in

Lavanta Sabunu Faydaları Nelerdir? –


Lavanta sabunu: Antiseptik özelliği ile cildi ölü deriden arındırarak sivilce, sivilce ve siyah noktaların önüne geçer. Ciltteki yağ dengesini kontrol eder ve cilt lekelerini giderir. Zona tedavi sürecini destekler. Kepek sorununu gidermede ve saçı besleyerek canlandırmada faydalıdır.

Lavanta sabununun cilde faydaları

1. Cilt sağlığını korur

Lavanta sabunu: Anti bakteriyel, mantar önleyici, antiseptik ve yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri ile cilt sağlığını korur.

Köpürtücü ajan görevi gören SLS, parabenler, kokular, alüminyum oksit ve EDTA gibi kimyasal renklendiriciler, koruyucular içermez.

2. Derideki yağ üretimini dengeler

Sebum, cildi çevresel faktörler, alerjenler, mantarlar ve bakterilerin zararlı etkilerinden koruyan, vücudumuzdaki yağ bezleri tarafından üretilen bir yağdır. Lavanta sabunu ciltteki yağ içeriğini dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede cildin nem dengesini ve elastikiyetini korur ve sağlığını sağlar.

3. Ölü hücrelerin çıkarılmasına izin verilir

Ölü cilt hücreleri sivilce ve sivilceye neden olur. Cildi iyi temizlemek için pahalı kozmetiklere ihtiyaç yoktur ve lavanta sabunu anti bakteriyel özelliği ile cildi derinlemesine temizler. Paraben ve SLS gibi kimyasallar içermediğinden ciltte tahrişe neden olmaz. Ölü hücrelerin olmadığı cilt daha parlak, canlı ve sağlıklı görünür.

4. Cildi nemlendirir

Cildimiz hava koşulları, çevre koşulları, tüketilen yiyecekler ve kullanılan cilt ürünleri nedeniyle kuruyabilir, kızarıklık ve çatlaklar olabilir. Kuru cilde yeterli bakım yapılmazsa egzama oluşabilir, bu nedenle cildin nemlendirilmesi gerekir. Lavanta sabunu cildin nem ihtiyacını karşılayarak cildi yumuşatır ve kuruluğu önler. Duşta vücudun her yerine uygulanabilir.

5- Hasar görmüş cildi onarır

Doğal formülü ve antibakteriyel, antifungal ve antiseptik özellikleri sayesinde cilt hasarlarının en kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Bu hasar kuruluk, yanıklar, kesikler, yaralar veya çeşitli cilt hastalıkları olabilir. Hasar görmüş cilt yenilenmek ister ve lavanta sabunu cildi gençleştirmede oldukça başarılıdır. Böylece alev almaz ve iz bırakmaz. Düzenli kullanırsanız cilt hastalıklarının veya cilt problemlerinin kısa sürede iyileştiğini görebilirsiniz.

6. Lekeleri çıkarır

Lavanta sabunu, düzenli kullanılırsa, cilt lekelerini kademeli olarak hafifletir ve sonunda onları giderir. Bu leke bir sivilce izi, yanık izi veya kabuk çıkarıldıktan sonra kalan bir leke olabilir.

7- Yanıkların iyileşmesine yardımcı olur

Lavanta sabunu, yara iyileşme sürecini hızlandırır, kalan lekeleri önler ve hatta ağrıyı dindirir. Yanma derecesi yüksek ise yara izi oluşma ihtimali artar ve bu durumda yanık bölge çok hassas olduğu için sabunu kullanmadan önce bir doktora danışmanız tavsiye edilir çünkü yenileme döneminde cilt farklı reaksiyonlar gösterebilir.

You May Also Like:  Kara Merhem Nedir, Ne İşe Yarar?

8. İltihabı önler

Dermatit tedavi edilmezse yaraya dönüşebilir ve iz olarak kalabilir. Bunlardan biri sivilcedir. İltihaplı kabarcıklar çok fazla ağrıya neden olabilir ve patladıkları takdirde başka yerlere yayılabilirler. Lavanta sabunu sivilce ve diğer iltihaplı bölgelerin iltihaplanmasını giderir, daha çabuk soyulmalarını sağlar ve iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca sivilceleri kurutur ve daha hızlı yok olmasına yardımcı olur.

