in

Kahverengi Yağ Benzeri Hücre Nakli, Diyabet ve Obezlikte Umut Vadediyor


David Gregory ve Debbie Marshall

Obezite, tip 2 diyabet ve ilişkili kronik hastalıkların temel nedenidir. Tüm bunlar, bu yıl dünya çapında COVID-19 koronavirüsten daha fazla ölüme neden olacak. Joslin Diyabet Merkezi’nde çalışan bilim adamları, bu tehlikeli sağlık durumu için yeni bir hücre temelli tedavinin kanıtlarını sağlıyor.

Joslin’in Bütünleştirici Fizyoloji ve Metabolizma Departmanında kıdemli araştırmacı olan Yu-Hua Tseng’e göre, HUMBLE (insanlarda kahverengi benzeri) yağ hücreleri bu olası obezite tedavisinde naklediliyor. Bu hücreler, genetik olarak ısı üreten kahverengi yağ hücrelerine benzemek üzere tasarlanmış insan beyaz yağ hücreleridir.

Kahverengi yağ hücreleri, beyaz yağ hücreleri gibi enerji depolamak yerine enerji yakar. Bu süreçte kahverengi yağ, şeker hastalığı gibi metabolik hastalıklarla ilişkili kandaki fazla glikoz ve lipid seviyelerini azaltabilir.

Ancak aşırı kilolu veya obez insanlar genellikle bu yararlı kahverengi yağdan küçük miktarlarda bulunur. HUMBLE hücreleri bu engeli aşmak için tasarlanmıştır. Ancak şimdilik çalışma yalnızca fareler üzerinde gerçekleştirildi.

Joslin Diyabet Merkezi. Ç: O.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Kaynak: Popular Science

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ask Tesadüfleri Sever 2 (2020) Replikleri

Unexpected Findings Result in New Origin Theory for Earth’s Water