in

Ünlü cerrah açıkladı – Günde ne kadar su içmeliyiz?


Metabolik cerrah Gürdal Ören, suyun vücut için önemini ve günde ne kadar su içmeniz gerektiğini anlattı.

Milliyet’e göre bir Türk doktor, tüm vücudun ve hücrelerin sudan oluştuğunu söyledi.

“Ama günün çoğunu evde geçiren bir kadın ve bir madenci aynı su ihtiyacına sahip olabilir mi? Ya da yürüyemeyen, bütün gün uyuyup okula gitmek ya da saatlerce çalışmak zorunda kalan biri mi? aynı: Hareketsiz bir yaşam tarzı sürdüren insanlar aynı suya ihtiyaç duymazlar.

Yaşam tarzı farklıysa ihtiyaç da farklıdır. Ancak buradaki tek sebep hareketsiz bir yaşam tarzı değil. Bilimsel çalışmalar, vücudun ihtiyacı olduğu gibi su emmesinin hiçbir faydası olmadığını göstermiştir. Sadece terleyerek günde ortalama yarım litre su kaybediyoruz. Nefes aldığınızda bile ağzınızdan ve burnunuzdan çıkan hava ile günde ortalama 237 mililitre su kaybediyoruz. Her gün 1.4 litre suyu idrar ve dışkıdan geçiriyoruz. Bu yaklaşık 2 litredir. Vücudun günlük su ihtiyacı 2 litreyi geçmemelidir.

Gürdal Ören’e göre meyve ve sebzelerdeki su vücudun su ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır: “Salatalık, domates, elma, kayısı, incir, kavun, portakal, karpuz ve hatta muz neredeyse yüzde 90 sudur. İçmek yeterlidir. . ”

Cerrah, birçok uzmanın “Kilo vermek için bol su için” formülünü reddetti:

You May Also Like:  Stresi azaltan, stresi ve kaygıyı azaltan özel NEFES TEKNİKLERİ - VİDEO

“Obez insanlar bu durumda mı? Daha az su içtikleri için mi? Yoksa çevrenizdeki herkes günde sadece bir bardak su içtiklerini söyleyenler mi? Tabii ki değil. Yani tek çözüm sadece su içmek değil, kalori alımını azaltın ve daha fazla kalori yak. ​​Mide “Su bağırsakların ve böbreklerin, cildin ve saçların sağlığı için kesinlikle iyidir. Ancak obezite sorununu tek başına su ile ilişkilendirmek doğru değildir. Kilo vermek için önemlidir. sağlıklı beslenin, sağlıklı beslenin ve her gün egzersiz yapın. ”

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sarımsağı balla karıştırıp yersen … – MUCİZE KARIŞIM

Soner Sarıkabadayı – Taş Tripmix (Lyric Video) [Dinle – İzle – İndir]