in

Asteroit aracı Lucy görüntüler paylaşmaya devam ediyor

Asteroit aracı Lucy görüntüler paylaşmaya devam ediyor


NASA’nın Lucy görevi, Jüpiter’in yörüngesinde bulunan Truva asteroitlerine yaptığı yolculukta geçen yıl başlatıldı. Güneş panellerinden birinde bir sorun olmasına rağmen, uzay aracı planlandığı gibi seyahatine devam ediyor.

Lucy, güneş sisteminin nasıl oluştuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla antik asteroitleri inceleyecek. NASA, asteroitlere doğru ilerleyen Lucy‘nin kalibrasyon sürecinin bir parçası olarak çekilen ilk görüntülerden bazılarını paylaştı.


Lucy uzay aracının başı dertte! NASA araştırıyor

NASA, başarılı geçen fırlatmanın ardından göreve başladığını duyurduğu Lucy uzay aracıyla ilgili çıkan sorunu araştırıyor.

Lucy, Truva asteroitlerine doğru ilerliyor!

Lucy, toplamda dört kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu kameralardan ikisini Terminal İzleme Kamerası oluşturuyor. Geniş görüş açılı olan bu kameralar asteroitlere kilitlenmek ve onların yakınından geçerken diğer cihazları doğru yönlendirmek için kullanılacak.

Diğer kameralardam Multicolor Seen Imaging Digital camera panorama görüntüler çekecek. Lengthy-Vary Reconnaissance Imager ise asteroitlerin yüksek çözünürlüklü, yakın görüntülerini alacak. Lucy, kameralara ek olarak bir spektrometreye ve sıcaklığı haritalamak için bir ayrıca bir cihaza sahip.

Bu kalibrasyon görüntüleri, cihazların yeterince hassas ve doğru olduğunu kontrol etmek için prosedürün parçası olarak bu yıl Şubat ayında çekildi. 2021 yılı Kasım ayında Lucy’nin fırlatılmasının hemen ardından da bazı görüntüler paylaşılmıştı.

Paylaşılan görüntüler ile birlikte cihazların iyi çalıştığı ve Lucy’nin 2027‘de varması planlanan Truva asteroitleriyle karşılaşmaya hazır olduğu açıklandı.

Peki siz Truva asteroitleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında ya da SDN Discussion board‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.web/nasa-asteroit-araci-lucy-goruntuler-paylasiyor

You May Also Like:  Tarihte ilk defa: Mars'tan canlı yayın yapılacak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Germany: Vaccination against coronavirus will be required in 2022

Germany: Vaccination against coronavirus will be required in 2022

Czech Republic to repair Ukraine’s tanks

Czech Republic to repair Ukraine’s tanks