in

Hormonların kadın sağlığı ve görünümü üzerindeki etkisi


Bir kadının hormonal geçmişi onun sağlığına ve hatta görünüşüne bağlıdır. Bu nedenle hormonal geçmişinize her zaman dikkat etmelisiniz.

1. Östrojen

Bu hormon yumurtalıklarda üretilir. Bu ana kadınlık hormonudur. Östrojen hücre yenilenmesini hızlandırır, saç ve cildin gençliğini korur, kan damarlarını kolesterol birikiminden korur.

Vücutta fazlalık olduğunda:

  • Karın ve kalçada aşırı şişmanlığa neden olur. Ek olarak, aşırı östrojen iyi huylu tümör oluşumuna yol açar.

Vücut normalden daha az olduğunda:

  • Cildin erken yaşlanmasına, kırışıklıklara, saçların bozulmasına, vücutta (yüz, göğüs, kollar) istenmeyen tüylerin oluşmasına neden olur.

2. Testosteron

Bu hormon böbrek üstü bezlerinde üretilir. Testosteron, bir kadını daha inatçı, dirençli ve güçlü kılar. Bir kadın vücudunda çok fazla testosteron olduğunda, çeşitli sporlar yaptığında, kas dokusunu daha hızlı inşa ettiğinde vb. Daha yüksek sonuçlar elde eder.

Bir kadının vücudunda aşırı testosteron olduğunda, kadın erkek gibi görünmeye başlar.

3. Oksitosin

Bu hormon, kadın vücudundaki hassasiyet ve bağlılıktan sorumludur. Kadın vücudunda bu hormonun yükselmesi doğum sırasında ve sonrasında gerçekleşir.

Vücutta fazlalık olduğunda:

  • Duygusal ve fiziksel yükler ve stres sırasında daha büyük miktarlarda oksitosin salgılanır. Bu nedenle, stres ve gerginlik dönemlerinde kadınların başkalarıyla ilgilenmesi, yemek pişirmesi, çocuklarla derslere yardım etmesi vb. Olasılıklar daha yüksektir. istiyor.
You May Also Like:  Yeryüzünde Bugüne Kadar Meydana Gelen En Olağanüstü Şeyler

4. Tiroksin

Tiroid bezinde sentezlenen bir hormondur. Bu hormon hem kadının vücudundan hem de zihninden sorumludur. Metabolik süreçleri düzenleyen tiroksin, bir kadının inceliğinden sorumludur. Öte yandan tiroksin, bir kadının zihnine ve zekasına yanıt verir.

Vücutta fazlalık olduğunda:

  • Vücutta tiroksin aşırı olduğunda, kadın hızla kilo kaybeder ve bu durumda bile anemi gelişebilir. Kadın tedirgin olur, uykusu ve hafızası bozulur ve taşikardi gelişir.

Vücut normalden daha az olduğunda:

  • Hızlı kilo almaya ve hatta kısırlığa neden olur.

5. Noradrenalin

Noradrenalin, stres altındaki adrenal bezlerde sentezlenir. Bu hormon kan damarlarını genişleterek cildi daha elastik ve sıkı hale getirir. Noradrenalin bir kadına güven duygusu verir, zor durumlardan kurtulmaya yardımcı olur.

6. İnsülin

Pankreasta salgılanır. Karmaşık karbonhidratları parçalar, vücuttaki glikoz seviyelerini düzenler, bize enerji verir.

Vücut normalden daha az olduğunda:

  • Diyabet hastası bir kadına yakın kişiler varsa, diyetine daha dikkat etmelidir.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Baharın habercisi Novruzflower’ın tedavi edici özellikleri

Uzun saçlı (*9*) için 9 FAYDALI İPUÇLARI