in

6 Saatlik Uzay Gezisi için Turistler Sıcak Hava Balonu Kullanılan Bir …


6 Saatlik Uzay Gezisi için Turistler Sıcak Hava Balonu Kullanılan Bir Kapsülde Taşınacak

Bir dizi uzay şirketi, turistleri yörüngeye ilk gönderenler olmak için roketler geliştiriyor, ancak yarışa son katılanlar bunu büyük bir balonla yapmayı planlıyor.

İspanyol şirket Zero 2 Infinity ile, 128 metre çapında bir helyum balonu kullanarak sivilleri yüzeyin yaklaşık 40 km üzerinde yüzdürmeyi planlıyor.

Yolculuğun tamamı altı saat sürecek: keyifli tur için üç saat, uzayda bir saat ve Dünya’ya geri dönmek için bir saat.

Elon Musk’tan SpaceX ve Jeff Bezos’un Blue Origin’in her ikisi de gözlerini uzay turizmine dikmiş ve pazarda büyük ilerleme kaydetmişlerdir.

Ancak hiçbiri başarılı olamadı ve bu da diğer şirketlerin yarışa katılmasına fırsat veriyor.

 

Enterprise Insider raporuna göre Zero 2 Infinity, balona bağlı kapsülün içine bir insansı cisim göndererek ve yörüngeye çıkmasına izin vererek 2012’de ilk testini gerçekleştirmişti.

Bundan beş yıl sonra firma, bir balon ve roketten oluşan iki aşamalı bir araç olan ‘Bloostar’ adlı ilk prototipini konuşlandırdı.

Balon, roketi başarılı bir şekilde irtifa işaretine kadar taşıdı ve burada motorlarını ateşleyerek uzayda yüzmesini sağladı.

CEO Jose Mariano Lopez-Urdiales El Economista’ya şunları söyledi: ‘Kapsül, izinler, sigorta ve stratoport bizde. Eksik olan tamamen finansman meselesidir. ‘

‘İspanya uzay turizminde lider olmak için her şeye sahiptir: şirketlere ve teknolojiye sahiptir.’

You May Also Like:  Güneş patlamaları yağışları bile etkiliyor

Yolculara iki günlük güvenlik eğitimi verilecek ve gemide en sevdikleri yemek servis edilecektir.

Her fırlatmadan önce atmosferin ve kirlilik seviyelerinin ölçülmesi de dahil olmak üzere bilimsel deneyler de gerçekleştirilecek.

Zero 2 Infinity, balonları uzaya pervane olarak kullanmak isteyen tek şirket değil.

House Perspective, Haziran ayında, tamamı büyük pencerelerle kaplanacak olan dokuz kişilik ve bir mini bar barındıran Uzay Gemisi Neptün’ü geliştirdiğini duyurdu.

Girişim, turistleri devasa bir balona tutturulmuş basınçlı bir kapsülün içinde stratosfere 3 km kadar çıkarmayı planlıyor.

(*6*)

İnsansız take a look at uçuşları 2021’in başlarında başlayacak ve firma, biletleri 2024’te 125.000 $’a satmayı umuyor ki bu Zero 2 Infinity’den 10.000 $’dan daha ucuz.

Ancak, daha ucuz alternatiflerin alandaki elektrik santrallerine nasıl dayanacağını görmek ilginç olabilir.

Musk’ın SpaceX’i, her biri 55 milyon dolar ödemeye razı olan Uluslararası Uzay İstasyonu’na bir gezi için şimdiden üç sivili kaydetti.

Blue Origin de son sınıra maceralar yaratmayı planlıyor, ancak bu geziler yalnızca birkaç saat sürecek ve yaklaşık 200.000 dolara mal olacak.

İspanyol startup Zero 2 Infinity, 420 fit çapında bir helyum balonu kullanarak sivilleri yüzeyin yaklaşık 130.000 fit yukarısında yüzdürmeyi planlıyor

Derleyen: Feyza ÇETİNKOL

Kaynak: day by day mail

/6 Saatlik Uzay Gezisi için Turistler Sıcak Hava Balonu Kullanılan Bir Kapsülde Taşınacak/

                </div>

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://www.bizsiziz.com/6-saatlik-uzay-gezisi-icin-turistler-sicak-hava-balonu-kullanilan-bir-kapsulde-tasinacak/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A speed limit also applies in the quantum world……

Süper İnce Ayna, Ultra Hafif Parçacıkları Tespit Ederek Karanlık Maddenin