in

PDF boyut küçültme nasıl yapılır?


PDF boyut küçültme, günümüzde her insanın web sitelerinde çözümünü aramış olduğu bir mevzu olmaya başladı. PDF dosya boyutu küçültme yardımıyla kullanıcılar, dökümanlar ile ilgili işlerini daha kolay yapar hale gelmiş bulunmakta. Kolaylıkla beraber, PDF boyutu küçültme, süre kazanma noktasında kullananların çoğunlukla kullandığı metodların başlangıcında geliyor. Bu yazımızda siz kıymetli okuyucularımız ile PDF boyutunu küçültme nasıl yapılır ve hangi programlar kullanılır bu tarz şeyleri paylaşacağız. Şimdi gelin PDF boyut düşürme işlemine birazcık daha detaylı bir halde bakalım

pdf boyut küçültme anlatımı

PDF boyut küçültme nedir?

PDF boyut düşürme işleminden ilkin, PDF dosyasının ne olduğuna bir değinelim. PDF’ in anlamı “Portable Document Format” Türkçe karşılığı; “Taşınabilir Belge Formatı” anlamına gelir. Oldukça sık kullanılan bir dosya türü olduğundan, PDF dosya boyutu küçültme işlemi kullananların oldukca işine yaramaktadır. PDF boyut düşürme programlı ve programsız olarak da yapılabilmektedir.

PDF boyutu nasıl küçültülür sorusunun cevabı ise, PDF boyut küçültme programı kullanmak ya da online PDF boyut küçültme sitelerinden yapılabilir diyebiliriz. Program kullanmak ya da online olarak yapmak tamamen sizin isteğinize bağlı. PDF boyutunu küçültme uygulamaları kolay bir halde siz değerli üyelerimizin sorununu çözecektir. Ikimiz de sizler için kullanımı kolay ve anlaşılır olan şekilleri derledik.

pdf boyut küçültme rehberi

PDF boyut küçültme programı kullanarak boyut düşürme

PDF dosya boyutu küçültme programı olarak Nx Powerlite” programını kullanacağız. Program oldukça kolay bir mantıkla çalışıyor. Yüklediğiniz PDF dosyalarını sıkıştırarak boyut mevzusunda tutum etmenizi sağlıyor. PDF dosya boyutu küçültme için kullanabileceğiniz kolay bir program olduğundan, sizlere nasıl çalıştığını ve neler yapmanız icap ettiğini anlatacağız.

You May Also Like:  Tırnak Mantarı için Doğal Yöntemler

Nx Powerlite ile PDF boyut düşürme

PDF boyut düşürme için oldukça iyi performans veren bu program, PDF dosya boyutunu küçültme için oldukca kullanışlı bir program. Vereceğimiz adresten programı indirebilirsiniz. İndirdikten sonrasında ise programın nasıl kullanıldığına bir göz atalım.

Program linki

Programı yukarıdaki verilen adresten indirip kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Kurulumun peşinden bizi aşağıdaki şeklinde bir giriş karşılıyor. İşaretlenmiş noktadan “Add Files” komutunu kullanarak PDF dosya boyutunu küçültme yapacağımız dosyayı seçiyoruz. Isterseniz PDF boyutunu küçültme için seçtiğiniz dosyayı direk programa da sürükleyip bırakabilirsiniz.

pdf boyut küçültme adımları

PDF boyut düşürme için seçtiğimiz PDF dosyası programa yüklendi. 181 MB olan PDF dosyasını küçültmek için sağ alt kısımdaki “Optimize” komutunu kullanıyoruz.

pdf boyut küçültme anlatım

PDF boyutu küçültme için kullandığımız program PDF dosyasını işlemeye başladı. Dosyanızın boyutuna ve bilgisayarınızın teknik özelliklerine nazaran bu işlemin süresi daha kısa yada daha uzun olabilir.

pdf dosya boyutu küçültme

PDF boyutunu düşürme işlemimiz oldukca iyi bir halde sonuçlandı. Gördüğünüz şeklinde 180 MB PDF dosyasını %57 oranında küçülterek 77 MB boyutuna getirdi. Bu oran, sizin dosyanızın büyüklüğü bakımından değişebilir. Oldukça başarı göstermiş olan bu program yardımıyla, siz de arzu ettiğiniz PDF boyut düşürme işlemini yapabilirsiniz.

pdf boyutu küçültme

PDF boyut küçültme işlemini online olarak yapmak

PDF boyutunu nasıl küçültebilirim diye soruyorsanız, bunun için online sitelerin mevcut olduğunu da açıklayalım. PDF dosya boyutunu küçültme için kullanabileceğiniz birçok site olmakla beraber, biz sizler için bunların içinde en beğenilen ve kullanımı kolay olanı anlatacağız. PDF dosyası boyut küçültme işleminin online versiyonunda nasıl yapıldığının detaylarına geçebiliriz.

pdf boyutunu küçültme

PDF Compressor ile PDF boyutunu küçültme

İnternette fazlasıyla PDF boyut düşürme sitesi mevcut. Fakat kullanıcılar hangisinin daha iyi olduğu mevzusunda pek bir düşünce sahibi değil. Bu bölümde pdfcompressor sitesinden PDF dosya boyutu küçültme işlemini anlatacağız. Kullanıcılar tarafınca PDF boyutu küçültme online olarak kullanılan sitelerin başlangıcında geliyor.

