in

Her zaman yemek yemek istiyorsanız… BİLMEDİĞİNİZ 7 NEDEN


Sebepsiz yere iştahınız arttıysa ve her zaman yemek yemek istiyorsanız, buna çok dikkat etmeniz gerekir. Bazen bu durum vücuttaki herhangi bir bozukluğa işaret edebilir.

iştahın artmasının bazı bilinmeyen nedenlerini dimension tanıtır:

1. Depresyon

Depresyonu olan bazı insanlar hiç yemek yemeyi reddediyor, ancak çoğu düzenli yemek yemiyor ve kendilerini kontrol edemiyor.

2. Uyku eksikliği

Bilim adamlarına göre, uykusuzluktan muzdarip olan ve çeşitli nedenlerle (çalışma programı, regular uyku koşullarının olmaması vb.), Fazla kilolu veya obez olmadan regular uyuyanlara göre daha sık acı çekiyor.

Uyku eksikliği hormonları, özellikle iştahı düzenleyen leptin ve grelin hormonlarını etkiler. Bu hormonların dengesi bozulduğunda iştah artar.

3. Kahvaltıyı reddedin

Kahvaltı çok önemli bir öğün – gününüzü ya güzelleştirebilir ya da bozabilir. Kahvaltı çok önemli bir öğün – gününüzü ya güzelleştirebilir ya da bozabilir. Gözlemler, kahvaltı etmeyi reddeden bir kişinin gün içinde her zaman anormal derecede aç hissettiğini, daha fazla yemek yediğini ve ardından tokluk hissinin geciktiğini göstermektedir.

4. Stres

Stres kişinin daha çok yemesine neden olur. Stres altında insanlar tatlıları ve yüksek kalorili yiyecekleri tercih ederler.

5. Diyette protein eksikliği

Proteinler geç parçalanır ve asimile edilir ve bunun sonucunda kişi daha uzun süre tok hisseder. Protein açısından zengin ürünler arasında; et, balık, yumurta, süt ürünleri vb.

You May Also Like:  Roka Nedir? Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

6. Lifli yiyeceklerin eksikliği

Lif açısından zengin yiyecekler (sebzeler, baklagiller, tahıllar vb.) De yavaş sindirilir ve kan şekeri seviyelerini sabit tutar. Bildiğimiz gibi, kan şekerinde keskin bir yükselme açlığa yol açar.

7. Yüksek kan şekeri

Şeker seviyesi regular bir şekilde düzenlenmezse kişi hızla acıkır, doymaz hale gelir ve yemekten kısa bir süre sonra tekrar yemek yemek ister. Bu, diyabetin gelişimini gösterebilir.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak(7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

FEMA Will Provide More Money for Covid Funeral Expenses

Soğuk eller ve ayaklar bunu gösterir