelisiniz. İşlemden sonra kremi uyguladığınız alanı gazlı bezle kapatmanız gerekir.

Kremi çıkarmadan önce kaşlarınıza sürerken kremin gözünüzle temasından da kaçınmalısınız.

Emla kremi vajinaya nasıl uygulanır

Emla krem, vajinal bölgeye uygulanan ve uyuşma etkisi yaratan kremlerden biridir. İşlemlerden en az 30 ila 45 dakika önce vajina bölgesine emla krem ​​sürülmelidir. Hijyen kurallarına göre temizlenmiş vajina bölgesine etkisini gösterdikten sonra temizleyebilirsiniz.

Emla krem ​​özellikle ilk gece ağrıdan korkanlar için özellikle vajina için etkilidir.

Emla kremi genital bölgeye nasıl uygulanır

Emla kremi genital bölgeye uygulanıp uygulanmayacağı ve genital bölgeye nasıl emla kremi uygulanacağı sorularını cevaplamak için ağda ve lazer epilasyon işlemlerinden önce genital bölgeye uygulandığında ağrı ve ağrı hissetmenizi engeller. . İşlemden yarım saat önce uygulanmalıdır.

Emla Krem yüze uygulanır mı?

Emla kremi yüzünüze uygulanıp uygulanmadığı ve yüzünüze uygulanıp uygulanmadığı konusunda bilgi vermeniz gerekiyorsa, bu krema alerjiniz yoksa yüzünüze uygulayabilirsiniz. Özellikle bıyık bölgesindeki yüz ve kılların alınmasında kullanılır. Kaşlarınızı kaldırırken de takabilirsiniz. Asla gözlerin, dudakların ve burnun altını ovalamayın.

Emla Krem kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

Bu kremi kullanırken belirli noktaların dikkate alınmaması bazı yan etkilere neden olabilir.

Bu yan etkilere maruz kalmamak için kremi kullanırken dikkat etmeniz gereken noktaları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Kremadaki içerik maddelerine alerjiniz varsa bu kremi kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Bu kremi asla yeni doğan bebeklerde kullanmamalısınız.
  • Bu kremi, kandaki methemoglobin seviyelerini etkileyen belirli ilaçları alan 12 aylıktan küçük bebeklere uygulamamalısınız.
  • Hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız; Bu kremi kullanıp kullanamayacağınız konusunda doktorunuza danışmalısınız.
  • Herhangi bir alerjik durum bulursanız, kremi kullanmayı bırakmalı ve hemen bir doktora başvurmalısınız.
  • Krem ile göz teması gözün tahriş olmasına neden olabilir. Temas halinde bol ılık su ve sodyum klorür solüsyonu ile gözler yıkanmalı ve krem ​​çıkarılmalıdır.
  • Sizde veya çocuğunuzda veya kremi uygulayacak diğer kişilerde atopik dermatit varsa kremi, kremin uygulandığı bölgede 30 dakikaya kadar bekletmelisiniz.
  • Kulak zarına zarar geldiğinde bu kremi kullanmamalısın.
  • Glikoz-6-fosfat dehidrojenaz eksikliği vb. size veya kremi uygulayacağınız kişiye. Metabolik sağlık problemleriniz varsa öncelikle doktorunuzun görüşünü ve kremi kullanıp kullanamayacağınız konusunda onayını almalısınız.
  • Düzenli olarak reçeteli veya reçetesiz bir ilaç kullanıyorsanız; Kullandığınız ilaçlar hakkında mutlaka doktorunuza bilgi vermelisiniz.
You May Also Like:  Yemekten hemen sonra karpuz ve çilek yemeyin! Kayıplar

Emla Krem Fiyat

Emla kremini reçetesiz satın almak istediğinizde eczanelerde bulabilirsiniz. Bu durumda ortalama 132 TL ödemeniz gerekiyor. Emla kremi doktor tarafından yazılıyor mu yoksa sağlığa uygun mu sorusuna cevap vermek gerekirse, krem ​​eczanede satılmasına rağmen devlet tarafından karşılanmaktadır. Krem, doktorunuz tarafından reçete edilmesine rağmen devlet tarafından kapsanmamaktadır.

