Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in ,

Meşhur bir psikiyatrdan mutluluk ve rahatlık bulmanıza destek olan KURALLAR



Meşhur bir psikiyatrdan mutluluk ve rahatlık bulmanıza destek olan KURALLAR

Birçok insan ideal bir ilişkiye haiz olmayı, hayallerindeki işi bulmayı, mutlu olmayı ve yaşamdan zevk almayı hedefler. Bununla beraber, bu hedeflerden birine ulaşmak, kişisel gelişim dahil olmak suretiyle sabır ve sebat gerektirir.

Bazıları kuvvetli aileler kurar, ötekiler kariyer seçer. Bazıları gezi ve dünya bilgisini geliştirir. Sadece bunu iyi mi başaracağını hepimiz bilmiyor.

Ergonomik psikoloji üstüne 30’dan fazla kitap yazan psikolog, yazar ve psikoterapist Mikhail Litvak, kişisel yaşamda ve ustalaşmış kariyerde başarı için 20 temel kuralı derledi.

1. Mutluluk hedef olması imkansız

Mutluluğun ardında koşmayın. Onu başka bir kişide yada maddi kutsamalarda bulamayacaksınız. Mutluluk içeriden gelir ve yaşamdan zevk almayı öğrendiğinizde o duruma ulaşabilirsiniz. Becerilerinizi geliştirme sanatında ustalaşmanız, başarılarınıza ve hedeflerinize odaklanmanız gerekir. Bu, mutluluğa giden ana yolunuz olacak.

2. Başkalarının fikirlerine bağımlı olmayı bırakın

Kendinizden memnunsanız, iyi, akıllı ve kıymetli bir şahıs olduğunuzdan eminseniz, sizi yargılamak için başkalarına asla gerekseme duymazsınız.

3. Beklemeyin ve sormayın

Bir şeyi hakkaten başarmak istiyorsanız, beklemeyin ve birisinin bunu yapmak için iznini yada onayını isteyin. Her şeyi kendiniz denetim etmeye çalışın.

4. Bir teorisyen olmayın

Kuramsal bilgiyi eyleme dönüştüren olgun bir şahıs olun. Bir küçüğün birazcık bilgisi vardır, sadece onu iyi mi uygulayacağını bilmez, bu yüzden başkalarını eleştirmekten başka seçeneği yoktur.

5. Muntazam planlanmış faaliyetler başarının anahtarıdır

Faaliyetlerinizi planladığınızdan ve hayatınızı önceliklerinize nazaran düzenlediğinizden güvenilir olun. Bu mutluluk.

6. Başkalarını suçlamayın

En büyük düşmanın pusuda beklemek değil, sen. Ve bu düşmanla harp oldukca şiddetli olabilir.

7. Herkesi memnun edecek bir dolar değilsiniz

Herkesi memnun etmeye çalışırsanız, derhal büyük bir başarısızlığın içine düşebilirsiniz. Bu olanaksız. Ve gerek yok. Bu yöndeki tüm çabalarınız boşuna. Endişeli ve duygusal hissedeceksiniz.

8. Gerçekliği hayal edin

Rüya görmeyi seviyorsanız, ihtimaller içinde gerçekliği hayal edin. Gerçekçi olmayan planlar ve hedefler için süre kaybetmeyin.

9. Kendiniz için yaşamayı öğrenin

Başkalarına bir şey kanıtlamaya çalışmak, onlar için yaşamak anlama gelir.

10. Depresyon yalnız karanlık değil

Duygularınızın depresyona girmesine izin vermeyin. Depresyon, zor, fena ve nahoş bir durumdur. Fakat hem de içine bakmak için de bir fırsat. Sizi neyin geride tuttuğunu ve sizi neyin engellediğini öğrenin.

11. Düşmanlarla kontakt kurun

Arkadaşlarla konuşmak kesinlikle bir zevktir. Fakat yalnız düşmanlarınızla konuşarak kendiniz hakkında yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz. Bundan dolayı, kimi zaman düşmanları dinlemek arkadaşlardan daha iyidir.

12. Kitap en iyi danışmandır

İyi bir kitap okumak, sığ fikirli biriyle konuşmaktan daha iyidir.

13. Zamanınızı verimli kullanın

Başkalarının hayatına karışmak yerine bilim yada felsefenin faydalarını düşünün.

14. Gelişimi engellemiş olan ilişkiler

Duygusal yada ticari bir birlikteliğin gelişiminizi ve başarınızı engellediğini düşünüyorsanız, bu tarz şeyleri düşünün.

15. İnsanlardan korkmayın

İnsanlarla kontakt kurmaktan korkuyorsanız, bu düşünceden derhal kurtulun. Bir saniyeliğine Earl’ün karmik güdümlü hayatına aktarıldığınızı hayal edin.

16. Hanım mantığı hakkında

Adam ve dişi mantığının varlığı fikri mantıksızdır. İnsan ya akıllı ya da değil.

17. Yalnızlıktan korkmayın

Endişelenme, bilhassa ayrıldıktan sonrasında bekarsan. Yalnızlık, olgunluğun ve ruhsal büyümenin bir parçasıdır. Ek olarak, yalnız olduğunuzda normalden daha üretken olabilirsiniz.

18. Sevincinizi paylaşın

Mutluluğunuzda asla oldukca egoist olmayın. Arkadaşlarınızla paylaştığınız mutluluğun artma kabiliyeti var. Şu sebeple sevdiklerinizin ne kadar mutlu bulunduğunu görüyorsunuz.

19. kimse seni engellemiyor

Yalnız bazı insanoğlu süratli hareket edebilir ve siz kendi hızınızda yaşarsınız.

20. Kendinizi övün

Kendini iyi mi öveceğini bilmeyen kimse şüphesiz etrafındakileri eleştirecektir. Hakkaten söyleyebileceği hiçbir şey olmasa bile. ()





Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

You May Also Like:  Bu 11 Şeyden Birini Yerden Almak Başınızı Belaya Sokabilir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Güzel ve kalınca saçlar için ZEYTİNYAĞLI maskeler

Hijab Trousers Combinations – Women’s Blog

Back to Top