in

En faydalı ekmek nedir?


Sivri uçlu buğday tarlası bir güzellik, bereket ve refah kaynağıdır. İlkbaharda yeşil deniz gibi sallanan, bükülüp bükülen tahıl, yazın sararır, hasat edilir, dövülür ve sonra bir değirmende öğütülerek un haline getirilir.

Hamur yoğurulur, kütükler yakalanır ve ekmek fırında pişirilir. Kutsal saydığımız ekmek tarladan sofraya kadar uzanır. Ancak bin efor ve tere mal olan diyet ve ekmeğin diyetteki yeri konusunda farklı görüşler vardır. Hemen hemen tüm naturopatlar ve bir grup doktor ekmeğe, özellikle beyaz ekmeğe karşı tavsiyelerde bulunur ve hatta beyaz ekmeğe, şekere ve tuzu “beyaz zehir” olarak adlandırır. Bir grup bilim adamı ve doktor ekmekten vazgeçmeyi doğru bulmuyor. Doğal beslenmeyi tercih edenler bunun yerine buğday tohumu veya kepekli un yemeyi tavsiye ediyor.

Sağlamolun.Az, AZERTAC’a atıfta bulunarak “altın anlamın” nerede olduğunu bildiriyor? Kimin görüşüne inanılmalı ve hangisi tercih edilmelidir? Elbette, görünüşte kolay olan bu soruya kesin bir cevap vermek çok zor.

Tahir Amiraslanov (Ulusal Aşçılık Merkezi Direktörü Tahir Amiraslanov): – Beyaz un yaşam için gerekli elementleri içermediğinden kepekli undan yapılmış ekmek tercih edilmelidir. Bu undan khashil, khangal ve diğer yemekleri pişirmek daha faydalıdır.

Leyla Zülfugarlı (diyetisyen, Azerbaycan Tıp Üniversitesi): – Alman teknolojisi veya Türk tarifi ile yapılmış kepekli ekmek yenmelidir. Bununla birlikte, ekmeğin tahıllardan yapılmış un, su, tuz ve mayadan oluşan tek bileşimli olması gerekir.

You May Also Like:  Vücudu gençleştirir, baş ağrısını tedavi eder ... - Ahududu sapının faydaları

Laman Süleymanova (beslenme uzmanı): – İnsan vücudunun hem beyaz hem de siyah ekmeğe ihtiyacı var. Ancak fazla pişmiş ve sıcakken beyaz ekmek yemek mide-bağırsak hastalıklarına neden olur, biraz renklendikten sonra yenmesi daha iyidir. Özellikle sabah ve öğleden sonra kepekli ekmek yenmeli, akşam ekmek yemek sindirim sürecini yavaşlatır.

Fizuli Huseynov (doktor-fitoterapist): – Beyaz ekmek kara undan dört kat daha fazla karbonhidrat içerdiğinden, emilim süreci yavaştır. Ekmek ne kadar beyaz ve yumuşaksa, o kadar fazla glüten içerir ve bu da bağırsak duvarını iltihaplandırır. Özellikle buğday, arpa, yulaf ve çavdar bu madde bakımından zengindir. Darı unundan yapılmış lavaş yemek en iyisidir.

100 gr beyaz ekmek 249, 30 gr Borodin ekmeği 208, 100 gr somun ekmek 235, 100 gr tam tahıllı ekmek 228, 100 gr fabrika ekmeği 245, 100 gr tandır ekmeği 330, 100 gr tam tahıllı ekmek 150, 30 gr lavaş 100, 30 gr fındık ekmeği 350, 100 gr sütlü ekmek 350 kaloriye eşittir.

Yurt dışına seyahat ederken tamamen farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Ekmek yemeklerde çok az ve çok az kullanılırken, yemeklerde salatalar ve lezzetler tercih edilir.

Her gün dükkânlardan alınan sepet ekmekleri, tören ve toplantılarda ne kadar ekmek israf edildiğini görüyoruz. Görünüşe göre böyle bir diyet sonucunda ülkede obezite ve aşırı kilolu insan sayısı her yıl artıyor. Arzularımızı kontrol edip ekmekten vazgeçemeyiz, değerini de azaltamayız.

You May Also Like:  Gebelikte Adet Sancısı Neden Olur ?

Aslında hiçbir doktor, beslenme uzmanı veya aşçı ekmeğin diyetten çıkarılmasında ısrar etmez ve bunu iddia etmek doğru değildir. Vücut için gerekli olan bir dizi enzim var ve doktorlar bunun ekmekte olduğunu söylüyor. Ancak yemek sırasında esas ağırlığı ekmeğe vermek doğru değildir. Öncelikle kara undan yapılmış kepekli ekmek yemek ve minimal almak gerekiyor. Persler, biraz tütsü, her zaman tütsü dediler. Yani, biraz ye, her zaman ye …

Aşırı ekmek tüketimi sıklıkla hastalıklara, obeziteye, obeziteye, fazla kiloya, sindirim sorunlarına, mide-bağırsak sorunlarına neden olur. Mesele, tüm nimetlerin kralı olarak kabul edilen ekmeği mönüden çıkarmak değil, kaderine göre yemektir.

Dedikleri gibi kaderini bilmeyen kaderini bilmiyor, kaderini bilmeyen kaderini bilmiyor …

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çalışan anne-çocuk (*9*) – en önemli 9 ipucu

Uyku sırasında karaciğeri toksinlerden arındıran mucizevi bir içecek