in

‘Çocuğunuz sürekli grip oluyorsa, nedeni bağışıklık sistemi bozukluğu olabilir’


Jamlica Medipol Üniversite Hastanesi, Pediatrik İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Öğretim Görevlisi Serdar Nepsov, yetişkinler benzer biçimde tüm evlatların da yedikleri yiyeceklerden soludukları havaya kadar gün içinde milyonlarca bakteri, virüs ve parazite maruz kaldığını söylemiş oldu. Tüm bunlarla yüzleşmede bağışıklık sisteminin oldukça mühim bulunduğunu vurgulayan Dr. Serdar Nepsov, “Evladınız daima grip oluyorsa, bunun sebebi bağışıklık sistemindeki bir bozukluk olabilir” dedi.

Fena ağız hijyenine dikkat edin

Ufak evlatların tekrarlayan enfeksiyonlarının arkasında bazı nedenler bulunduğunu kaydeden Dr. Bu faktörlerden bazıları; bağışıklık sisteminin olgunlaşmamış olması, birçok enfeksiyon etkeniyle ilk karşı karşıya gelme, fena ağız hijyeni, uygunsuz ve uygunsuz beslenme, kalabalık ev ortamları, sigara dumanına maruz kalma, okul ve kreş benzer biçimde ortamlarda hastalarla yakın temas, Nepsov dedi. Yediğimiz gıdalarda, dokunduğumuz yüzeylerde ve soluduğumuz havada milyonlarca bakteri, virüs ve parazit var ve vücudumuz her gün onlarla yüzleşiyor ve bu görevleri birçok hususi mekanizma ile gerçekleştiriyorlar ve bu Okula giden yada okula giden bir adam kardeşi olan bir çocuğun yılda 5-6 kez grip, soğuk algınlığı ve farenjit benzer biçimde Üst solunum yollarında enfeksiyon geçirmesi düzgüsel kabul edilir Orta kulak hikayesi n’den fazla olan hastalar enfeksiyonlar yada 2’den fazla şiddetli akciğer enfeksiyonları ve gelişimsel gecikmeler yada ailede bağışıklık sistemi bozukluğu öyküsü olanlar, bağışıklık sistemi yetersizliği mevzusunda uzmanlaşmış bir hekim tarafınca değerlendirilmelidir.

You May Also Like:  Evinizi koronavirüsten korumak için ne yapmalı? Tavsiyeler

Doktorun kontrolü haricinde antibiyotik vermeyin.

Sık antibiyotik kullanımının, organik insan bağışıklık yapısında yararlı olan mikroorganizmalara zarar verdiğinin vurgulanması. “Vücudumuzdaki bu mikroorganizmaların dengesizliği bizi hastalıklara daha yatkın hale getiriyor. Sık antibiyotik kullanımı mikroorganizmalarımızda değişikliklere yol açıyor ve bu değişim daha sık hastalanmamıza ve daha çok antibiyotik kullanmamıza niçin oluyor. Antibiyotik tedavisi olmadıkça kullanılmamalıdır. hekim bunu düşünüyor. Bu kısır döngüyü kırma ihtiyacı. ”

Dr. Serdar Niepsov, “Netice olarak, hastalığı olan çocuklar zayıflamış bağışıklık sistemi açısından değerlendirilmeli ve gelecekte ortaya çıkabilecek sorunlardan erken teşhisle kaçınılmalıdır” dedi. “Bağışıklıkta temel bir bozukluk olmamasına karşın sık sık hastalanan çocuklarda genel hijyen kurallarına uyulmalıdır. “



Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uzun menzilli gemisavar füzesi “Atmaca” test edildi

mpweekly interview … Bae Suzy Photos