in

Starlink uçak, gemi ve otobüslere geliyor


Elon Musk‘ın uzaydan web projesi Starlink, beta testlerine başlamasının arkasından kullanım alanını genişletiyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere bakılırsa, şirket bir tek evlerde değil, tayyare, gemi ve otobüslerde de hizmet sunmak için çalışmalara başladı. SpaceX, geçtiğimiz cuma günü ABD Federal İletişim Komisyonuna bu kapsamda iki müracaat yapmış oldu.

Starlink bir tek evleri hedeflemiyor

Başvurulardan ilki hali hazırda haiz olunan bir milyon ev interneti izninin beş milyona çıkarılmasını içeriyor. İkinci müracaat ise Starlink web hizmetini, hareket eden araçlarda kullanmak için lüzumlu olan izinleri kapsıyor. Şirket başvuruda, bağlantının ABD’nin içinde, haricinde, internasyonal sularda ve hava sağlarında kullanımı için yetki istedi.

starlink

SpaceX, mevzuyla ilgili “Bu uygulama Starlink sisteminin gelişmesini ve geniş bant yeteneklerinin artmasını sağlayarak, kamu yararına hizmet edecektir” açıklaması yapmış oldu. Araçlara takılması planlanan terminaller, evlerde kullanım için tasarlananlara oldukça benzer olacak. Federal İletişim Kurumu başvurusunda ışınım tehlikesi de gündeme geldi. Şirket, cihazların ışınım mevzusunda bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

Yeni müracaat bilhassa Tesla otomobil sahiplerini heyecanlandırdı. Bir gazeteci, Twitter üstünden araçlardaki web ihtimalini gündeme getirdi. Bunun üstüne gene bu platform üstünden yanıt veren Musk, kullanıcıları üzen bazı açıklamalar yapmış oldu. Musk, “Terminalimiz fazlaca büyük olduğundan Tesla araçların Starlink’e bağlanması mümkün değil. Bu uygulama tayyare, gemi, büyük kamyonlar ve karavanlar için daha uygun” dedi. Böylelikle firmanın Starlink planları da gün yüzüne çıkmış oldu.

You May Also Like:  1 inçlik kamerası ile dünyaları çeken telefon: Sharp Aquos R6



#bilim #bilimhaber #teknoloji

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/starlink-ucaklara-gemilere-ve-otobuslere-geliyor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Sulanması ve Bulanık Görme Nedenleri

Scientists Make An Important Discovery About Viruses