9. Yaşlanmayı geciktirici özelliği vardır

Yaşla birlikte ciltte yaşlanma belirtisi olan kırışıklıklar görülmeye başlar. Lavanta sabunu yaşlanmayı geciktirici özelliği ile kırışıklıkları azaltır ve ortadan kaldırır, aynı zamanda oluşumunu da engeller. Düzenli kullanıldığında cildin daha genç, sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.

10- Cilt problemlerini iyileştirir

Kapalı ortamlarda çalışmak, yeterince su tüketmemek, düzensiz beslenme, hareketsiz vücut, cildi temizlemeyi ihmal etmek veya kimyasal ürünler kullanmak akne, akne, siyah nokta, yağlı veya egzama sonrası cilt problemleri, dermatit, Uyuz ve kızarıklıklara neden olabilir. Özellikle hassas cildiniz varsa lavanta sabunu gibi dimension zarar vermeyecek doğal ürünler kullanmanız tercih edilir. Cilt sorunlarına çok iyi gelir ve etkisini kısa sürede gösterir.

11. Siyah noktaları giderir

Kara nokta şüphesiz özellikle gençlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir. Kötü bir imaj sunduğu için herkes ondan kurtulmak ister ve çeşitli yöntemler kullanılır, ancak çoğu zaman sonuç alınmaz. Ondan kurtulmak için yapılması gereken asıl şey yüzü iyice temizlemek ve ölü hücreleri çıkarmaktır. Kirli yüzde siyah noktalar var. Yüze uygulanan hava kirleri ve kimyasal kalıntılar siyah noktalar olarak görünür. Lavanta sabunu cildi derinlemesine temizler, siyah noktaları giderir ve oluşumunu engeller. Kimyasal toniklerle temizlik yerine lavanta sabununun canlandırıcı etkisi kullanılabilir.

12. Cildi sakinleştirir

Cildi tazeler, soğuk bir şey sizi sürüklüyormuş gibi hissettirir ve ısınırsanız bu sabun sizi rahatlatır.

13. sivilce ile savaşır

Akne yaşı ne olursa olsun herkesin yaşadığı bir sorundur.Sivilce vücudun herhangi bir yerinde aniden ortaya çıkabilir. Kimyasal kremler genellikle tedavi için kullanılır, ancak hassas bir cildiniz varsa tahrişten kurtulmanız gerekir ve lavanta sabunu iyi bir seçenektir. Akne iltihaplanırsa solmaya yardımcı olur ve daha kolay iyileşmeye yardımcı olur ve iz kalmasını engeller. Doğal nem bariyerine zarar vermeden cildi nazikçe onarır, sivilce ve sivilce gibi bakteriyel sorunları ortadan kaldırır.

You May Also Like:  What can be done at home to grow eyelashes:

14. Kötü kokuyu önler

Vücut yeterince veya düzgün bir şekilde temizlenmezse, hoş olmayan kokular görünmeye başlar. En etkili şeyler tüketilen (genellikle yağlı) besinler ve terdir. Banyo yapmak çok önemli ama daha iyi kokmak istiyorsanız duşta lavanta sabunu kullanabilirsiniz. Tüm vücut için uygundur, cilde yumuşaklık ve koku verir. Ayrıca kokusu gün boyu hep yanınızda kalacak.

15- Zona hastalığına iyi gelir

Zona kendini kaşıntılı bir kızarıklıkla gösterir ve tamamen rahatsız edicidir. Lavanta sabunu sorunlu bölgelere sürerseniz bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. Cildi yumuşatır ve kızarıklık oluşumunu azaltır.

16. Böcek ısırığını yatıştırır

Böcek ısırması durumunda ağrıyı hafifletir, sorunlu bölgeyi tazeler ve vücudu zararlı etkilerden korur. Anti bakteriyel özelliği vardır, ciltte hastalığa neden olabilecek patojenleri öldürür, bu aşamada güçlü bir antiseptik olduğu söylenebilir.


