Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Sağlıklı olmak için gülün! İLGİNÇ GERÇEKLER



Sıhhatli olmak için gülün! İLGİNÇ GERÇEKLER

Pek oldukca ülkede 1 Nisan bir kahkaha günü olarak kutlanır.

Bilim adamları, kahkaha üstüne pek oldukca garip araştırma yaptılar ve kahkahanın insan sağlığı üstünde oldukca pozitif bir tesiri olduğu sonucuna vardılar.

Kahkaha, kandaki stres hormonları adrenalin ve kortizon seviyelerini düşürürken, mutluluk hormonlarının (endorfin) seviyeleri yükselir. Netice olarak, stres ve gerginlik azalır. Kronik stres ve gerginliğin birçok rahatsızlığa yol açmış olduğu kanıtlanmıştır.

Devamlı gerginlik içinde olan bir kişinin iç organlarındaki gerginlik de artmakta bu da gastrointestinal, kardiyovasküler ve sinir sistemlerinde sorunlara yol açmaktadır. Bu yüzden, bir kişinin bağırsakları gerilmiş bir durumda zayıf çalışır ve bu da kabızlığa niçin olabilir. Kronik stres, kan damarlarının kasılmasına niçin olur. Netice olarak, kan zayıf bir halde dolaşır, arterlerde iltihaplanma gelişir ve kolesterol, arterlerin iç duvarlarında daha süratli birikir.

Bu yüzden doktorlar kalp rahatsızlığı olan kişilere stresten kaçınmalarını ve daha oldukca gülmelerini tavsiye ediyor.

Bilim adamlarına bakılırsa, neşeli, gülümseyen insanoğlu daha azca hastalanır ve daha süratli iyileşir. Sorun şu ki Kahkaha, bağışıklık sistemi üstünde oldukca pozitif bir etkiye haizdir. Bilim adamlarına bakılırsa kahkaha esnasında kandaki bağışıklık hücrelerinin sayısı artar.

Kahkaha bile analjezik bir etkiye haizdir. Amerikalı onkologlar garip bir gözlem yapmış oldu. Doktorlar bir grup hastaya güldürü, güldürü şovları ve şovları izlemelerini tavsiye etti. Netice olarak, bu hastalar daha azca ağrı çekti ve daha azca analjeziye gerekseme duydu.

Doktorlar spazmların niçin olduğu baş ağrılarını kahkaha ile tedavi etmeyi tavsiye ediyorlar. Başınız ağrıyorsa güldürü izleyin. Bir süre sonrasında baş ağrılarınızda bir azalma hissedeceksiniz.

Endokrinologlar, neşeli, gülümseyen hastalarında kan şekeri seviyelerinin daha kolay düzenlendiğini ve hastalığın daha hafifçe bulunduğunu belirtiyorlar.

Kahkaha üst solunum yolunu temizler, vücut daha çok oksijen alır ve kan dolaşımı iyileşir.

İsveçli bilim adamları gülünç ve ağlatısal tiyatro oyuncularının hayatlarını karşılaştırdılar. Komedyenlerin ağlatısal aktörlerden daha hasta olduğu ve daha uzun yaşamış olduğu tespit edildi.

Kaynak: https://saglamolun.azca/index.php/maraqlixeberler/8121-gulmeyin-faydasi.html
Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.
You May Also Like:  Arpa ile vücut temizliği. TARİFLER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

. . . . . . . Takip Edin 》 . . . . . . . . . … Kuruluş Osman

arrives at the Hammer Museum Gala In The Garden at Hammer Museum on October 14… Ana de Armas

Back to Top