in

KVKK, WhatsApp’tan bilgi ve belge talep etti


Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Farouk Belair, bazı kişisel bilgilerin paylaşılması da dahil olmak suretiyle uygulamanın kullanımı için yeni gizlilik politikasının benimsenmesini mecburi kılan WhatsApp üstünde yürütülen soruşturmaya ilişkin AA muhabirine izahat yapmış oldu. Feysbuk’a bağlı firmalar.

Beller, incelemenin kuruluşun karar organı olan Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafınca temel ilkeler, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımının unsurları ve açık rızanın açık rızanın olup olmadığı açısından yapıldığını belirtti hizmet statüsüne doğal olarak bulunduğunu ve soruşturma 12 Ocak’ta başladı.

Farouk Belair, “WhatsApp’a bildirimler gönderildi, informasyon ve belgeler talep edildi. Süreci takip ediyoruz.” Dedi.

Kullanıcılara verilen süre uzatıldı

WhatsApp, 4 Ocak’ta “Gizlilik Politikası” nı güncelledi ve güncellenen politikayı kabul etmeleri için kullanıcılarına bildirimler gönderdi. Kullanıcılara hesap detayları, mesajlar ve konum detayları şeklinde çeşitli verilerin Feysbuk üyeleriyle paylaşılmasını içeren yeni şartları kabul etmeleri için 8 Şubat’a kadar süre verdi. WhatsApp, yeni şartların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtti.

WhatsApp, bu karara ilişkin kullanıcılardan ciddi eleştiriler aldıktan sonrasında, “Avrupa bölgesi” kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini ve bu bölgedeki kullanıcı verilerinin Feysbuk şirketleri ile paylaşılmayacağını duyurdu.

Sonrasında WhatsApp, güncelleme için son zamanı 15 Mayıs’a ertelediğini duyurdu.

You May Also Like:  Snapdragon 888 işlemcili Xiaomi Mi 11 Satışa Çıkar Çıkmaz Rekor Kırdı



Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wild chicken invasion in New Zealand that defeated the pandemic

“Covid-19 hastaları iyileştikten sonra bile hastalık onların yakasını bırakmıyor”