in

Türk doktordan umutlu haber! Aşı gibi koruyor


Tüm dünyayı tesiri altına alan Covid-19 ile savaşım için seferberlik sürerken aşı emekleri gündeme damgasını vuruyor. Vatanımızda de başlamış olan aşılama çalışmalarının arkasından Türk hekim Hasan Önal’dan aşıya alternatif bir çözüm geldi.

Türk doktordan umutlu haber! Aşı gibi koruyor

Dünya genelinde Quersetin ve C vitaminin (QC) birlikte kullanılmasının Covid-19 ile mücadelede etkili olduğuna dair bulgulara Hasan Önal’ın klinik emekleri kanıt durumunda. Tabip Hasan Önal virüsün bulaşma riski yüksek birimlerde görevli sıhhat çalışanları kapsamında yapmış olduğu klinik emek harcama ile QC takviyesinin uzun soluklu kullanımında Covid-19’a karşı etkili bulunduğunu gösterdi.

Beslenme ve Güvenilir Besin Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Önal’ın öncülüğünde, Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde etik kurulunun onayı ile meydana getirilen emek harcama; QC takviyesinin önemini belirler özellikte.

aşı gibi koruyor

Pandemide en riskli grup olarak görülen 71 sıhhat çalışanına koruyucu olarak 2 ayrı dozda Quersetin ve C vitamini verildi. Aynı kategorideki 42 sıhhat çalışanı ise denetim grubu olarak belirlendi. 120 gün süresince izlenen katılımcılarda, emek harcama sonunda antikor pozitifliği tespit edildi.

Pozitif kontrol sonuçlarının arkasından Quersetin ve Vitamin C senteziyle oluşturulan ürünün izinleri Ziraat ve Orman Bakanlığı’ndan alınarak seri üretime geçildi. Ürünün geliştirilmiş formülü için ise Sıhhat Bakanlığı’na ilaç başvurusu yapılması planlandı.

You May Also Like:  1,4 Milyar Işık Yılı Genişliğindeki Güney Kutup Duvarı

#bilim #bilimhaber #teknoloji

Dikkat: Sitemiz herkese açık bir platform olduğundan, çox fazla kişi paylaşım yapmaktadır. Sitenizden izinsiz paylaşım yapılması durumunda iletişim bölümünden bildirmeniz yeterlidir.


Kaynak: https://shiftdelete.net/turk-doktordan-umutlu-haber-asi-gibi-koruyor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook yapay zeka teknolojisinde sınırları zorluyor

Android’de bulunmayan iOS avantajları