in

Dünyanın En Egoist Lideri ‘MADURO’ Hakkında 33 ACAYİP GERÇEK

Venezuela resmi dili İspanyolca olan bir güney Amerika ülkesidir Yaklaşık 912 bin metre kare toprağı çevreler. ve dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahiptir bir zamanlar güney amerika’nın en zengin ülkesi olan venezuela demokratik hükümeti sayesinde dünya tarafından övülüyordu.

1522 yılında İspanya tarafından kolonize edilen bu topraklar 1811 yılında bağımsızlığını ilan eden ilk İspanyol-Amerikan ülkelerinden biri olmuştur. 1999’da Hugo Chávez ‘in yönetime gelmesiyle ülke 2013’e kadar Altın çağını yaşamıştır. Chavez herkes tarafından sevilen karizmatik bir liderdi 90’lı yıllarda televizyon’lara çıktı ve ülke yönetiminin ekonomik bir eşitlik sağlamadığını savundu.

bu düşünce onu ülkenin fakir kısmına hitap ettirdi ve bu sayede yönetimin başına geçmiş oldu. Ülkenin petrol kaynaklarını çok iyi yönetti. 2004 yılında petrol fiyatlarının dünya genelinde ani yükselişinin ardından venezuela milyarlarca dolar kazanmış oldu. Chavez bu parayı toplumsal yardımlara yöneltti eğitimi ve sağlık hizmetlerini iyileştirdi.

yemek kaynaklarına yatırım yapıp fakirlik olayını neredeyse yarıya indirdi. 2013 yılında 2 yıllık kanser’le karşı savaşı sonucu ölen Chavez’in ardından yerine onun varisi olarak tanınan maduro gelecekti, ancak 2013 yılında yaşanan petrol krizi herşeyi değiştirdi. Chávez’in kurduğu bu sistem tamamen petrol fiyatlarının yüksekliğine dayanıyordu.

Fiyatlar yüksek kaldıkça dünyaya petrol devil Venezuela’nın halkı rahat kalacaktı. Ancak 2013 de petrol fiyatları birden düşünce yaşanan ekonomik krizle Maduro bu olay karşısında serseme döndü. Okul kayıtlarına göre liseden asla mezun olmamıştır Yıllar boyu otobüs şoförlüğü yapmış bu süre zarfında da karakas metro isimli şirketteki sendikada otobüs şoförlerinin gayri resmi elçisi olarak çalışmıştır Chavez ile olan tanışıklığı 1979 yılında gerçekleşen bir adam kaçırma olayına dayanır o günden beri yolları kesişen ikili sağlam bir arkadaşlık oluşturmuşlar ve henüz yardımcı başkan bile değilken herkes tarafından chavez’in yerine gelicek olan adam olarak bilinmişti.

You May Also Like:  DelightFULL - Home Decoration

kansere yakalanan chavez, kübaya tıbbi yardım almak için seyahat edip ülkeyi maduronun ellerine bırakır ve venezuela topraklarına bir daha asla canlı olarak dönemez maduro 2015’deki seçimlere kadar, vekil başkanı olarak göreve geldi. ve yapılan seçimlerde yüzde 50.61 gibi bir parmak farkıyla ülkenin başkanı oldu.

Kimine göre seçimler hileliydi. Peki,maduro insanların onun seçimlere hile karıştırdığını düşünmelerini sağlıyacak ne yapmıştı. az önce bahsettiğim gibi 2013 yılının sonunda petrol fiyatlarının dünya genelinde düşmesiyle 2014 yılının başlarında bile marketlerde yiyecek bulmak çok zordu Maduro kaynakları bilerek kıstı Söylediğine göre güç ve para sahibi insanların kaynakları ele geçirip vatandaşlara ürünleri fahiş fiyatlara satmalarını istemiyordu.

