in

NASA, Asteroid Bennu Turu için önemli bir festivale seçildi


Dünya yüzeyinden 402.336 kilometre uzaklıkta bulunan Asteroid Bennu, NASA’yı movie festivaline taşıdı. Yüzeyini görmenin çok zor olduğu Asteroid Bennu ile alakalı bir video hazırlayan NASA, Prestijli Bilgisayar Grafikleri Movie Festivali’ne seçildi.

9 – 11 Ağustos 2021 tarihinde NASA’nın Greenbelt Maryland‘de bulunan Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde üretilen video, grafik görselleştirme alanındaki mühendislerin başarılı çalışması sonucunda, onur olarak gösterilen SIGGRAPH Bilgisayar Animasyon Festivali Elektronik Tiyatrosu’nda gösterilecek.


NASA’dan asteroit uyarısı: Eyfel’den büyük, mermiden hızlı

NASA, dünyaya çarpma ihtimali bulunan yeni bir asteroit tehlikesi için uyarı yaptı. Yakından geçecek olan göktaşı oldukça büyük ve hızlı.

Videonun hikayesi 2020’de başladı

Genellikle grafikler için Akademi Ödüllerine benzetildiği belirtilen elektronik tiyatronun, bilgisayar grafikleri ve etkileşimli teknikler kullanılarak oluşturulan güçlendirici ve ilham verici kısa video hikayelerini vurguladığı belirtiliyor. Ayrıca 2020’de hikayesi başlayan bu videonun, binlerce kişi tarafından görüntüleme aldığı ifade ediliyor.

SDNShiftdelete.internet

Asteroid Bennu Turu’nun bu yılki SIGGRAPH görüntülemesinde 36 tane video ile birlikte kıyaslanacak. Projenin veri görselleştirme sorumlusu Kel Elkins seçildikleri movie festivali hakkında şöyle dedi:

“Şu anda grafik endüstrisindeki en iyilerin en iyileriyle karşı karşıyayız. Yarattığım bir şeyin, özellikle de bunun gibi veriye dayalı bir şeyin rekabet edebilmesi ve diğer parçalarla aynı düzeyde kabul görmesi çok heyecan verici”

Gelişmiş grafik teknikleri kullanılarak oluşturulan videoda, diğer videolardan farklı olarak Asteroid Bennu Turu’nu oluşturmak için NASA’nın OSIRIS-REx uzay aracından gerçek bilimsel verilerin kullanıldığı belirtiliyor.

SDNShiftdelete.internet

6 Eylül 2016 yılında fırlatılan OSIRIS-REx, 2018 yılında asteroide ulaşmış ve yörüngedeyken görüntü, lidar, lazer mesafe, veri ve diğer veri biçimlerini toplamıştı. Sonrasında ise uzay aracı, Ekim 2020’de bir örnek almak amacıyla asteroide dokunma gerçekleştirmişti.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.internet/nasa-asteroid-bennu-turu-icin-onemli-bir-festivale-secildi

You May Also Like:  Yenilenebilir enerji sanıldığı kadar çevreci değil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What is tin

Glutathione; powerful antioxidant for a healthy and long life