in

RTÜK, Spotify hakkında kararı açıkladı!


RTÜK bildiğiniz suretiyle Spotify’ın da içinde olduğu gösterim meydana getiren kuruluşlara 72 saat tanımıştı. Öteki gösterim kurumlarının kısa süre içinde geri dönmesi sadece Spotify’ın dönmemesi bazı tartışmaları başlatmıştı. Bunun peşinden Spotify’ın da Türkiye pazarından çekilmek istemediği için lüzumlu işlemleri yapmak için RTÜK’e müracaat yapmış olduğu söylenmişti. Şimdi ise RTÜK resmî olarak bir izahat yapmış oldu: RTÜK, Spotify hakkında kararı deklare etti!

RTÜK, Spotify hakkında kararı deklare etti: Lüzumlu işlemler yapılıyor

RTÜK, ‘’Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı gösterim hizmeti veren internasyonal bir kurum olan Spotify yasal süre içinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara adım atmıştır.‘’ diyerek aslen popüler ağın adım attığını söylemiş oluyor.

RTÜK’ten meydana getirilen açıklamanın tamamında ise şunlar yazıyor:

Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı gösterim hizmeti veren internasyonal bir kurum olan Spotify yasal süre içinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara adım atmıştır.

Gerek ulusal gerekse internasyonal medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloga açık bir kontakt yürüten üst kurulumuz bundan sonrasında da aynı tavrını korumaya devam edecektir. Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir.

Spotify ve Apple gerilimi

Neler olmuştu? RTÜK yapmış olduğu resmî bir izahat ile lisans başvurusu yapmayan platformlar için uyarı yayımlamıştı. Bu uyarıda, “Radyo, Tv ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin ‘İnternet ortamından gösterim lisansı almadan meydana getirilen gösterim hizmetleri’ başlıklı 10 uncu maddesi kapsamında uyarı yayımlanmış 72 saat süre tanınmıştı. Spotify yetkilileri ise RTÜK ile iletişime geçmiş ve aslen Türkiye’den çekilmeyeceğini göstermişti.

You May Also Like:  iPhone 6S ve iPhone SE kullanıcılarını üzecek haber

#bilim #bilimhaber #teknoloji #ios #donanım

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/rtuk-spotify-hakkinda-karari-acikladi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poco M3 kutusundan çıkıyor!

Global Warming Alert From Scientists: Summers Could Reach Six Months By 2100