in

MIRACULOUS GINGER virüslere, kalp hastalıklarına ve kansere karşı korur


Zencefil, kelimenin tam anlamıyla mucizevi bir bitkidir. Doğal bir antibiyotik, statin, antiviral ve anti-kanser ilacı olarak düşünülebilir.

Bilim adamlarına göre düzenli zencefil tüketimi bizi birçok kanser türünden koruyabilir. Bu özellikle kolon, pankreas, meme ve yumurtalık kanseri için geçerlidir. Bu, zencefildeki 6-gingerol maddesine bağlıdır. 6-gingerol vücuttaki iltihaplanma seviyesini azaltır. Bildiğimiz gibi kronik iltihap, kanserin ana nedenlerinden biridir.

Specific’e göre zencefil ayrıca kandaki “kötü” kolesterol seviyesini düşürerek kardiyovasküler hastalık riskini de azaltıyor. Araştırmalar, zencefilin kolesterol düşürücü özelliklerinin statinlerin etkilerine çok yakın olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, statinlerin bazı yan etkileri ve yan etkileri vardır, zencefil ise yoktur.

Zencefil, bizi soğuk algınlığı ve enfeksiyonlardan koruyan güçlü bir antiviral ve antimikrobiyal etkiye sahiptir.

Zencefil ayrıca beyin hasarına neden olan Alzheimer hastalığına da yardımcı olur. Zencefil beyindeki iltihabı azaltır, reaksiyonları ve hafızayı geliştirir. Uzmanlar, yaşlılara düzenli olarak zencefil tüketmelerini tavsiye ediyor.

Kaynak 1

You May Also Like:  Ülkelerin aşılanma oranları belli oldu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bir ebeveynin boşanması çocuğu nasıl etkiler? Bir psikoloğun görüşü

Sistit ve mesane iltihabına karşı doğal antibiyotik – Halk tarifi