in

Kişisel Motivasyon Nasıl Oluşturulur?

Kişisel Motivasyon

Kişisel Motivasyon Nasıl Oluşturulur?

Sizin de bildiğiniz gibi motivasyon bir işi yapmak için en çok ihtiyaç duyduğumuz soyut enerjilerden birisidir. İşe başlamak, o işe devam etmek ve sonuna kadar vazgeçmeden çalışmaya devam etmek motivasyon sayesinde mümkün olmaktadır.

Başarılı olarak nitelendirilen insanların hepsinin de mükemmel bir kişisel motivasyona sahip olduğu görülmektedir. Ama hayattan istediklerini elde edememiş kişiler ise başarılı kişilerin tam tersine çok daha depresif ve demotive kişilerdir. Hal böyle olunca da tatmin etmeyen ve sıkıntılarla dolu bir hayat yaşamak kaçınılmaz olur. Ama kişiler kendilerini motive etmeyi ve kelimenin tam anlamıyla motivasyon küpüne dönüşmeyi bilselerdi bu zamana kadar istedikleri her şeye ulaşabileceklerini görürlerdi. Peki size kendinizi nasıl motive edebileceğinizi, hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı ve çevrenizdeki insanlar tarafından başarıları ile kıskanılan birisi haline nasıl geleceğinizi göstersek ilgilenir miydiniz? Hayır, şu an size bir şey satmaya çalışmıyoruz. Sadece daha iyi bir hayat yaşamanızı istiyoruz o kadar. Bunun için de yıllardır başarılı iş insanları tarafında kullanılan içsel motivasyon nasıl sağlanır konusunu sizinle bu içeriğimizde paylaşacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

İlk Adım Bilinçaltı!

Sizin de bildiğiniz gibi bilinçaltı kişiyi sefil bir hayata götürebileceği gibi arzuladığı her şeye ulaştırma gücüne de sahiptir. Ama bu oturduğunuz yerden istediğiniz şeyi söyleyerek olacağı anlamına gelmez. Zaten akıl çerçevesinde düşünen kimse de bunun mümkün olmayacağını bilir. Bizim bahsettiğimiz şey çok farklı. Gelin bunu bir örnek üzerinden işleyelim. Size bir çocuktan bahsedeceğiz. Henüz çocukluk yıllarında bir hayal kuruyor ve karşısına çıkan herkese bundan bahsediyor. Hatta bir gün sınıfta hocası bütün öğrencilere “ileride ne olmak istiyorsunuz” diye sorduğun da o hayaline yani başbakan olacağını söylüyor. Tabi hoca da dahil herkes kendisine gülüyor. O güldükleri çocuğun adı ise Mesut Yılmaz. Peki bu işin sırrı nedir. Yani nasıl oluyor da sadece hayalini söyleyerek ona ulaşabiliyor. Cevap oldukça basit; bilinçaltı sayesinde! Bu hayaline o kadar inanıyor ki bilinçaltı onu nasıl yapacağını kendisine adım adım gösteriyor. Tabi bunun da adı algıda seçicilik oluyor. Şimdi bu kadar ayrıntıya neden girdik. Çünkü olayın temelini size anlatmadan nasıl yapacağınızı söylemek biraz eksik kalacaktık. Eh o zaman konumuza geri dönelim. Motive olmak mı istiyorsunuz? O zaman yapmanız gerek sizi motive edecek bir şey bulmaktır. Bu kendinize koyduğunuz hedefler sayesinde ona karşı bir arzu besleyeceksiniz. Daha sonra ona inanıp gerçekleşmesi için çalışmaya başlayacaksınız. Sırası ile hedefinize ulaşma yolunda somut şeyler elde etme, çalışmalarınızın karşılığını yavaş yavaş alma ve hedefinize ulaşma gelecektir. Bu sayede bir görev tamamlama bilinci elde etmiş olacaksınız. Haliyle yeni bir işe başlarken daha önceki işlerinizde aldığınız olumlu sonuçlar sizi motive edecek ve harekete geçmek için bir mucizenin gerçekleşmesine ihtiyaç duymayacaksınız.

You May Also Like:  Yaşam’da Bir Yolculuk Değil mi?

Nasıl Motive Olunur?

Nasıl motive olunur sorusu yıllarca insanlar tarafından sorulmuştur. Ama pek az kişi buna yönelik cevaplar vermiştir. Biz de size onları özetleyelim. Öncelikle motivasyon tıpkı bir araba gibidir. Ve yola devam etmek için yakıta ihtiyaç duyar. Bu yakıt ise şüphesiz başarıdır. Kişinin kendisine koyduğu hedefleri gerçekleştirmesi, o uğurda çalışması ve sonuç alma yolunda adım atması en büyük motivasyon kaynağıdır. Düşünün bakalım daha önceki başarılarınızı. Mesela bir diyet programı hazırlayıp ona uymayı. Hedeflediğiniz kiloya ulaştığınızda ne kadar motive oldunuz değil mi? İşte bunun sebebi başarıyı tatmış olmaktır. Haliyle yeni hedefler koymak ve onlar için harekete geçme konusunda önceki başarılarınız sizi motive eder. Kısaca motive olmak istiyorsanız öncelikle işe koyulmak zorundasınız. Kendinize koyduğunuz hedefleri tamamladıkça kişisel motivasyon kazanmış olacak ve motive olamıyorum gibi sorunlarla bir daha uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Özet olarak motivasyon videolardan veya sözler edinilmez. Kişisel motivasyon için istikrarlı olarak çalışmalı, hedefler koymalı ve onları başarmalısınız. Bu sayede motive olabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Babil Kulesi Efsanesinin Perdesi Aralanırsa

Kıtalar Birleşiyor