in

Sağlık için hangi değerli taşlar SÖZ VERİYOR


İnsanlar mücevher olarak ağırlıklı olarak değerli taşları kullanırlar.

Zaman zaman bu tür göz kamaştırıcı eşyalar şekil değiştirse de vücut üzerindeki etkisini değiştirmezler. Her değerli taşın vücut üzerinde kendi etkisi vardır.

Trendy.az Web site konuyla ilgili bir makale sunuyor.

Zümrüt, göz hastalıkları için şefkat taşıdır. Bu değerli taşın yeşil rengi sadece gözlerdeki gerginliği gidermekle kalmaz, sinir sistemini de sakinleştirir.

Zümrüt, enflamatuar süreçlerle ve enfeksiyonlarla savaşır. Mesane ve idrar yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. Mide ekşimesini, şeker hastalığını, kalp ağrısını tedavi eder, kan basıncını düşürür. Zümrüt taşı ayrıca karaciğer fonksiyonunu normalleştirir, uykusuzluk sorununu ortadan kaldırır, tüberküloz tedavisini kolaylaştırır.

Amber uzun zamandır birçok hastalığın tedavisi olarak biliniyor. Bu taş hala tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır. Amber, baş ağrılarını ve diş ağrılarını hafifletir, kalp fonksiyonunu iyileştirir, vücudu manyetik dalgalardan korur.

Bu taşın kan üzerindeki etkisi oldukça olumludur. Amber içerisindeki yüksek iyot içeriği nedeniyle tiroid bezinin tedavisinde ve önlenmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu değerli taş, tümörler için de faydalıdır. Kehribar taşı metabolizmayı normalleştirmenin yanı sıra böbreklerin ve bağırsakların işlevini de iyileştirir.

İnciler Tibet tıbbında hafıza kaybını ve sinir sistemi bozukluklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Çinliler bunu görme ve kulak hastalıklarını iyileştirmek için kullandılar. Bu taşın insan vücudu üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. İnciler güçlü bir hemostatik etkiye sahiptir. Vücudun genel tonunu normalleştirir. İnci suyu halk hekimliğinde de kullanılmaktadır. İnci suyu, etkili bir antienflamatuvar maddedir.

You May Also Like:  Zodyak İşaretleriyle Evliliğinizi Korumanın Yolları - ÖNEMLİ TAVSİYELER

Turkuaz, gece kaygısı ve uykusuzluk sorunlarını ortadan kaldırır. Bu taşın vücut üzerindeki olumlu etkilerinden biri de baş ağrılarını, genel halsizliği ve yorgunluğu giderme yeteneğidir. Bu taştan yapılmış bir nesneyi taşıyan kişi sağlık sorunları yaşadığında renk değiştirmeye başlar ki bu da o kişiye bir uyarıdır.

Elmas taş uykusuzluğu giderir, mide hastalıkları ve enfeksiyonlarıyla savaşır, yüksek vücut ısısını düşürür, metabolizmayı düzenler, böbrek taşı oluşumunu engeller, cilt hastalıklarının tedavisinde olumlu etki yapar. Bu değerli taş, sinir sistemi ve kalp için de faydalıdır.

Safir sırt ağrısı, solunum yolu hastalıkları, astım, iltihaplanma, şeker hastalığına iyi gelir. Eski zamanlarda safir, göz hastalıklarını tedavi etmek için kullanılıyordu. Bu değerli taş, böbrekler için de faydalıdır. Aynı zamanda kan basıncını düşürür.

Ruby omurga ve eklem hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır, karaciğer fonksiyonu kanamayı önler. Tıp uzmanlarına göre yakutun kırmızı ışınları vücudun bağışıklık sistemini harekete geçiriyor, beyin aktivitesini artırıyor ve gücü artırıyor.

Akik renginin pek çok renginin yanı sıra insan vücudu üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Bu taş vücuttaki ağrıyı giderir, korkuyu giderir, kan damarlarını güçlendirir, cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur, kişinin genel ruh hali üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Akik ayrıca cinsel aktiviteyi artırır.

Sağlığınızın değerini bilirseniz değerli taşların olumlu etkilerinden de yararlanabilirsiniz. Tabii mümkünse …

You May Also Like:  Azerbaycan'da doktorlar neden kötü yazıyor? - NEDEN BİLİNİYOR

İlham Jamiloğlu

.

Kaynak 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kan basıncını düzenlemenin en ucuz doğal yolu

Klimayı çalıştırırken bu ÖNEMLİ KURALLARA uyun