Lavanta sabununun saça faydaları

1. Kuru saç ve kepeği önler

Kepek, hemen hemen herkesin muzdarip olduğu bir sorundur. Kepeğe birçok dış etken neden olur ve bu etkenlerden kurtulmak zor olabilir. Genel olarak yetersiz temizlik, bakım ve kimyasal ürünlerin kullanımı kepek oluşumuna neden olur. Kepekle birlikte kuru saç görünmeye başlayabilir ve her ikisi de birbirini uyarır. Kuru saç daha az parlak görünür ve donukluk görünümünü olumsuz etkiler. Aynı zamanda daha çabuk yıpranır ve ayrışır.

Saçınızı duşta lavanta sabunu ile yıkarsanız bu kuruluk yok olur ve kepek oluşumunu engeller. Genel olarak saça sabun sürmenin zorlaştırdığına inanılır ancak bu lavanta sabunu saçı nemlendirir.

2- Saç bitlerine faydalıdır

Saçlarımız özellikle dış etkenlerden dolayı bit gibi böceklere maruz kalabilir. Lavanta sabununun kokusu saç bitini önler ve güçlü antibakteriyel özellikleri saç bitlerini öldürür.

3. Saça doğal bir canlılık kazandırır.

Herkes saçının canlı, parlak ve dolgun görünmesini ister. Saç, bir kişinin görünümünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir, bu nedenle daha canlı ve parlak görünmesi için ona bakmak için fazladan para harcıyoruz. Lavanta sabunu, işi uygun bir fiyata yapmanıza yardımcı olacaktır. Düzenli kullanırsanız, saçınızın daha parlak ve canlı göründüğünü çabucak fark edebilirsiniz. Saçın mat görünümünü giderir, göz alıcı parlak bir görünüm kazandırır.

You May Also Like:  Bu ürünler pahalı kremlerin gerisinde kalmaz - onları eczanelerden ucuza satın alın

4- Saç kırılmasını önler

Genellikle yetersiz bakım nedeniyle saçlar daha çabuk yıpranır ve uçlar kırılır ve sağlıklı uzamaz. Lavanta sabunu, saça ihtiyacı olan nemi verdiği ve güçlendirdiği için saçın kırılmasını önler.

5- Saçların yağlanmasını engeller

Lavanta sabunu saç derisindeki sebum üretimini dengeler ve saçın yağlı olmasını engeller. Saç derisindeki ölü hücreleri temizler, uzaklaştırır ve cildi yenileyerek cildin nefes almasını sağlar. Özellikle yağlı saçlarınız varsa bu sorunu düzenli olarak kullanarak çözebilirsiniz.

6. Saç derisini nemlendirir

Lavanta sabunu hassas ve kuru cildin özellikle ihtiyaç duyduğu nemi sağlayarak saç derisini nemlendirir. Antimikrobiyal ve antiseptik özellikleriyle kaşıntılı saç derisini yatıştırır.

7- Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur

Lavanta sabunu saça masaj yapılarak uygulandığında saçın normalden daha hızlı ve kalınlaşmasına yardımcı olur.

8- Saç dökülmesini önler

Saç zayıflığının nedenlerinden biri de saçlı deride oluşan mikrofloradır. Zamanla kafa derisinde kuru noktalar ve küçük sivilceler de görülebilir ve ciltte renk değişikliği görülebilir. Lavanta sabunu antiseptik özelliklerinin yanı sıra saçı besler, ihtiyacı olan yağı verir ve kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede saç dökülmesini engeller. Sabun kuru saç derisine masajla uygulandığında saçların uzamasına ve yeni saçların uzamasına yardımcı olur.


Lavanta sabunu nasıl kullanılır?

Ciltte kullanın

Yüz ve vücut için lavanta sabununu nemlendirip köpürtün ve cilde nazikçe uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Regular nemlendirici losyonunuzu veya kreminizi kullandıktan sonra kullanabilirsiniz. Hassas ciltler için uygundur, cildi tahriş etmeden bakım ve temizlik sağlar.

Saç kullanımı

Her duşta lavanta sabununu saçınıza deriden uca masaj yaparak uygulayın ve birkaç dakika sonra bol su ile durulayın. Masaj uygulaması kafa derisini rahatlatır ve nefes almasını sağlar. Düzenli kullanılırsa daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sırt Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?