in

Avuç İçindeki Yaralar, Ölümcül Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir


Avuç İçindeki Yaralar, Ölümcül Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir

Avuç içlerindeki yara izleri, yumrular ve kaşıntı kanserin ilk belirtileri olabilir. Vakaların yaklaşık yüzde 90’ının kötü huylu neoplazmalarla ilişkili olduğu belirtilmektedir. Bu tezahür nadirdir ve genellikle kanser teşhisi konmadan önce ortaya çıkar.

Siyah akantozlu (koyu lekeler) yara izlerinin varlığı, cildin pariller pigmentli hastalıklarına işaret eder. Bu belirti, vakaların yüzde 35’inde mide kanseri ve yüzde 11’inde akciğer kanseri ile teşhis ediliyor.

Pigmentasyon olmadan doku değiştiğinde, genellikle akciğer kanseri bulunur. Bazen bu izler baştaki veya idrar yolundaki kötü huylu tümörlere işaret eder.

Onkologlar, avuç içlerinde ve ellerin derisinde meydana gelen olağan dışı değişiklikleri göz ardı etmemelerini şiddetle tavsiye ediyor ve böyle bir durumunuz varsa bir doktora başvurun.

Kalıcı dudak uyuşukluğunun ağız kanserine işaret edebileceği önceden biliniyordu. Ağızda veya dudaklarda uyuşma hissedilebilir. Kanser hücreleri vücudun o bölümündeki sinirlere ve kan damarlarına zarar verdiğinde ortaya çıkar.

Doktorların uyardığı gibi, semptomların çoğu diğer hastalıkların doğasında var. Aynı zamanda doktorlar, kanser ne kadar erken tespit edilirse, tedavi edilme olasılığının o kadar yüksek olduğunu vurguluyor.

Derleyen: Feyza ÇETİNKOL

Kaynak: ria.ru

/Avuç İçindeki Yaralar, Ölümcül Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir/

 

Çalışma, huzursuz bağırsak sendromunun arkasındaki mekanizmayı ortaya çıkardı

You May Also Like:  En ucuz sebzelerin inanılmaz sağlık yararları

İrritabl bağırsak sendromu (IBS) olarak bilinen huzursuz bağırsak sendromu, kalın bağırsağı etkileyen yaygın bir hastalıktır. Midede ağrı, rüzgar, ishal ve kabızlığa neden olur.

Dünya nüfusunun %20 kadarı irritabl bağırsak sendromundan (IBS) muzdariptir. İrritabl bağırsak sendromunun nedeni tam olarak anlaşılmamıştır. Teşhis genellikle semptomlara göre yapılır.

Şimdi, KU Leuven’deki bilim adamları, irritabl bağırsak sendromuna neden olan biyolojik mekanizmayı belirlediler. Bilim adamları, araştırmalarında bazı insanların belirli yiyecekleri yerken neden karın ağrısı yaşadıklarını açıklıyor.

 

Günde Yarım Saat Esnemek, Kan Basıncını Düşürmede Tempolu Bir Yürüyüşten Daha Etkili

Çalışma bulgularına göre, yüksek tansiyonu olan kişiler, kan basıncını düşürmek istiyorlarsa yürüyüşe çıkmaktansa evde gerinmeleri  daha iyidir. 

Saskatchewan Üniversitesi araştırmacıları, iki gruba ayrılmış 40 kişilik bir grup yüksek tansiyon hastasını gözlemledi. Bir grup esneme hareketi, diğeri ise yürüyüş yaptı.

Günde yarım saat ‘tüm vücudu’ germe egzersizlerinin, tüm kan basıncını aynı süre içinde hızlı bir yürüyüşten daha fazla düşürdüğünü buldular.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://www.bizsiziz.com/avuc-icindeki-yaralar-olumcul-bir-hastaligin-belirtisi-olabilir/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ancient Roman ‘Gate to Hell’ Killed Victims With Its Deadly Lake

İngilis dilində ad günü təbrikləri

İngilis dilində ad günü təbrikləri