in

Hubble Uzay Teleskobu’nun cihazı satışta! El yakıyor


Nisan 1990’da Discovery uzay mekiği ile Dünya etrafındaki yörüngesine taşınan Hubble Uzay Teleskobu eski güç kaynağı take a look at cihazı satılıyor. eBay üzerinden satışa çıkarılan cihazın fiyatı 75.000 dolar.

Uzay tarihinin bir parçası olarak kayıtlara geçen cihaz, yıllardır uzayda hizmet veren Hubble‘ın güç sistemlerini fırlatmadan önce take a look at etmek için kullanıldı. Söz konusu sistemi sipariş vermek isteyenler, kargo ücreti olarak 1.500 dolar ödemek zorunda.

Hubble Uzay Teleskobu cihazı satışa çıkarıldı

75 bin dolar fiyat biçilen devasa cihazda iki CRT (Katot Işını Tüpü), altı HP güç kaynağı ve çok miktarda elle sarılmış kablo yer alıyor. Hubble’ın önemli bir tamamlayıcısı olan cihaz, tarihi görüntüsüyle ortaya çıktığı dönemi anımsatıyor.

Yaklaşık 215 santimetre uzunluğunda olan sistemin ağırlığı 360 kilogram civarında. Dolayısıyla evinizde yer veremeyeceğiniz büyüklükte bir alanı kaplıyor. Bu arada 2021’de fırlatılması planlanan James Webb Uzay Teleskobu, Hubble’ın yerini alacak.

Hubble Uzay Teleskobu’nun, yaptığı keşiflerle evren algımızı yeniden şekillendirdiğini de not düşelim.

#bilim #bilimhaber #teknoloji

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.web/hubble-uzay-teleskobu-guc-sistemi-satista-fiyati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laos jars are slowly revealing their secrets and techniques,,,,,,,,,,,,,

Neural plasticity depends on this long noncoding RNA’s journey from