in

Facebook Messenger konuşan emojilerini tanıttı: Soundmoji


Aylık 1,5 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan anlık mesajlaşma yazılımı Facebook Messenger kendimizi ifade etmenin en yaygın yolu haline geldi. Uygulama, sesli ve görüntülü görüşme özelliklerini de bünyesinde bulunduruyor. Bu sayede insanlar birbirleriyle daha interaktif bir şekilde iletişim kurabiliyorlar.

Messenger gibi uygulamaların ortak bir problemi var; duygularımızı olduğu gibi karşıya iletemiyoruz. Yazılı mesajlaşmanın doğası gereği, o an için düşüncelerimizi iletmekte yetersiz kalabiliyoruz. Bu soruna kayıtsız kalmayan Facebook uygulamadaki emojiler sayesinde kullanıcıların birbirleriyle iletişimini kuvvetlendirmelerine olanak sağlıyor. Ancak emojilerin de yetmediği durumlar olduğunu fark eden şirket “Soundmoji” adını verdiği yepyeni özelliğini tanıttı.


Facebook’tan içerik üreticilerine dudak uçuklatan ödeme

Snapchat ve TikTok’tan Facebook da içerik üreticileri için ödeme yapma kararı aldı. Şirketin proje için ayırdığı rakam dudak uçuklattı.

Ses ile emojinin sentezi: Soundmoji nedir?

Şimdiye kadar eşi benzerine pek rastlanmayan soundmoji, regular bir emojinin sesli hali olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin normalde birine gülen surat ifadesi gönderdiğinizde yalnızca görsel anlamda küçük bir simge gidiyorken; soundmoji sayesinde siz o gülen suratı gönderir göndermez arka planda gülme efekti de çalacak. Böylelikle anlık duygunuzu daha etkili bir biçimde karşıdaki kişiye ifade etmiş olacaksınız.

Soundmoji özelliğini 17 Temmuz Dünya Emoji Günü şerefine bu hafta tanıtan Facebook, her gün 2,4 milyardan fazla insanın Messenger üzerinden birbirlerine emojilerle birlikte mesaj gönderdiğini açıkladı. Kullanıcılara onlarca soundmoji’den oluşan geniş bir kütüphane sunduğunu ifade etti. Düzenli aralıklarla yepyeni sesler eklerek kitaplığı büyüteceğini ekleyen Facebook, tüketicilerin bu sayede farklı deneyimlere ev sahipliği yapabileceğinin altını çizdi.

Ünlü sanatçılar ve dizilerin sesleri de olacak

Soundmoji özelliğinde yalnızca gülme, alkış, kahkaha vb. basit ses efektleri olmayacak. Facebook’un açıklamasına göre kullanıcılar, ünlü sanatçılar ve dizilerin seslerini birbirlerine gönderebilecekler. Bu bağlamda güncel olarak Bridgerton, Hızlı ve Öfkeli 9, Brooklyn 9-9 gibi sevilen yapımlara ait kısa ses efektleri platforma şimdiden eklendi. Önümüzdeki günlerde yepyeni soundmoji’ler de erişime açılacak.

facebook messenger soundmoji

Soundmoji’leri kullanmak için evvela Messenger uygulamasında herhangi bir sohbet başlatın. Ardından konuşma ekranındaki gülen yüz ifadesine dokunun, akabinde hoparlör simgesini seçin. Açılan listeden hoşunuza giden soundmoji’yi kullanabilirsiniz, ayrıca göndermeden evvel ön izlemesini görmeniz de mümkün.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.internet/facebook-messenger-konusan-emoji-soundmoji

You May Also Like:  ABD SolarWinds siber saldırısı için Rusya’ya rest çekti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeff Bezos ile uzaya gidecek son kişi belli oldu!

Sıcak havalar 1 milyar deniz canlısını haşladı