in

Bir sonraki COVID-19 testinizi köpekler yapabilir


Yeni bir COVID-19 testi dört ayak ve sallanan bir kuyrukla birlikte geliyor. Çeşitli araştırma grupları, köpeklerin koku alma duyularını, semptomları olmayan kişiler dahil koronavirüs enfeksiyonlarını koklamak için iyi olduğunu belirtti. Üstelik bu tür çalışmalar yapan bilim insanları ve köpek eğitmenleri giderek artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, köpeklerin kullanımını araştırmak için uluslararası bir ekibi koordine etmekte.


Arılara ilginç eğitim: Koronavirüs tespit ettiler

Bilim insanları COVID-19 enfeksiyonunu hafifletecek ilaç arayışını sürdürüyor. Çünkü koronavirüsten korunmanın ve kurtulmanın tek yolu aşılar değil.

COVID-19 tespitinde yüksek doğruluk oranı

Bilim insanlarına göre, 300 milyondan fazla koku reseptörüne sahip köpekler, koronavirüsü ter ve tükürük salgılarındaki bileşiklerden tespit ediyor. Hem de yüksek bir doğruluk oranıyla. Köpek eğitmenleri, uzun zamandır köpekleri uyuşturucu veya patlayıcılarla ilişkili kokuları tespit etmek için eğitiyor. Ayrıca kanser, sıtma ve diyabet gibi hastalıkları tanımlamak için de kullanıyorlar.

Köpekler, koronavirüsün tespitinde yüksek doğruluk oranı gösterdi.

Fransa’daki Ulusal Veterinerlik Okulundan profesör Dominique Grandjean açıklama yaptı. Profesör, “Köpekler, insanlarda viral bir hastalığı ilk kez tespit etti.” dedi. Pennsylvania Üniversitesi Veteriner Hekimliği Okulu ise köpeklerin, COVID-19 hastaları ile aşılı kişiler arasında ayrım yapıp yapamayacağını check ediyor.

Bir çalışmada bilim insanları, COVID-19 koklayan köpeklerin geleneksel teşhis araçlarını tamamlayabileceğini yazdı. Çünkü köpekler çok sayıda insanı müdahalesiz şekilde gerçek zamanlı ve düşük maliyetle check ediyor. DSÖ’ye göre, bir köpek günde 250 ila 300 kişiyi check edebilir.

You May Also Like:  Şimşeği Kontrol Edebilecek Bir Yöntem Geliştiriliyor

Profesör Grandjean, bir PCR testi için yaklaşık 75 Euro harcanırken, Fransa’daki köpek taramalarının kişi başına yaklaşık 0, 99 Euro’ya denk geldiğini söyledi.

Covid-19 tespitinde köpekler kullanılıyor.

Araştırmacılar, COVID-19 koklayan köpeklerin önümüzdeki aylarda virüsün kontrol altında tutulmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Köpekler enfeksiyonların yüksek ama testlerin sınırlı olduğu ve aşılar sürerken kısıtlamaların azaldığı yerlerde fayda sağlayacaktır.

Birleşik Arap Emirlikleri de köpekleri eğitmek için büyük yatırım yapıyor. Alışveriş merkezlerinde, halka açık etkinliklerde ve kalabalık yaşam tesislerinde 39 köpeğe sahipler. Araştırmacılar, Fransa’da ise yaklaşık bin köpeğin çeşitli devlet kurumları için eğitimde olduğunu söyledi. Bu köpekler havalimanları, konserler ve spor salonları gibi yerlerde hastalığı tespit etmek için eğitimde.

Bilim insanları, herhangi bir köpeğin teorik olarak birkaç hafta içinde eğitilmesinin mümkün olduğunu düşünüyor. Ayrıca patlayıcı tespitinde eğitilmiş köpeklerinin daha hızlı öğrenebileceğini ileri sürdüler.

Ekip, COVID-19 testinde köpeklerin yüzde 97 doğrulukla hastalığı tespit ettiğini gösterdi. Bununla birlikte, köpekler negatif örnekleri belirlemede yüzde 91 oranında başarılı oldu.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.web/bir-sonraki-covid-19-testinizi-kopekler-yapabilir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elon Musk, Güneş Sistemi’nin ötesine ulaşmanın formülünü söyledi

Araştırmacılar uyardı: Zombi yangınları artıyor