You May Also Like:  E-Devlet için yeni özellikler kullanıma sunuldu!

Öncelikli olarak siteye buradan giriş yapıyoruz.

Ondan sonra karşımıza çıkan bölümde “Yükleme” diyerek PDF boyutunu küçültme işlemi yapacağımız dosyayı seçiyoruz. PDF boyutu küçültme işlemi otomatikman başlamış olacak. Isterseniz PDF boyutunu küçültme yapmak için, PDF dosyanızı boş alana sürükleyerek de yükleyebilirsiniz.

pdf boyut düşürme

Yükleme işleminden sonrasında PDF dosya boyutu küçültme işlemine geçecek. Dosyanızın boyutuna nazaran işlem süresi değişkenlik izah edebilir.

pdf boyut düşürme online olarak yapmakpdf boyut düşürme nasıl yapılır

Sonuca bakıldığında ise PDF boyutu küçültme online olarak başarıyla sonuçlandı. PDF dosyası yüzde 61 oranında küçültüldü. “İndir” diyerek PDF boyut düşürme sonucu elde edilmiş dosyayı indirebilirsiniz. İnternet sitesi çoklu bir halde PDF dosya boyutu küçültme işlemini desteklemektedir. Birden fazla PDF dosyanızı siteye yükleyerek PDF boyutunu küçültme işlemlerini yapabilirsiniz.

PDF boyutu küçültme avantajları neler?

PDF boyut düşürme işleminin kullanıcılara sağlamış olduğu birçok avantaj mevcut. Bunların en başlangıcında PDF dosya boyutu küçültme yardımıyla azalan dosya boyutları ile beraber, mail ile gönderim oldukca daha kolay bir halde yapılabiliyor. Bir çok mail gönderim platformunda PDF dosyalarının gönderimi için bir üst sınır mevcut. PDF boyutu küçültme burada hepimiz için devreye girerek büyük bir kolaylık sağlamakta.

PDF dosya boyutu küçültme işleminden sonrasında boyutu azalmış olan PDF dosyası, daha süratli bir halde görüntülenebilir. Sayfalar içinde gezinirken, sayfaların yüklenmesi için daha kısa süre beklersiniz.

İnternet ortamına yüklenecek PDF dosyaları, upload hızlarının düşüklüğünü de hesaba katarsak geç yüklenebilmekte. Fakat PDF boyutunu küçültme yapıldıktan sonrasında oldukca daha süratli bir halde dosyalar web ortamına aktarılabiliyor. Upload süresi bu işlem ile beraber neredeyse yarı yarıya kısalmakta.

You May Also Like:  Güneş Lekeleri için Doğal Yöntemler

Bilhassa cep telefonu ya da eBook kullanan kullanıcılar yer tasarrufu mevzusunda büyük bir avantaj sağladığından dolayı, PDF boyut küçültme işlemine başvuruyor. Kullanıcılar bu sayede daha çok PDF dosyalarını kullandıkları cihazlarında depolayabiliyorlar.

pdf boyutunu nasıl düşürebilirim

PDF dosya boyutu küçültme dezavantajları neler?

PDF dosyası boyut küçültme uygulamasının avantajları olduğu şeklinde dezavantajları da mevcut. Bunların en başlangıcında gelen durum ise kalitenin düşmesi. PDF dosyasının boyutunu küçültme işlemi meydana getiren program ya da siteler, PDF dosyasını sıkıştırarak kalitenin düşmesine niçin oluyor. Kalitenin düşmesi en oldukca PDF dosyası içindeki görsellerin standardını etkiliyor.

Eğer PDF dosyasından baskı alınacaksa, PDF boyutu küçültme uygulaması tavsiye edilmemektedir. PDF kalitesi daha düşük olacağından dolayı, çıkacak baskının kalitesi de aynı oranda düşecektir. PDF dosyasında bulunan görsellerde bozulma oranı oldukça çok olabilir. Bozulma oranının düşmesinde PDF dosyanızdaki görsellerin kalite oranı büyük bir rol oynamakta.

PDF boyutu küçültme işlemi gördüğünüz şeklinde oldukca karışık bir işlem olmayıp, oldukça kolay ve anlaşılır bir işlem. Siz de istediğiniz PDF dosya boyutu küçültme işlemi ile PDF dosyalarınızı küçültebilir ve bir hataya maruz kalmadan anlattığımız şekilde dökümanlarınızı kullanabilirsiniz.

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/pdf-boyut-kucultme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

‘Galaxy S21 Ultra altın kaplama’ geliyor

Jin, BTS’in “GRAMMY Ödülleri” Performansı İçin Spoiler Bıraktı