in

NASA, Rus kozmonot tepkisi ile gündemde

NASA, Rus kozmonot tepkisi ile gündemde


Rus Uzay Ajansı, bir süredir dünya gündeminde olan Ukrayna savaşı ile ilgili tartışma yaratacak paylaşım ile gündeme geldi. NASA, Rus kozmonotlar tarafından yapılan paylaşım için kınama metni yayınladı.

NASA, Rus kozmonot konusunda rahatsız olduğun açıkladı

Konu hakkında açıklama yayınlayan NASA, “Rusya Uluslararası Uzay İstasyonu, Ukrana’ya karşı yapılan insanlık dışı operasyonları destekleyen mesaj yayınladı. Rusya, 15 uluslararası katılımcı ülke arasında barışçıl amaçlar için teknoloji geliştirme ve bilimi ilerletme hedefiyle tutarsız açıklamalar ile karşımıza çıktı. Tüm dünyayı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.


NASA asteroit üzerinde şaşırtıcı bir keşif yaptı!

Bennu asteroidi üzerinde kaya ve toz örnekleri toplama çalışmaları yapan NASA bilim insanları “şaşırtıcı” bir keşif yaptı.

NASA, Rusya’nın havacılık ve uzay teknolojileri konusundaki tecrübelerinden yararlanabilmek için ISS ortaklığını sürdürüyor. Yaklaşık 30 yıllık olan ISS ortaklığı, Ukrayna savaşı nedeniyle ABD ve Rusya’nın arasının açılmasına sebep oldu.

NASA, Rus kozmonot konusunda rahatsız olduğun açıkladı

Rusya, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın belirli bölgelerinde kontrolü ele geçirdiğini iddia etmişti. Rus kozmonotlar, işgal ile ilgili paylaşım yaptı. Rus Uzay Ajansı’na ait resmi Telegram kanalında paylaşılan gönderide, Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti bayraklarını tutan üç kozmonot fotoğrafı yer alıyor.

Gönderiyi “Hem Dünya’da hem de uzayda kutluyoruz.” mesajı ile yayınlayan kozmonotlar, özerk bölgelerin 8 yıldır beklediği özgürlüğe kavuştuğunu iddia etti. Roscosmos direktörü Dmitry Rogozin, NASA’nın açıklamasına yanıt verdi. Rogozin yaptığı açıklamada, “Rus segmentindeki gerekli ve faydalı olduğunu düşündüğümüz her şeyi yapacağız. Batılı ortaklarımıza saçma yaptırımlarını geri çekmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Discussion board‘da paylaşabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.web/nasa-rus-kozmonot-tepkisi-ile-gundemde

You May Also Like:  Bennu Asteroiti'nden gelen paket bilim insanlarını şaşırttı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Greece puts shares of ports up for sale

Greece puts shares of ports up for sale

Leopard lost impala to hyena

Leopard lost impala to hyena