in

Rusya’nın uzayda bırakmakla tehdit ettiği astronotun akıbeti belli oldu

Rusya’nın uzayda bırakmakla tehdit ettiği astronotun akıbeti belli oldu


Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin yankıları sürüyor. Yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği savaş, aynı zamanda dünya diplomasisini de olumsuz anlamda etkiledi. Hatta bir süre önce Rusya’nın ISS’de faaliyetlerine devam eden ve uzayda 300 günden fazla kalarak dünya rekorunun sahibi olan ABD’li astronot Mark Vande Hei’yi uzayda mahsur bırakacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Bir süre önce konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. NASA astronotu Mark Vande Hei, Rus uzay aracını kullanarak Dünya’ya dönmek üzere yola çıktı.


Ukrayna, Rusya’nın bot hesaplarını çökertti! Çiftliklere baskın

Ukrayna, Rusya yanlısı bot çiftliklerine baskın düzenledi. Ukrayna’daki çiftliklerde savaşla ilgili sahte bilgiler yayılıyordu.

NASA astronotu Mark Vande Hei, Dünya’ya geri dönüyor

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın işgal girişimi nedeniyle kendisine cephe alan ABD’ye cevap olarak halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevini sürdüren NASA astronotu Mark Vande Hei’nin uzayda bırakacağını ve itiş gücünü kontrol ettiği için ISS’i yörüngeden çıkaracağı iddiaları ortaya atıldı.

Bunun dışında Rus kozmonotların Mark Vande Hei’ye veda ettiği ve ABD’li astronotu geride bıraktığına yönelik bir de video ortaya çıkınca Rusya’ya karşı tepkiler çığ gibi büyümüştü. Ancak daha sonra Rusya Federal Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada söz konusu iddialar yalanlandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Amerikalı astronot Mark Vande Hei, Anton Shkaplerov ve Pyotr Dubrov ile birlikte Rus Soyuz MS-19 uzay aracıyla 30 Mart’ta Dünya’ya dönecek. Roscosmos, ortak olarak güvenilirliğinden asla şüphe uyandırmayacaktır.”

NASA astronotu Mark Vande Hei, Rusya Federal Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Rus kozmonotlar Anton Shkaplerov ve Pyotr Dubrov ile Soyuz MS-19 uzay aracını kullanarak ISS’den ayrıldı ve Dünya’ya dönüşe geçti. Böylelikle Rusya’nın ABD’ye cevap olarak Mark Vande Hei’yi uzayda bırakacağı yönündeki iddialar da son buldu.

Son olarak Mark Vande Hei, Anton Shkaplerov ve Pyotr Dubrov’u taşıyan Soyuz MS-19 uzay aracının önümüzdeki saatlerde Kazakistan’a paraşüt destekli iniş yapması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Discussion board‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.internet/rusyanin-uzayda-birakmakla-tehdit-ettigi-astronotun-akibeti-belli-oldu

You May Also Like:  (*20*) (*21*) 20 yılda 267 milyar ton küçüldü, deniz seviyesi yüzde 21 arttı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

French Military Intelligence Director Vidaud resigns

French Military Intelligence Director Vidaud resigns

A woman in Canada gave birth on a highway

A woman in Canada gave birth on a highway