in

USB bellekten Windows 10 yükleme (Video)


Windows kullananlar, format atma kelimesi ile fazlaca içli dışlıdır. Peki, USB bellekten Windows 10 yükleme işlemi iyi mi yapılıyor? USB bellekten Windows 10 yükleme rehberimiz yardımıyla fazlaca kolay bir halde format atabilir ve Windows 10 temiz kurulum yapabilirsiniz. Ikimiz de bu videomuzda USB’den Windows 10 yükleme rehberi ile karşınızdayız.

Şimdi isterseniz sözü daha çok uzatmadan sizleri USB hafıza ile Windows 10 yükleme videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Windows 10 yükleme işlemine geçmeden ilkin dosyalarınızın yedeğini almayı unutmamanız ümidiyle.

USB Bellekten Windows 10 yükleme rehberi(*10*)

USB’den Windows 10 yüklemeden ilkin bir USB biçimlendirme aracı ile USB’nizi güvenli bir halde biçimlendirmeniz gerekebilir. Bunun için aşağıdaki linkte bulunan uygulamayı kullanabilirsiniz. Peşinden öteki işlemler için aşağıdaki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

USB Biçimlendirme Aracı

USB’den Windows 10 yükleme iyi mi yapılır? – Windows 10 indirme işlemi(*10*)

1. Adım(*10*): Windows 7/8/8.1 yüklü PC’nize Windows 10 medya aracını indirin. Windows 10 medya aracının 32 Bit ve 64 Bit sürümlerini buradan seçip indirebilirsiniz.

2. Adım(*10*): Windows 10 medya aracını çalıştırın. Uygulama açıldığında size 2 seçenek sunacak. “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur” seçeneğini seçin ve ilerleyin.

3. Adım(*10*): Windows 10 dil, mimari ve sürüm seçme ekranında PC’nize uygun opsiyonları seçin ve ilerleyin.

4. Adım(*10*): Bu adımda minimum 4GB boyutundaki USB Belleğinizi PC’ye takının ve “USB flash sürücü” seçeneğini işaretleyip ilerleyin

5. Adım(*10*): Windows 10 indirme işlemi başlamış olacak. Ortalama 3GB boyutunda bir indirme işlemi gerçekleşecek.

Mühim Not:(*10*) Kurulum dosyalarını USB belleğe yazdırılırken içindeki veriler silinmektedir. Bu yüzden boş yada içinde mühim dosyalarınızın olmadığı bir USB hafıza kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Yaşayacağınız herhangi bir veri yitirilmesine karşı mesuliyet kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

İşlem bittiğinde uygulama uyarı verecektir. USB belleğinizi PC’den çıkartmayın!

USB bellekten Windows 10 oluşturmak için BIOS ayarı(*10*)

1. Adım:(*10*) PC’nizi tekrardan başlatın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarı klavye kısayolu farklılık gösterdiği için bu adımda sizin PC’nize uygun BIOS tuşunu araştırmanız gerekiyor.

2. Adım: (*10*)BIOS’da Boot Settings kısmına tıklayın ve “1st Boot Device” kutucuğunu “USB” olarak seçin.

3. Adım: (*10*)BIOS ayarlarını kaydedin ve PC’yi tekrardan başlatın.

4. Adım:(*10*) PC başlatma ayarı USB olduğundan direkt olarak Windows 10 ISO dosyasının indirilmiş olduğu USB Hafıza devreye girecek ve karşınıza Windows 10 yükleme ekranı açılacak.

5. Adım:(*10*) Windows 10 yükleme ekranında ister dosyalarınızı ve ayarlarınızı silerek temiz kurulum yapabilir, isterseniz de bu seçenekleri koruyarak Windows 10 Yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

6. Adım:(*10*) Windows 10 yükleme ekranında Windows 10 Lisans Anahtarı girmeniz gerekiyor. Eğer yükseltme yapacaksanız bu adımı atlamanız gerekiyor. Windows 10 Lisans Anahtarı var ise girerek de yükleme işlemine devam edebilirsiniz.

7. Adım:(*10*) Windows 10 kurulumu bittikten sonrasında sizi ayarlar menüsü karşılayacak. Ayarları kullanımıza bakılırsa seçerek Windows 10 kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

Not(*10*): Eğer BIOS’da süratli başlatma özelliği var ise, bu seçeneği eylemsiz hale getirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde Windows 10 kurulumunda problem çıkabiliyor.

Tüm adımları tamamlamanız halinde USB’den Windows 10 yükleme işlemini başarıyla gerçekleştirdiğinizi görmüş olacaksınız.

::(*10*) Windows 10 yükleme işleminde problem yaşadınız mı?

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/usb-bellekten-windows-10-yukleme-62788

You May Also Like:  Bilgisayardan okyanusa daldık! (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Her K-Drama Aşığının Denemesi Gereken 10 Japon Dramı

Oppo F19 Pro ile Pro+ 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı