in

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilceye Ne İyi Gelir?


Sivilce nasıl ortaya çıkıyor? Ergenlik döneminde berber sivilce sorunu ile karşı karşıya kalan herkesin belirli yöntemlerle araştırarak onlardan kurtulmaya çalıştığı bilinmektedir. Hormonal değişimin ilk belirtisi olarak genellikle 14 yaşından sonra ortaya çıkan akne en çok 14-20 yaşları arasında görülür. Elbette bazı faktörlerin neden olduğu sivilce, gözeneklerin kapanmasıyla oluşan bir cilt sorunudur.

Sivilcelerden kurtulmak için Birçok yöntem olmasına rağmen bazı sivilce yöntemleri yarardan çok zarar vermektedir. Sivilce nasıl geçer? veya sivilcelerden nasıl kurtulurum Eğer derseniz size maske tarifleri, kremler ve sivilceye iyi gelen diğer yöntemlerden bahsetmeye çalışacağım. Şimdi her şeyden önce akne nasıl oluşur, akne oluşumunun nedenleri nelerdir, sivilceye ne sebep olur, bundan kısa bir süre sonra bahsedelim. Doğal Akne Tedavileri Nasıl Tedavi Edilir, evde sivilce maskesi nasıl çıkarılır Tarifler vererek sivilcelerden kurtulma yöntemlerinin neler olduğunu detaylı olarak anlatacağım.

Sivilce nasıl olur?

Yağ bezlerinin çoğu saç köklerinin altında bulunur. Bu bezlerin doğrudan cilde açılan bir kanalı vardır. Bu kanallar çeşitli nedenlerle bloke edilir. Yağlı maddede bulunan sebunun görevi cildimizi korumaktır. Sebun çeşitli nedenlerle kanal dışına çıkamaz ve tıkalı bölgede enfeksiyon oluşarak şişlik ve sivilce ile sonuçlanır.

Ergenliğe geçiş sivilceye neden olan ana etkenlerden biri olsa da sivilceye neden olan diğer etkenler cilde uygulanan kozmetik ürünler, cilt gözeneklerinde tıkanmaya neden olan makyaj, bakım yapılmamasıdır. cilt, tıkanmış cilt gözenekleri, aşırı terleme, stres ve sinirlilik, dengesiz beslenme, çok fazla yağlı yiyecek. Adet dönemleri sivilce oluşumunu artıran faktörlerden biridir. Ayrıca geceleri makyaj yapmadan uyumak ve yüzünüzü bol su ile yıkamamak sivilce oluşumunu tetikleyen faktörlerden bazılarıdır.

Akne tedavi yöntemleri nelerdir?

Sivilcelerle karşılaşan kişilerin genellikle sivilcelerle oynamaya ve onları patlatmaya çalıştıkları bilinen bir gerçektir. Sivilce patlatmanın ve sivilcelerle oynamanın gelecekte cildinizin yüzeyine kalıcı olarak zarar vereceğini asla unutmayın. Sivilce izleri gibi sivilce izleri de yolda büyük sorunlara neden olacaktır. Sivilce izlerinden kurtulun İçin diğer yazımızı okuyabilirsiniz.

You May Also Like:  Badem Göz Estetiği Ameliyatı Nedir? Badem Göz Ameliyatı Ne Kadar?

Doğal yöntemlerle tedavi edilebileceği gibi sivilcelerden kurtulmak için. sivilce nasıl olur Etkili yöntemler diyenlere anlatmak istiyorum. Sivilceyi gidermenin en etkili yöntemlerini detaylı olarak anlatmadan önce. sivilceyi hafifletme yöntemleri Yazımızı incelemenizi tavsiye ederim. Sivilceyi ortadan kaldırma yöntemleri.

Sivilce doğal yöntemlerden nasıl kurtulur

Akne kremleri ; Sivilcelerden kurtulmak için sıklıkla denenen yöntemlerden biri de sivilce kremleri kullanmaktır. Peki, akne için hangi kremi kullanmalı ve akne için hangi krem ​​sorularınız varsa en iyisidir En iyi sivilce kremleri Yazımıza göz atarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Sivilce kremlerini kesinlikle doktorunuza danışarak kullanmalısınız.

Sivilce için sabunlar ; Sivilce kremleri gençler arasında hızla yayılan ve büyük bir etki sağlayan sabunlar olsa da hangi akne sabunu kullanacağını bilmeyenler ve akne için en iyi sabunun ne olduğunu merak edenler. Akne için iyi sabunlar Makalemizde detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kükürt sabunu ; Doğası gereği saf olan kükürt cilde sayısız faydası olan bir maddedir. Kükürt, sivilceleri kurutucu etkisinin yanı sıra cilde ve saça fayda sağlar. Kükürt Sabunu Akne İçin İyi mi? Hakkında bilgi veren yazımızı okuyabilirsiniz.

Sivilceye iyi gelen maskeler. ; Sivilcelerden nasıl kurtulunur diyenlerin genellikle denediği bir başka yöntem sivilce maskeleri Doğal olduğunda etkili sonuç verir. Birçok maske olmasına rağmen en etkili olanı sivilceye iyi gelen yüz maskeleri Tariflerin neler olduğunu anlatan bilgiler verdiğimiz yazımızı okuyabilirsiniz. Daha ileri Suna Dumankaya sivilce maskesi Etkili sonuçlar elde etmek mümkündür.

Akneden kurtulmak için doğal yöntemler. ; Sivilcelerden nasıl kurtulur ve doğal yöntemler nelerdir diyenlere verebileceğimiz etkili yöntemler var. Gerçekten işe yarayan ve etkili olan şey Sdoğal yöntemler Yazımızı okuyabilirsiniz.

You May Also Like:  Natural mask recipes for pale skin:

Lazerle akne tedavisi ; Son çare olarak tüm yöntemlere rağmen sivilcelerden kurtulamayanların denediği ve yüzünde çok fazla sivilce olan bu yöntem herkese uygun olmayabilir. Lazerle akne tedavisiİ. Adlı yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Sivilcelerden nasıl kurtulunur diyenler tarafından en çok kanıtlanmış yöntemleri toplamaya çalıştım, bu yöntemlerden bazılarının mutlaka bir doktor gözetiminde yapılması gerekiyor Başkası için işe yarayan bir sabun veya krem, işinize yaramayabilir.

Sivilcelerden nasıl kurtulunur diyenler için etkili yöntemler

Sivilcelerden kurtulmak için Birçok yöntem var. Size en etkili ve bilinen sivilce giderme yöntemlerini anlatacağım.

Buz küpleri ile sivilce giderme

Sivilceniz çok büyükse bu yöntem çok etkili olacaktır, bir beze buz küpleri koyun ve sivilce bölgesine çok fazla baskı uygulamadan uygulayın. Soğuk buz uygulaması kan dolaşımını hızlandıracak ve şişliğin azalmasını sağlayacak ve kızarıklığı da ortadan kaldıracaktır.

Kabartma tozu ile sivilcelerden kurtulun

Her iki kabartma tozu cilt temizleme ayrıca cilt bakımı Aynı zamanda ihtiyaç duyulan ölü hücrelerin uzaklaştırılması işini de yapar. Kabartma tozu ayrıca sivilceleri kurutur, ancak aşırı kullanımın cildi tahriş edebileceğini bilmeye değer. Yarım bardak suya 2 yemek kaşığı karbonat ekleyip bu karışımı cildimizin sivilce bölgesine uyguluyoruz.

Limon suyu ile sivilcelerden nasıl kurtulurum

Doğal olarak içtiğiniz limon suyunu sıkarak sivilce ve lekeleri gidermek mümkündür. Limon asitleri cildi canlandırır, yeniler, gözenekleri açar ve cildin nefes almasını sağlar. Pamuk bir topun üzerine sıktığımız limonu bırakıp yüzümüzün sivilce bölgesini fazla baskı uygulamadan temizliyoruz. Bu yöntemi haftada 3 kez deneyebilirsiniz.

Diş macunu ile sivilcelerinizden kurtulun

Yüzünüzdeki diş macunu kuru sivilce tam olarak için. Gece yatmadan önce cildinizi iyice temizledikten sonra sivilce bölgesine diş macunu sürün ve sabaha kadar dokunmayın. Dış macun sivilceyi çekip kurutur. Bu yöntem çok etkilidir, ancak çok hassas bir cildiniz varsa, tahriş olma olasılığı yüksektir.

You May Also Like:  Contractubex Jel Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Buhar banyosu ile sivilcelerden kurtulun

Buhar banyosu ile sadece sivilceleri yok etmekle kalmayacak, cildinizi de temizleyeceksiniz. Buhar banyosu tıkalı gözenekleri açarak sivilce oluşumunu engeller. Cildinizin nefes almasını sağlayan buhar banyosu için yüzünüzü sıcak suda tutun ve yumuşatılmış yüzünüzü temiz bir bezle silin ve nemlendirici sürmeyi unutmayın.

Sarımsak sivilceyi nasıl tedavi eder?

Akne tedavisinde aktif olarak kullanılan sarımsak, bakteri oluşumunu engelleyen ve virüsleri yok eden bir etkiye sahiptir. Taze sarımsağı iyice ezip sivilce bölgesine yerleştirip 5 dakika bekledikten sonra sivilcelerin kısa sürede kuruyup kaybolduğunu göreceksiniz.

Sivilceyi gidermek için maske tarifi

Sivilcelerden kurtulmak için sizlere sivilceleri temizleyen sivilce maskeleri için tarifler vermek istiyorum, ev yapımı malzemelerden kolaylıkla yapabileceğiniz bu yüz maskeleri ile sivilcelerden anında kurtulmanız mümkün.

Limon sivilce kabartma maskesi

  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım taze limon

Hazırlık ve uygulama

Yarım limonun suyunu iyice sıkıp şekeri dökün ve karıştırın. Özellikle sivilce bölgesinde baskı uygulamadan temiz cilde uygulayın. Ortalama 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın. Limon içerdiği için çok fazla beklemeyin.

Sivilceyi hafifleten aspirin maskesi

  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 orta boy limon
  • 4-5 aspirin

Hazırlık ve uygulama

Toz aspirini bir kaseye koyun ve kabartma tozu ve limonu ekleyin. Hazırladığınız maskeyi cildinize sürün ve 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Sivilcelerin kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz.

Bu yazımızda sizlere sivilcenin nasıl geçtiği ve sivilceye neyin iyi geldiği hakkında bilgi veriyoruz, aklınıza takılan soruları yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Momecon Krem Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Compartir al superviviente Barış Murat Yağcı rompió un récord de comentarios