in

Kilo verir, gözleri korur, bağırsakları korur … – Üzüm yapraklarının bilinmeyen faydaları


Yaprak sarma pişirirken kullandığımız üzüm yaprakları sadece lezzetli değil, aynı zamanda faydalıdır.

Yüksek A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığının korunmasına yardımcı olur, çinko ise cildin sağlığını korur. Ayrıca ağız sağlığına olumlu etkisi vardır.

Göz sağlığını korur

Bir porsiyon üç üzüm yaprağı yemek vücuda 124 mikrogram A vitamini verir. Bu, günlük A vitamini ihtiyacınızın yüzde 10’undan fazlasıdır. Retinol olarak da bilinen bu vitamin, görüşü iyileştirir.

Ek olarak, A vitamini aynı zamanda bir antioksidan görevi görür – kronik hastalıkların gelişmesini ve erken yaşlanmayı önler.

Bağırsakları korur

Üzüm yaprağı bağırsak mikroflorasını korur ve onarır.

Baş ağrısına yardımcı olur

Antik çağlardan beri üzüm yaprakları baş ağrıları için bir “tedavi” olarak kullanılmaktadır. Bu özelliğinden yararlanmak için birkaç üzüm yaprağını suda 15 dakika kaynatıp suyunu içebilirsiniz.

Ağız yaralarını iyileştirir

Üzüm yaprakları ağızda oluşan yaralara karşı oldukça etkilidir. Antimikrobiyal özelliği sayesinde ağız kokusu dahil hem yara hem de diş eti problemlerinin önlenmesine yardımcı olur ve diş çürümesine neden olan bakterilerin büyümesini engeller. Bu etkiden yararlanmak için birkaç üzüm yaprağını suda kaynatın, soğumasını bekleyin ve bu suyla durulayın.

Kilo vermeye yardımcı olur

Üzüm yaprakları ile kilo vermeyi hızlandırabilirsiniz. İnsan vücuduna ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan üzüm yaprakları, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, sindirimi destekler ve kabızlığı giderir. 1 litre suya 50 gram üzüm yaprağını koyun ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 15 dakika bekletin. Sonra süzün ve yemeklerden sonra 1 bardak.

You May Also Like:  CİNSEL İHTİYACI ARTIRMAK İÇİN İPUÇLARI

Saç problemlerini önler

Üzüm yaprakları saçı sağlıklı tutmak, kepeği gidermek ve saç dökülmesini önlemek için kullanılır. Asmanın yapraklarını kaynatmak ve suyuyla saçları yıkamak faydalıdır.

Üzüm yaprağı kaybı

Üzüm yaprağının bilinen bir tehlikesi yoktur ancak ülkemizde genellikle tuzlu olarak kullanılmaktadır. Bu, yüksek tansiyonu ve böbrekleri olan hastalar için zararlı olabilir. Bu etkiyi azaltmak için suda bekletilmeli ve fazla tuz kullanılmadan önce uzaklaştırılmalıdır.

.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bağışıklığınızı güçlendirmek için mutlaka ilkbaharda yemelisiniz!

Görme Engelliler İçin Özel Tarif