in

Jel – gomalak tipi ojelerde korkunç hasar


Bugün herkes jel vernikli ojeleri duymuştur.

Modaya ayak uydurmak isteyen her kadın bu ürünleri yılda birkaç kez kullanıyor. Bu tip boyalar 3-4 hafta çivi üzerinde kalır. Süre dolduğunda jel boya yenisiyle değiştirilir.

Boyayı bıraktığınızda tırnaklar hızla zayıflar ve kırılır, parlaklığını yitirir.

Publika.az, tırnakları jel boyaların olumsuz etkilerinden korumanın yollarını sunar.

Jel kendi kendine kuruyan bir boya değildir. Ultraviyole ışık altında kurutulmalıdır. Kurutma işlemi sırasında boya ve incinin üst tabakası karışır ve tırnağın bileşimini kaybeder.

Dermatologlar, jel boyanın ve bu tip manikürün çok zararlı olduğunu düşünürler. Arka arkaya iki kez jel, gomalak vb. Uygulayın. Manikür işleminden sonra tırnaklar en az 3 ay dinlendirilmelidir.

Jel boyaların hasarı, tek bir incinin bileşiminin kaybolması ile bitmez. Kuruyan ultraviyole ışınları da cilde çok zararlıdır. Bu işlem sırasında cildi korumak için özel eldivenler kullanılmalıdır. Ellerinde lekeler olanlar için ultraviyole ışınları gerçek bir tehlikedir. Bu durumda ışınlar, yanıklardan cilt kanserine kadar korkunç hastalıklara neden olabilir.

Bu boyalar birkaç katmandan oluşur. Bu nedenle çivi nefes alacak bir delik bulamaz ve yavaş yavaş tazeliğini ve gücünü kaybeder.

Bu boyaları tırnaklardan çıkarmak için özel bir alet veya çok güçlü bir temizleyici kullanın. Alet çivilere zarar verir. Folyo ile tırnaklara yapıştırılan temizleme solüsyonu jel boyayı veya gomalağı çözmez, zehirini tırnak üzerinde bırakır.

You May Also Like:  Göğüs nasıl büyütülür. İPUÇLARI

Evet, güzellik fedakarlık gerektirir. Bu fedakarlık sağlığımızı mahvetmeye değer mi?

Bu tür boyalardan vazgeçemeyen kadınların günlük diyetlerinde en azından yağlı balık eti, vitaminler, protein ve süt ürünlerini içermesi gerekir.

Jel boyalara ara verdiğinizde tırnaklarınızı kesin ve günlük olarak zeytin, şeftali veya diğer yağlarla besleyin veya besleyici oje sürün.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Atardamarları etkili bir şekilde temizleyen kanıtlanmış bir Alman tedavisi

Bu tür çocuklar gelecekte suçlu olurlar … – Ebeveynler okumalı