Vatandaşlar sadece iki gün açılan marketler için bitmek bilmeyen sıralara giriyor, boş raflarla karşılaşıp evlerine eli boş dönüyorlardı. Maduro’ nun bu planı geri tepti. Halk kara borsaya yöneldi.Ancak kara borsa ucuz değildi. Ne de olsa yüksek talep yüksek fiyat demekti. 2016 Haziran ayından itibaren ülkenin yaklaşık %87′ si yemek satın alacak kadar para kazanmıyor, ve yine 2016 da yapılmış bir ankete göre ülkenin %84′ ü Maduro’ nun makamından atılmasını istiyordu.

Ancak Maduro nasıl hala lider? 2015 de yönetimin başına gelince Millet meclisinin 2/3 si oyla makamından atmak istedi. ancak daha önceki chavez’in çıkardığı kararname ile yönetme yasasına göre başkan olan kişi tıpkı bir kral veya diktatör gibi istediği zaman yasa çıkarabiliyordu böylelikle bu güçle MADURO yeni bir yargıtay oluşturdu.

You May Also Like:  Skandinavische Wohnzimmer: Einrichtungstipps und Ideen - Living Room Decoration

Bu yargıtaya oğlu,karısı tanıdığı herkes olmak üzere yerleştirdi. Bu yargıtay 2016 yılında Millet meclisinden herşekilde daha fazla hakka sahip Bu hareket ülke içerisinde Muazzam protestoların başlamasını sağlayan faktör. Ancak ona saldırmanın nasıl bir bedeli olacağını Venezuella halkı anlamış oldu Ve maduro yinede kendini sağlama almak istedi.

tarihinde yeni bir meclis kurulması için seçim yaptırdı. fakat bu seçimlerede hile karıştı. Ve maduraya sadık olmayan hiç kimsenin yeni mecliste yeri yoktu ve ….Maduro Venezuellanın en güçlü adamı olmuştu Seçim sonuçlarından sonra bitmek bilmeyen protestolar tekrarda başlamıştı.

ve aralarında adaylarından birinin de bulunduğu 10 kişiden fazla insan öldü Hükümet 8 milyondan fazla insanın oy verdiğini öne sürsede Uzmanlara göre sadece 3 milyon insan oy kullandı Maduro bu hareketiyle halkın desteği varmış gibi gösterdi ve belkide maduro halkın sadece 5te 1 lik kısmının oy oranına sahipti Chavezin kurduğu karmaşık kur sistemini kendi çıkarlarına göre manupüle etti Aslında resmi devlet oranlarına göre 1 dolar 10 venezuella bolivarı ediyor.

Ancak yaptığı değişimle bu kura sadece maduro ve onun arkadaşları yani generaller ve iş adamları erişebiliyor. Regular vatandaşlar karaborsada bugün 1 doları 248 bin bolivara satın alabiliyor. Moduro yüksek miktarda kar elde etmek için suistimal ettiği bu sistemle saatli bir bomba gibi patlamayı bekleyen bir ülkenin en güçlü insanı Ülkesini düzeltmek için sayısız planı olan bir dahi işte planlarından bazıları Tüm dünya venezuella insanlarının aç olduğunu farkında ve birden fazla ülke yemek ve ilaç yardımı yapmayı teklif etti,ancak maduro bu yardımların hepsini kendisini makamından kovabilmek için Dış güçlerin uygulamaya çalıştığı bir komplo diyerek geri çevirdi Halkını doyurabilmek için kendi planları vardı 15 farklı topluluğa yetiştirmeleri için tavşan yavruları verildi Ancak insanlar bu hayvanları yemek yerine onları evcil hayvan yapmaya karar verince plan başarısız oldu.

You May Also Like:  HATAY DESTANI

Yönetimdeki insanlar şöyle bir açıklama yaptı Tavşan evcil hayvan değildir.

Supply Hyperlink: https://www.youtube.com/watch?v=sYLeuFskWzg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dünyanın En Fukara Ülkesi ‘BURUNDİ’ Hakkında 27 ACAYİP GERÇEK

DÜNYANIN EN TUHAF 10 ÜLKE SINIRI