in

Adaçayı Yağının Faydaları Ve Zararları


Adaçayı yağı faydaları ve zararları Adaçayı, alternatif tıpta binlerce yıldır kullanılan harika bitkilerden biridir. Ülkemizde bol miktarda bulunan adaçayı bitkisi hem içecek hem de yağ olarak tüketilmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarını ve eklem ağrısını tedavi etmek için kullanılan adaçayı yağı ile birçok hastalığı tedavi edebilirsiniz. Elbette tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi bu bitkinin kullanımına da dikkat edilmelidir. Aksi takdirde yanlış veya aşırı kullanım sonucu vücuda bir miktar zarar verebilir. Adaçayı yağının yararları ve zararları Hakkında daha eksiksiz bilgi istiyorsanız, makalemizin devamını okuyabilirsiniz.

Sage nedir?

Adaçayı nedir? Adaçayı, doğada yetişen ve küçük mor çiçekleri olan yabani bir bitkidir. Tıpta adı salvia officinaslis’dir ve birçok ilaçta yer almaktadır. Akdeniz mevsimine daha çok adapte olan bu bitkinin bilinen en iyi özelliği rahatlatıcı olması ve ruhsal sorunlarla mücadele etmesidir. Bitki sadece tıpta değil, güzel ve hoş kokusu sayesinde kozmetik ve temizlik ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Adaçayının içerdiği vitamin ve mineraller

K, A, B3 ve E vitaminlerini içerir. Yani bitki yağı içerdiği E vitamini sayesinde hem vücut hastalıkları hem de cilt sağlığı için büyük bir özelliğe sahiptir. Öte yandan, bol miktarda protein, çinko, lif, bakır ve macenta mineralleri içerir.

Bitki türleri de oldukça fazladır. Ülkemizin hemen hemen tüm illerinde ve dünyanın birçok ülkesinde yetişen adaçayı bitkisinin 5600’den fazla türü bulunmaktadır. Küçük mor çiçekleri olan bu bitkinin hoş bir aroması ve bal çiçekleri vardır. Bu nedenle çiçekler arıcılıkta da kullanılmaktadır.

Adaçayı yağının faydaları nelerdir?

Adaçayı, ülkemizde ağırlıklı olarak bitki çayı olarak tüketilmektedir. Ancak bitkinin yağı da çiçekleri kadar faydalıdır. Naneli bir yapıya sahip olduğu için insanları rahatlatma ve ruhsal sorunlarla baş etme kabiliyetine sahiptir. İstek, Adaçayı yağı faydaları

  • Adaçayı yağı menopoz sırasında rahatlama sağlar
You May Also Like:  Ceviz suyu nasıl hazırlanır? Ceviz suyu faydaları nelerdir?

Bilindiği gibi menopoz dönemi oldukça sıkıntılıdır. Sadece bedensel işlevlerde değil zihinsel işlevlerde de bazı eksiklikler ortaya çıkar. Yine bu dönemde hormonal dengesizlikler daha sık görülmektedir. Adaçayı yağı, bu dönemde kullanılabilecek en iyi alternatif ilaçlardan biridir. Günlük adaçayı yağı koklamak ve adaçayı yağı ile masaj yapmak, insanların rahatlamasına ve menopoz burhanasının üstesinden gelmesine yardımcı olur.

  • Adaçayı yağı sindirimi rahatlatır

Sindirim sorunu hemen hemen herkes için bir sorundur. Adaçayı yağı ve adaçayı içeceği ile sindirim sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

  • Adaçayı yağı ödemin azalmasına yardımcı olur

Antioksidan bakımından zengin olan adaçayı yağı ile ödem ve şişliklerinizden kolayca kurtulabilirsiniz. Salatalarınıza biraz adaçayı yağı ekleyin. Düzenli kullanımla eller ve ayaklardaki şişlik azalacaktır.

  • Adaçayı yağının gaz giderme özelliği vardır.

Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz problemleri için adaçayı yağı önerilmektedir. En hızlı ve en etkili doğal gaz giderme ürünlerinden biridir. Bebeklerin topuklarına biraz adaçayı yağı sürülür ve masaj yapılırsa bağırsakta ve midede biriken gaz kısa sürede dışarı çıkacaktır. Aynı şekilde yetişkinler için de kullanılabilir.

  • Adaçayı yağı hafızayı geliştirir.

Adaçayı yağı özellikle yaşlılıkta unutkanlık sorunları için kullanılabilir. Gün boyunca sık sık adaçayı yağı koklamak hafızayı geliştirir. Odada sürekli açık tutulan adaçayı yağı, odadaki kötü bakterileri yok ederek hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.

  • Adaçayı yağı antidepresan özelliklere sahiptir.

Adaçayı yağı, sürekli anksiyete bozukluğu olan, mutsuz ve depresif hisseden kişiler için tavsiye edilir. Adaçayı yağının yanı sıra bitkinin çayı da tüketilmelidir. Gün içerisinde zihinsel yorgunluğunuz artarsa, elbisenizin yakasına birkaç damla adaçayı yağı damlatmanız ve kokuyu sürekli solumanız tavsiye edilir.

  • Adaçayı yağı kemik ve romatizmal ağrılara iyi gelir.

