in

Bebeğin Aylara Göre Anne Karnındaki Serüveni ve Değişimi


Hamileliğinizi öğrendikten sonra içgüdüsel hissetseniz bile, içinizde neler olduğunu, bebeğinizde neler değiştiğini ve hamileliğin haftadan güne nasıl ilerlediğini bilmiyorsunuz. Burada hazırladığımız aylık hamilelik mektubu sayesinde bebeğinizin rahmindeki tüm maceralarını ve gelişimini öğrenebilirsiniz!

Hamileliğin 1. ayı

Hamileliğin 1. ayı

İlk ay hamileliğin en heyecan verici aylarından biridir. Sperm ve yumurta kombinasyonu ile döllenme gerçekleşir ve mucizevi bir yolculuk başlar! Döllenme birkaç dakika içinde gerçekleşebilir veya birkaç gün sürebilir. Bu yeni ve eşsiz bir insan vücudu yaratmanın ilk adımıdır. Döllenen hücre önce bölünmeye başlar. Daha sonra, tüm hamileliği sırasında, rahminde yaşadığı yere gider. Rahimde bir yer kazandıktan sonra büyük bir bölünme meydana gelir. Bu bölümün yarısı bebekte, diğer yarısı da bebeğin beslenme ve oksijen ihtiyacını doğuma kadar karşılayacak plasentadadır. 4. haftanın sonunda, bebeğin uzunluğu yaklaşık 1-2 mm’dir. Bu nedenle, ultrason ile görülmek için biraz daha büyümesi gerekir.
Hamileliğin ilk ayında, plasenta hormon üretmeye başladığında, hamileliğin belirtileri arasında olan sabah bulantısı da hissedilebilir. Buna ek olarak, bazı kokulara duyarlılık gelişimi oldukça normaldir.Bazı kadınlarda, onu yakalamaya çalışırken karnında çok açık kahverengi bir nokta görülebilir.

Gebeliğin 2. ayı

Hamileliğin ikinci ayında bebek embriyodan embriyoya dönüşür. İlk kan damarları plasenta ve embriyoda oluşur. Böylece kalp ve dolaşım sistemi gelişmeye başlar. Kalp, yetişkinlerden% 20 daha az pompalar. Bu süre zarfında, yavaş yavaş oluşan embriyonun yüz hatları belirginleşti; kollar ve bacaklar gibi uzuvlar ortaya çıkmaya başlar. Parmakları hala perde biçimindedir. Beyin büyümeye devam ettikçe kafatası hala şeffaftır. 2. ayın sonunda, 8 ila 10 gram ağırlığında ve ortalama 2 cm ağırlığındaki bebeğiniz artık ultrasonda görülebilir!
Bu ay plasenta daha fazla hormon salacak, hamile anne şiddetli kusma ve bulantıdan şikayet edebilir. Düzenli baş dönmesi ve şiddetli baş ağrıları da çok yaygındır …

You May Also Like:  Dünyanın İkon Olmuş Yerleri Hakkında Sizleri Şaşırtacak Gizemli Bilgiler

Hamileliğin 3. ayı

aylık hamilelik

Şimdi embriyonik aşama bitti ve bebeğiniz fetus oldu! Bu süre zarfında, bebeğin tüm hayati organları hızla gelişmeye ve büyümeye başlar. Önceki dönemde kan hücresi sağlayan bir yumurta sarısı kesesine gerek yoktur. Çünkü bu görev zaten dalak, karaciğer ve kemik iliği tarafından yerine getiriliyor. Parmaklar, kollar ve bacaklar gibi kaslar gelişmeye devam eder. Bir ay önce, perdeye benzer parmaklar 3. aydan ayrıldı. Üreme sistemi gelişir, cinsel organlar oluşmaya başlar. Özellikle yüz bölgesinde önemli bir değişiklik var. Önceki haftalara kıyasla, gözler yüze daha yakındır ve renk alır. Alın hala biraz daha geniştir ve iç ve orta kulaklar tamamen oluşur. Üçüncü ayın sonunda, bebeğin 7-8 cm boyunda olması ve ortalama 20 gram ağırlığında olması beklenir.
Bu ay fiziksel bir görünüm olmamasına rağmen, hormonlardan dolayı duygusal rahatsızlıklar olabilir. Göğüs bölgesinde küçük bir büyüme fark edilebilir ve bazı kadınlarda hamilelik maskesi olarak da bilinen kloazma adı verilen kahverengi cilt lekeleri olabilir.

4. aylık hamilelik

Hamileliğinizin en mutlu zamanına hoş geldiniz! Bebeğiniz artık küçük bir insana benziyor. Gözler bu ay iyi uyum sağlıyor, ancak yine de göz kapaklarını kaldıramıyorlar. Bebeğiniz soluklaşabilir ve bir gülümseme gibi yüz ifadeleri yapabilir. Bu şekilde yüz kasları gelişmeye devam eder. Baş, gövde, bacaklar ve kollar birbirleriyle orantılıdır. Cildinizdeki değişiklikler yavaşlamadan devam eder, ter bezleri gelişir. Kaşlarda ve kafa derisinde küçük kıllar görülür. Üreme sistemi hızla geliştiği için, bebek bir erkek çocuğu, prostat bezi ve bir kızı varsa milyonlarca yumurta üretir. Aslında, pozisyon uygun olduğunda seks öğrenilebilir. 4. ayın sonunda bebeğin 10-12 cm uzunluğunda ve 80-100 gram ağırlığında olması bekleniyor.
Vücut hamileliğe alıştıkça ve hormonlar düzenlendikçe, bulantı ve kusma 4. ayda azalır veya tamamen ortadan kaldırılır. Bebek hala küçük olduğundan ağrı çok fazla hissedilmez. Hamileliğin en iyi zaman olduğunu söyleyebiliriz, tadını çıkarın!

