in

Baharın habercisi Novruzflower’ın tedavi edici özellikleri


Doğada karla kaplı toprağın altından yükselen Novruz çiçeğinin rengarenk çiçekleri baharın habercisi sayılır.

Halk arasında Novruzgul olarak da anılır.

AZERTAC Antik çağlardan beri tıbbi amaçlı kullanılmıştır. Örneğin, Yunanistan’da Novruz çiçeği “Olimpiyat çiçeği” olarak adlandırılır ve İngiltere’de sihirli bir çiçek olarak kabul edilir. Eski doktorlar, felci tedavi ettiği için Novruzgul’a “Felçli ot” diyorlardı.

Halk hekimliğinde, bronşit, astım, kabızlık, uykusuzluk, öksürük, baş dönmesi, konvülsiyonlar, felç, genel halsizlikte Novruz çiçeklerinin infüzyonu, pişirilmesi ve suyu kullanılır. Genellikle eczane papatyası, şifalı gül, şifalı yonca ve sıradan anason ile birlikte reçete edilir. İçerdiği saponinlerden ötürü öksürük kesici ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. Aynı zamanda C ve A vitaminleri bakımından da zengindir, bu nedenle bu vitaminlerin eksikliğinde kullanılır.

Novruz çiçeklerinin kullanımına herhangi bir kontrendikasyon yoktur. Bununla birlikte, bazı hastaların buna duyarlılığı yüksektir. Onunla temas halinde bu hastaların derisinde şiddetli kaşıntı ve şişlik gelişir.

Emaye bir kapta 1 çorba kaşığı bitkiyi 1 bardak kaynar suya ekleyin, su banyosunda yarım saat demlendirin, 15 dakika soğutun ve süzün. Kalan hammaddeyi sıkın ve süzgeç ile birleştirin, kaynar soğuk su ekleyin, pişirme hacmini 1 bardağa getirin, yemeklerden önce günde 3 defa 2 yemek kaşığı alın. 5-10 gram Novruz gül tozu kaynar suda demlenir ve yemeklerden önce günde 3-4 defa 1 tatlı kaşığı alınır. Novruzgul’un taze toplanmış yüzeyinden meyve suyu günde üç kez bir bardağın üçte biri alınır.

You May Also Like:  Tüm kalp hastalıklarını ve kalp krizlerini önleyen MUCİZE TARİF: 1000 yıllık BÜYÜLÜ İLAÇ

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 ANTI-STRESS ürünleri

Hormonların kadın sağlığı ve görünümü üzerindeki etkisi