Eklem ağrınız varsa eklemlere biraz adaçayı yağı ile masaj yapın ve ovalayın. Sonrasında eklem ve eklem ağrılarınızın zamanla kaybolacağına şahit olacaksınız.

You May Also Like:  Sarımsağın Saça Faydaları ve Saça Sarımsak Sürmek
  • Adaçayı yağı cilt bakımı için kullanılır.

Adaçayı yağı, içerdiği Eya vitaminleri sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesine ve cildin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Ayrıca cildi donuk ve donuk olan kişiler adaçayı yağı kullanabilir. Adaçayı yağı ile birlikte diğer kozmetik ürünlerin kullanılması tavsiye edilir. Örneğin, adaçayı kreması …

  • Adaçayı yağı ciltte nemi depolar.

Cildiniz kuru ve yıpranmış ise nemlendirmek için günlük kullanımı önerilir.

  • Diş ağrısı için adaçayı yağı kullanılır.

Diş ve ağız problemleriniz varsa adaçayı yağından yararlanabilirsiniz. Kanser yaralarında kullanılabilir. Aynı zamanda diş eti iltihabı için kullanılabilecek en iyi bitkisel yağlardan biridir.

Adaçayı yağı nasıl kullanılır?

Şifalı adaçayı yağından yararlanmak istiyorsanız, Adaçayı yağı nasıl kullanılır? Sorunun cevabını bilmek faydalıdır.

Adaçayı yağının oral kullanımı; Adaçayı yağını hem sindirim rahatsızlıklarında hem de diş eti ve ağız hastalıklarında ağızdan kullanabilirsiniz. Günde sadece 1 damla adaçayı yağı kullanılması tavsiye edilir. Bunu yapmak için bir bardak suya bir damla adaçayı yağı koyup tüketebilirsiniz.

Eklem ağrısında adaçayı yağı kullanımı; Ağrılı bölgelere biraz adaçayı yağı damlatabilir ve cildinizin yağı emmesine izin verebilirsiniz. Hafif bir masaj yaparak iyileşmesinden faydalanabilirsiniz.

Bebeklerde adaçayı yağı kullanmak; Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi adaçayı yağı kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Özellikle bebeklerde kullanıma özellikle dikkat etmekte fayda var. Bebeklerde gaz sancısı için topuklara biraz adaçayı yağı sürmeniz ve masaj yapmanız gerekir. Bebeğinizde kronik gaz ağrıları varsa ağrı başlamadan 5-10 dakika önce bebeğin topuklarına birkaç damla adaçayı yağı ve 1-2 damla karın bölgesine masaj yapılması önerilir. Bebeklere adaçayı yağının ağız yoluyla verilmesi tavsiye edilmez.

You May Also Like:  Evde Bulunan Malzemelerle Yapabileceğiniz 6 Saç Maskesi

Saç ve saç derisinde adaçayı yağı kullanmak; Saç derisi problemleri için parmak uçlarınıza biraz adaçayı yağı alıp 15 dakika bekletmelisiniz. Daha sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Saçınızla ilgili bir problem için kullanacaksanız saç uçlarına adaçayı dökmeniz ve hafifçe taramanız önerilir. 5-6 dakika sonra yıkayabilirsiniz.

Ciltte adaçayı kullanımı.; Cilt problemleri için adaçayı kullanacaksanız uygulama yapılacak bölgenin kuru ve temiz olması tavsiye edilir. Cildinizi nemlendirmek için kullanmak istiyorsanız her gece yatmadan önce adaçayı yağı ile cildinizi nemlendirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, adaçayı cildinize uygulandığında güneşe çıkamamanız gerektiğidir.

Ruhsal sorunlar için adaçayı kullanımı; Bilimsel araştırmalara göre adaçayı yağı östrojen üretimini artırıyor. Bu nedenle depresyon, yorgunluk ve anksiyete gibi durumlarda gül yağı ve lavanta yağı ile seyreltebilirsiniz. Yine yatmadan önce yastığınıza birkaç damla adaçayı yağı damlatırsanız daha derin, daha huzurlu bir uyku sürecine girebilirsiniz.

Adaçayı yağının zararları ve yan etkileri

Adaçayı yağının zararları ve yan etkileri uzun yıllardır araştırılmaktadır. Ancak görünür veya somut bir hasar bulunamadı. Yağı kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta; Bebeklerde fazla kullanılmazsa ve ağızdan alınması gerekiyorsa dozu atlamamalısınız. Alerjik bir vücudunuz varsa önce bileğinize biraz adaçayı yağı damlatıp bir dakika bekledikten sonra yanma ve kızarıklık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Adaçayı yağı fiyatı

Adaçayı yağı fiyatı; Ürünün büyüklüğüne ve litresine bağlıdır. Acı elma yağı olarak da satılan bu bitkisel yağın fiyatı 45,00 TL’den satışa sunuluyor.

Adaçayı yağı nerede satılır?

Adaçayı yağını sağlıklı gıda mağazalarında, marketlerde ve çevrimiçi mağazalarda bulabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hastalıklardan koruyan besinler ve şifalı yiyecekler

Siyah çay kilo verdirir mi?