in

Bir çift neden ayrı bir yatakta uyumalı? – Bilim adamlarından STATEMENT


Yatakta sarılma romantik bir ilişkiyi güçlendirebilir, ancak bir çiftin sağlığı ve geleceği için zararlı olabilir.

Anketler, her yedi çiftten birinin eşi evde olmadığında rahat uyuduğunu ve beş çiftten birinin ayrı uyumayı düşündüğünü ancak söyleyemediğini, çünkü aile yaşamında yatağın aynı olması gerektiği gibi bir gelenek olduğunu gösteriyor.

Bu arzu, birbirine tahammül edememe değil, sadece iyi uyumak ve yeterince uyumak arzusudur.
Uyku sırasında yatağın kendi özel alanı olmalıdır. Yanında birisi hareket ederse, horlarsa, iç çekerse, dönerse, horlarsa, gece yarısı kalkıp tekrar uzanırsa, bu zaten uyuduğu anlamına gelir.

Bu durumda, sadece ayrı bir yatak değil, aynı zamanda kalkıp başka bir odaya geçmek istersiniz.

Bilim adamları, eşlerinden ayrı uyumak isteyenleri de anlar ve desteklerler. Çünkü sağlıkları ve ruhsal durumları için çok önemlidir. İyi uyumayan bir adam sabahları gergin olacak, işe gitmeyecek ve tabi ki bu durumda ailesiyle davranışları kötü olacaktır.

Ünlü rüya bilimci Neil Stanley 35 yıldır bu konu üzerinde çalışıyor ve birçok boşanmanın sebebini bir çiftin birlikte yatması olarak görüyor. Karı kocalar ancak cinsel ilişki sırasında aynı yatakta uyuyabilirler. Her gün seks yapan çok az erkek var. Bu nedenle, zamanın geri kalanında ayrı yataklarda uyumalısınız.

You May Also Like:  Kendinizi Yeni Bir Aliskanlik Kazanmak için Nasil ikna Edersiniz?

Stanley, 2007’de ilginç bir deneyim yaşadı. On beş çift kollarında yatarken elektronik bilezik takıyor ve uyku sırasında davranışlarını izliyordu. Çiftlerden birinin birkaç saniye sonra döndüğü ortaya çıktı.

“Bu, eşlerin üçte birinin uykusuzluk ve uyku probleminden sorumlu olduğunu gösteriyor. Gelecekte bunun sağlık ve ruh sağlığı sorunları ve dolayısıyla ilişkiler üzerinde olumsuz bir etkisi olacak. ”

Almanya’da yapılan bir araştırma, boşanmış birçok insanın uykusuzluktan muzdarip olduğunu ortaya çıkardı. Uzun süreli huzursuz uyku, tip II diyabet, depresyon ve bunamaya neden olur. /medicina.az

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Travma sonrası stres bozukluğu nedir? Belirtiler, tedavi

Patates püresinin (*7*) faydası: Günde 7 meyveye ne sebep olur?