in

Depresyonu, stresi azaltmanın, bağışıklığı güçlendirmenin çok basit bir yolu


Bugün çocuklarını, özellikle erkek çocuklarını sadece uyurken kucaklayan ve onlara değer veren ebeveynler olduğuna inanıyor musunuz?

Evet, aramızda yaşıyorlar, çalışıyorlar ve çalışıyorlar. Bu tür ebeveynler, bir çocuğun bir ebeveynden ne kadar fazla fiziksel şefkat, ilgi ve şefkat alırsa, ebeveynlik sürecinin o kadar karmaşık hale geldiğini ve çocukların iyi uyumama olasılığının o kadar yüksek olduğunu düşünürler.

Bazı nedenlerden dolayı, bu tür ebeveynler bize “bir kadın bir erkekten ne kadar korkarsa o kadar iyidir” ilkesinin savunucularını hatırlatır. Aslında kana ve ruha yakın insanlar arasındaki fiziksel şefkatin en yüksek şekli olan “sarılma”, sağlık ve ilişkilerin dengesi için çok önemlidir. Aile psikoloğu Virginia Satir şunları söylüyor:

“Yaşam için günde 4 kucaklamaya, ruhsal iyileşme için günde 8 kucaklamaya ve büyüme ve gelişme için günde 12 kucaklamaya ihtiyacımız var.”

Anladığınız gibi, bebeğin ve çocukların kucağınızda olma ve kucaklaşma niyeti şımartıcı değil, ruhsal ve psikolojik bir ihtiyaçtır. Toplumumuzda algıladığımız huysuz, asabi ve pasif saldırgan insanların büyük çoğunluğu büyük olasılıkla karşılanmamış veya çocuklukta yeterince tanışılmamış.

Toplumdaki bir diğer dezavantaj, özellikle ergenlik döneminde, karşı cinsin çirkin bir şekilde fiziksel şefkat ve teselli bulmasıdır. Amerikalı ünlü psikolog Gary Chapman bunu “aşkın 5 dili” kitabında açıklıyor. Yazar, çoğu gencin hem kızlarla hem de erkeklerle gayri resmi seks yapmak istemesinin nedeninin yakın aile üyelerinden duygusal ve fiziksel şefkat görmemeleri olduğunu belirtiyor. Ergenlik dönemindeki erken gebeliklerin artması, ergen depresyonu ve saldırganlığının ve bu tür hoş olmayan durumların önlenmesinin sadece bir kucaklanma olabileceğini kim bilebilirdi? Aslında bunun biyokimyasal düzeyde meydana gelen ve bilim tarafından açıklanan nedenleri vardır. Evet, yine hormonlar!

You May Also Like:  İletişim kurma becerinizi kontrol edin - PSİKOLOJİK TEST

Sarılma süreci vücudun oksitosin – “aşk”, serotonin – “mutluluk” ve dopamin – “zevk” hormonlarını salgılamasına neden olur. Bu hormonlar, vücudun depresyon, stres, yüksek tansiyon ve kalp hastalığına karşı en iyi koruyucusudur. Sarılmak, vücuttaki beyaz kan hücrelerinin üretimini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sarılmak, her yaşta yalnızlık, korku, kaygı, öfke, izolasyon duygularını azaltır çünkü vücuttan vücuda okşama güvenlik ve güven duygusu uyandırır. Bu da çoğu ebeveynin istediği açık ve dürüst iletişimin yolunu açar. Bu yüzden sevdiklerinizle, özellikle çocuklarınızla ciddi bir sohbete başlamadan önce onları kucaklamaya çalışın. Sarılmak, her iki tarafın özgüvenini arttırır, sinir sistemini dengeler, olumsuz düşünce ve duyguları dışarı atar, bedenimizi kalbimizin ve nefesimizin ritmine sokar.

Sarılma aynı zamanda insanlarda paylaşmak ve paylaşmak gibi daha yüksek hisler uyandırır. İnsanlar barış, anlayış ve anlayış duygularını uyandırdığı için özellikle ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkilerde en iyi yatırım olarak değerlendirilir. Bebeğinizin measurement sarılması için büyümesini beklemek zorunda değilsiniz. Hala küçük olduklarında, onları sık sık kucağınıza alın, bebeklerin onlara alışacağından korkmayın. Emory Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çok fazla kucaklanan bebekler daha az streslidir ve yaşlandıkça stresle daha iyi başa çıkabilirler. Yaşlı ebeveynler, büyükanne ve büyükbabalar ve akrabalar bile kucaklanmalı ve bakılmalıdır.

Ek araştırmalar, anne karnındaki bir bebeğin doğumdan sonra çok fazla sarılmaya ve vücut temasına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle fashionable tıp, bebeğin doğar doğmaz anne veya babanın kucağına alınmasını defalarca önermektedir. Doğumdan sonra çok fazla vücut teması olan bebekler daha az gazdan muzdariptir. Babaların, her yaşta çocuklarının onları kucaklamasına ihtiyaç duyduklarını hatırlamaları gerekir. Çocuklarınızı kucaklamak sadece bir annenin görevi ve alışkanlığı değildir.

You May Also Like:  El tutmak ağrıyı azaltır

Sabahları bir aile kucağıyla açmak ya da yatmadan önce “tatlı uyuma” alışkanlığına kucaklaşmakla eşlik etmeyi bir gelenek haline getirmeye değer. Kimseyi dışarıda bırakmayın: bebeklerinizi, çocuklarınızı, gençlerinizi, ebeveynlerinizi, kayınvalidenizi ve tabii ki eşinizi kucaklayın.

Eser sahibi: Seltanat Zulfugarova

Vib.az

.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stresi azaltan, kalbi koruyan infüzyon. Rus kardiyoloğun tarifi

Shordie Shordie & Murda Beatz – Same N*ggas (Official Music Video) #pop #music