Emla kremine alternatif

Emla kremine eşdeğer kremlerden biri olan Amestol Pomad aynı etki ve içeriğe sahip olup devlet tarafından sağlanmaktadır.

Emla Cream kullanıcıları

Pek çok blog adresine ek olarak haber sitelerinde de bu kremin övgüyle karşılandığını görebiliyoruz.

Özellikle kadınlar ağda sırasında ağrı hissetmemeleri için bu kremi ağda yapmadan bir saat önce ciltlerine sürdüklerini söylüyorlar.

Yorumlarda bu kremin kaşlara da sürüldüğünü, dolayısıyla kaşları alırken ağrı hissini azalttığını görüyoruz.

Emla kreminin yan etkileri

Emla kreminin bilinçsiz ve yanlış kullanımı bazı ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler; Genellikle aşırı doz almış veya kremadaki bileşenlere aşırı duyarlı olan kişilerde görülür.

Olası yan etkileri şu şekilde özetleyebiliriz:

Yaygın yan etkiler:

  • Uygulanan bölgede kızarıklık, ödem ve renk değişikliği.
  • Deride hafif yanma ve kaşıntı.

Nadir görülen yan etkiler:

  • Anafilaktik şok
  • Çocuk cildinde küçük kırmızı lekeler
  • Methemoglobinemia

UYARI: Bu kremle başka ilaçlar kullanılırsa Emla kreminin aşırı kullanımı akut methemoglobinemiye neden olabilir. Bu durumda kişinin cildi mavi-gri olur. Mavi ve gri ten rengine rastlanan kişi hemen kremi kullanmayı bırakmalı ve doktora başvurmalıdır.

Emla kremi cinsel ilişkide kullanılır mı?

Emla krem ​​kullananlar genellikle cinsel ilişki öncesinde geciktirici etkisi olan bu kremi kullanırlar. Uyuşma etkisi yaratan emla krem, cinsel ilişkiden 44 dakika önce sürülmeli ve asla aşırı kullanılmamalıdır. Uyuşturma etkisi yarattığı için dikkatli kullanılmalıdır.

You May Also Like:  Argan Yağının Saça Faydaları ve Zararları

Emla krem ​​dövme yapmak için kullanılır mı?

Krem, dövme yapmadan önce ağrı ve acıyı azaltmak için kullanabileceğiniz etkili bir uyuşma ve uyuşma kremidir.

Emla kremi koltuk altına sürülür mü?

Koltuk altı temizliği ve ağda için koltuk altlarına emla krem ​​uygulayabilirsiniz.

Emla Krem Dope ne kadardır

Bu kremi kullananlar sık ​​sık Emla kremi uyuşturup uyuşturmadığını, Emla kremi ne zaman uyuşturduğunu ve Emla kremin uyuşması ne kadar sürdüğünü sorarlar. Kremi uyguladıktan sonra 30 ila 45 dakika arasında anestezi verin.

Emla kreminin farmakolojik etkisinin ortalama 4 saat sürebileceğini unutmayın.

Krem emla 30 0Çocuklarınızın ulaşamayacağı yerde ve kendi ambalajında, oda sıcaklığının altında.

Krema veya krem ​​kutusunda bir tuhaflık fark ederseniz ürünü kullanmamalısınız.

Bu kremi daha önce kullandıysanız veya halen kullanıyorsanız; Krema ile ilgili kullanıcı deneyimlerinizi yazımızın yorumlar kısmına yazabilir, görüşlerinizi siz değerli takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Türk Sineması’nın Kötü Adamı Bilal İnci Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Badem Göz Estetiği Ameliyatı Nedir? Badem Göz Ameliyatı Ne Kadar?