in

Zeytin yapraklarından yapılan çayın iyileştirici gücü


Zeytin yaprakları eski çağlardan beri tıbbi amaçla kullanılmaktadır ancak bu yaprakla ilgili bilgilerin her zaman çalışıldığı için güncellenmesi gerekmektedir.

Zeytin, kan şekerini ve tansiyonu düşürür.

Zeytin yaprağı karaciğere dosttur ve zeytin yapraklarından yapılan çay, karaciğer obezitesi, hepatit, safra stazı, yüksek kolesterol, lipidlerde artış varsa idealdir.

Fizulihuseynov.com’a göre zeytin yaprakları da gönlümüzün dostudur. Kan damarlarını açar, kan dolaşımını iyileştirir ve ateroskleroz ve kalp krizi geçiren kişilere çay önerilir.

Zeytin yaprağı çayı beynimiz için de çok faydalıdır, bu nedenle beyin dolaşımını iyileştirir, hafızayı güçlendirir, migren, multipl skleroz, multipl skleroz ve hatta beyin tümörlerinde (iyi huylu) çok faydalıdır, görme yeteneği üzerinde iyi bir etkiye sahiptir, anti- romatizmal etkiler.

Zeytin yaprağı çayı mükemmel bir vücut temizleyici, vücutta biriken cüruf, yağ ve toksinlerden kurtulmak için mükemmel bir araçtır ve kilo vermek isteyenler için zararsız ve faydalı bir yöntemdir.

Zeytin yaprağı çayı ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Örneğin 2 yemek kaşığı zeytin yaprağını 1 bardak suda 5 dakika kaynatın ve bu infüzyonla iyileşmeyen büyük yaraları ıslatın Rahim iltihabı olan kadınlarda zeytin yaprağı çayı içilir ve rahim şırıngayla yıkanır.

5 yemek kaşığı zeytin yaprağını 3 bardak suda 5 dakika kaynatın, 15 dakika demleyin, süzün ve saçınızı yıkayın, sonra bu suyla başınızı çalkalayın Kaşıntı, mantar, saçlı deri sebore, saçlı deri döküntülerinde faydalıdır.

You May Also Like:  Profesör: Bu yağlar kanserin yayılmasını 8-10 kat artırıyor

Zeytin yaprağı çayı mükemmel bir antioksidandır, kötü huylu tümörleri ve sistemik hastalıkları önlemek için çay içmek oldukça faydalıdır.

Zeytin yaprağı çayı ne kadar faydalı olursa olsun, çay demlemek pek de hoş değildir, bu yüzden insanlar için hem rahat hem de keyifli hale getirmek için çeşitli yollarla lezzetli çayı demlemek zorundayız.

  1. 2 çay kaşığı kurutulmuş zeytin yaprağı 1 tatlı kaşığı yeşil çay 3 bardak su günde 3 defa demlendi

  1. 2 çay kaşığı zeytin yaprağı 1 tatlı kaşığı soyulmuş tarçın (tozsuz) 3 su bardağı su ile demlenmiş ve içecek

  1. 2 çay kaşığı zeytin yaprağı 6-7 diş 3 bardak su demlenip içilebilir

  1. 3 çay kaşığı zeytin yaprağı yarım limon (soyulmuş halde) 3 su bardağı suda demlenebilir ve balla karıştırılarak tadına bakılabilir.

    5. 2 çay kaşığı zeytin yaprağı ve ceviz büyüklüğünde taze zencefil 3 bardak suda demlenip içilebilir.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalbi güçlendiren en faydalı gıda duyuruldu

Çamaşır makinesine bir aspirin hapı attı, sonuç inanılmaz!