in

Biberiyenin faydaları – tansiyonu düşürür, stresi azaltır, kilo verir …


Et ve tavuk yemeklerine yaprakları baharat olarak eklenen biberiye bitkisi fasulye, bezelye, lahana ve patlıcana da harika bir tat ve koku verir.

Bitki tıpta, şekerlemelerde ve şarapta olduğu kadar tıpta da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Azertag.az Biberiye yaprakları çok güçlü bir anti-enflamatuar ajandır, ancak aynı zamanda iyileştirici özelliklere de sahiptir. İçerisindeki temel maddeler sedatif, antispazmodik ve antiseptik etkilere sahiptir. Kullanımı hipertansiyon, genel ve cinsel güçsüzlükte faydalı sonuçlar verir. Bu özelliklerinden dolayı biberiye infüzyonu, ağız boşluğunun enflamatuar hastalıklarında, gargara, çıban ve geç iyileşen yaralarda ve uterus hastalıklarında şırınga olarak kullanılır. Yaprakları pişirmek rahim kasını oluşturur ve düşmeye neden olur. Baş ağrısı ve soğuk algınlığında yatıştırıcı, mide-bağırsak hastalıklarında kolagog olarak kullanılır.

Biberiye kabızlığı giderir ve romatizmayı önler.

Uzmanlar uykusuzluk ve stresi hafiflettiğini söylüyor. Eski Yunanlılar bunu hafızayı güçlendirmek için kullandılar. Biberiye ayrıca saçları uzun ve kalın hale getirmek için de kullanılabilir.

Biberiye bitkisinin tüm besin maddeleri yaprak ve çiçeklerinde toplanır. En iyi yol, onu kaynamış halde kullanmaktır. Güzel kokulu bitkinin yapraklarının bir çorba kaşığı 1 bardak su ile 10 dakika kaynatın, günde 2-3 bardak içilir.

Bitkinin bir veya iki dalını zeytinyağına koyduğunuzda, birkaç diş sarımsak eklemek yağı lezzetli ve hoş kokulu hale getirir.

You May Also Like:  Parkinson’u Hafif Bir Akımla “Durdurmak” Nerdeyse Mümkün

Romatizmada üzerinde çiçek bulunan biberiye dalı bir litre suya atılır, eller ve ayaklar daldırılır.

Bitki kuruduktan sonra dövülür ve ezilir ve ortaya çıkan toz hızlı bir şekilde iyileşmesi için hafif bir yaranın üzerine serpilir. Biberiye yağı ağrılı bölgelere masaj yapmak için faydalıdır. Badem yağı ile karıştırıldıktan sonra kullanılır.

Biberiye iştahı azalttığı için kullanımı kilo kaybına neden olur.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Neden çok fazla hurma yemiyorsunuz? BİLMEDİĞİNİZ TEHLİKE

Gamze Ökten – Fanatik (Official Video) [Dinle – İzle – İndir]