You May Also Like:  Servikal osteokondrozunuz var mı? ÖLÇEK

Gebeliğin 5. ayı

Hamileliğin en ilginç aylık anları! Kanatlarınızda küçük bir yumru olan bir kelebek gibi mi hissediyorsunuz? Evet, 5. ayda, bebeğinizin küçük vuruşlarını zaten hissedebilirsiniz! Bu ay, bebeklerin vücut gelişimi büyük ölçüde tamamlandı. Cinsiyet henüz belirlenmediyse, tam olarak 5. aydan itibaren öğrenmek mümkündür. Bacak ve kulak kemikleri güçlüdür. Beyindeki hem kemikleri hem de sinir uçlarını sıkılaştırarak, bebekler artık sesleri daha kolay duyabilir. 5. ayın sonunda bebeğin 13-16 cm ve 250-300 gram ağırlığında olması bekleniyor.
Bu dönemde, annenin vücudundaki en belirgin değişiklik meme bölgesinde meydana gelir. Areola adı verilen kahverengi bölgenin genişlemesi de söz konusudur. Bebeğin başlangıcı ile midede sırt ağrısı, yanma ve şişlik hissedilebilir.

Gebeliğin 6. ayı

aylık hamilelik

Bebeğiniz henüz doğmaya hazır olmasa bile, 6 yaşına kadar vücudunuz birçok işlevi yerine getirmeye başlar. Bu süre zarfında bebeğin deri altı cildi hala yeterince yağlanmaz. Bu nedenle, tam bir bebek imajı yoktur. Beyin ve sinir uçları arasındaki bağlantı arttıkça, duyular daha iyi gelişir. Örneğin; parlak ışığa karşı daha duyarlı olmak, ebeveynlerinin seslerini ayırt edebilir. Dokunma ve tat alma duyusu gelişir. Üreme sisteminin gelişimini hızlandırır. Bebek bir kızsa, yumurtalıklar yerleşir ve eğer bir erkekse, testisler karın altından testis kesesine inmeye başlar. Karaciğerleri de rahimdeki yaşam için oldukça gelişmiştir. Bu nedenle, 6 ayın sonunda doğan bebeklerin hayatta kalma şansı% 50’dir ve bu olasılık her geçen gün artmaktadır. 6. ayın sonunda bebeğin 23-24 cm ve 800 gram ağırlığında olması bekleniyor.
Bu dönemde, bebeğin büyümesi ve abdominal ligamanların uzaması nedeniyle ağrı oluşabilir. Ayrıca, gerginlik, özellikle karın bölgesinde kaşıntıya neden olabilir.

Gebeliğin 7. ayı

aylık hamilelik

7 ay içinde annelerin karnı büyüyor. Bebeğin organları ve diğer vücut sistemleri neredeyse tamamlanmıştır. Şimdi en büyük değişiklik bebeğin boyunda ve kilosunda olacak. Bu ay boyunca bebeğin tırnakları uzar, kirpikler ve saçlar uzar. Bebeğin akciğerleri tamamen olgun olmasa da, dış dünyaya uyum sağlama şansı çok yüksektir. Aynı şey göz kapakları için de geçerlidir. Şimdi gözlerini açabilir ve kapatabilirler. 7. ayın sonunda bebeğin 40 ila 41 cm boyunda ve 1.000 ila 1.500 gram arasında olması bekleniyor.
Bu dönemde, bebeğin büyümesine ve diğer organlar üzerindeki baskıya bağlı olarak ağrı artabilir.

You May Also Like:  Sigara Karşıtlığını Başka Bir Boyuta Taşımış Çarpıcı Reklam Afişleri –

Hamileliğin 8. ayı

aylık hamilelik

Hamileliğin 8. ayında, bebekler içgüdüsel olarak doğum için hazırlanırlar. Çoğu bebek doğum kanalından daha kolay geçmek için baş aşağı pozisyon alır. Kilo alımı bu aydan itibaren hızlanıyor. Hareketleri hafifçe azaltmak veya alanı daraltmak için zayıf bir vuruş için mükemmel bir şekilde normaldir. Akciğerler henüz tam olarak olgun olmasa da, bir önceki aya göre çok daha gelişmiştir. 8. ayın sonunda bebeğin 35 cm boyunda ve 2.000 ila 2.500 gram ağırlığında olması bekleniyor.
Annenin göğüsleri süt üretimine hazır olduğundan, Kolostrum 8. aydan itibaren sızıntı yapabilir. Bu ay, özellikle sindirim sistemi ile ilgili sorunlar olması muhtemeldir.

9 aylık hamilelik

aylık hamilelik

Ay hamileliğin en heyecan verici ayı! 40 haftalık hamilelik macerası sona eriyor! Bu ay bebekler neredeyse tamamlandı. Bununla birlikte, beyin hücreleri hızla büyümeye devam eder. Ayva tüyü cilde neredeyse tamamen dökülür ve cildi koruyan ve ısı dengesini sağlayan vernik adı verilen beyaz bir tabaka iyi kalınlaşır. Rahimde fazla yer olmadığı için bebeğin hareketleri azalır ve tekmelemek zor olabilir.
Haftalık gebelik takibi ve daha fazlası için Gebe.com’u ziyaret edin!

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.

Kaynak: listelist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kış Mevsiminde Size Soğukları Unutturacak Birbirinden Güzel Kış Festivalleri

Bilim İnsanları, Gizemli Planet X’i Araştırıyor