in

Analizlere Göre Hitler 1945 Yılında Kesin Olarak Öldü

Bir denizaltı ile Arjantin’e kaçtığı gibi hakkında birçok komplo teorisi ortaya atılan Adolf Hitler, yapılan analizlere göre, 1945 yılında Berlin’de siyanür ve mermi yüzünden kesinlikle öldü.

“Bir denizaltı ile Arjantin’e kaçmadı, Antarktika’da veya ayın karanlık tarafında gizli bir üste değil.”

Diktatörün Moskova’da tutulan dişlerinin parçalarına erişim sağlayan Fransız araştırmacılara göre, Adolf Hitler 1945 yılında kesin olarak öldü.

Profesör Philippe Charlier, “Dişler olduka güvenilir, olası bir şüphe yok. Çalışmamız Hitler’in 1945’te öldüğünü kanıtlıyor.” diyor.

Hitler ile ilgili tüm komplo teorilerini bitirdiklerini belirten Charlier, “Bir denizaltı ile Arjantin’e kaçmadı, Antarktika’da veya ayın karanlık tarafında gizli bir üste değil.” diyor.

Charlier’ın diğer dört araştırmacıyla birlikte yaptığı araştırma, Avrupa İç Hastalıkları Dergisi’nde yayımlandı.

Hitler’in kötü durumdaki dişleri ve çok sayıdaki takma dişlerinin analizlerinde, beyaz tartar tortuları ortaya çıktı ve etli lif izleri bulunamadı. Çünkü diktatör vejetaryendi.

Mart ve Temmuz 2017’de Rusya’nın gizli servisi FSB ve Rus devlet arşivleri, 1946’dan beri ilk kez diktatörün kemiklerini incelemek için bir araştırmacı ekibine izin verdi.

Araştırma ekibi, bir merminin girişinin neden olduğu sol tarafta bir delik olan Hitlerin kafatası parçasına bakabildi. Ancak araştırmacıların bu parçadan örnek almasına izin verilmedi.

You May Also Like:  Antikythera Düzeneği’nin bazı sırları çözüldü

Ekibin araştırmalarına göre, kafatası parçasının morfolojisi, Hitler’in kafatasının ölümünden bir yıl önce çekilen radyografilerine “tamamen uyumluydu.”

Eğer bu çalışma, Hitler’in 30 Nisan 1945’te Berlin’deki sığınağında arkadaşı Eva Braun’la öldüğü yönündeki genel kabul görmüş görüşü doğrularsa, aynı zamanda ölümün kesin nedenlerine de yeni bir ışık tutacak.

“Kendini öldürmek için bir şişe siyanür mü kullandı yoksa kendini kafasından mı vurdu bilmiyorduk. Her iki ihtimal de geçerli çıktı.”

Dişlerin analizinde herhangi bir barut izi bulunamadı. Bu da, Hitlerin ağzına tabanca sokmadığını, büyük olasılıkla boyun veya alnından kendini vurduğunu gösteriyor.

Aynı şekilde, takma dişlerinde görülen mavimsi tortular, “siyanür ve protezlerin metali arasındaki kimyasal reaksiyonu” gösteriyordu.

Tıbbi ve yasal antropolojide uzman Charlier, daha önce Richard Lionheart’ın mumyalanmış kalbinin analizinde de yer almıştı.

Kaynak: http://arkeofili.com/analizlere-gore-hitler-1945-yilinda-kesin-olarak-oldu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NASA, Mars Yüzeyine Depremölçer İndirdi

Ekmeği Kim İcat Etti?